icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
24. sep 2012

@laeela P.S. je dobrý 😀

veronik77
24. sep 2012

@definitiv - moc pěkné! 😀

maly_prcek
24. sep 2012

@caramilla Ty seš ale Agáta... Moc šiješ a málo koukáš na kriminálky 🙂 To píše nějaký nas... manžel! Zrovna přitáhl 10kg balík softu z pošty a teď kouká, že Animal má už novou hromadu! ...Tak to nerozdýchal... 😉 😀 😀 😀

lenasss
24. sep 2012

dnešní tvoření vlastně i včerejší 😀 😀 jen model si myslí že když vytáhnu foták budem běhat jak blázni 😀 😀 😀

kuna
24. sep 2012

@lenasss to je super 🙂

@petkasv to je teda fakt síla! Toto mi doktor říct, tak ho vyměním! Já se vyvolávání bránila zuby nehty a posouvala ho, jak to jen šlo a nakonec jsem mu neunikla, ale to bylo na začátku 43tt a už jsem sama začínala být nejistá. Doufám, že teď druhé půjde ven samo, vyvolávání už nikdy víc! Někteří lidi si fakt myslí, že to je jak objednat se k zubaři, jak píše Car 🙄

@sufik1 hezké, mně se moc líbí ta žirafková, něco podobného musím spáchat na mimi 😉

@crawler teda, dala sis fakt do těla, s tou krosnou jsi fakt dobrá! Já dneska nesla spícího potomka do druhého patra a funěla jsem jak lokomotiva 😀 😀

michamicha
24. sep 2012

se v tom nějak přestávám orientovat, o co komu vlastně jde? vždyť je to přece šumák jestli Eliška nakoupí X kilometrů softu a za kolik si ho prodá někomu dalšímu 😅

beky52
24. sep 2012

baby Sk..kto bude mať na starosti platbu za soft..animal?..prosím dajte vedieť..komu poslať..díky..do IP..prosím..lebo forum moc nestiham 😉

schnek
24. sep 2012

@zfidorka to se mi stalo taky a zmizelo to nakonec, ty úplně poslední po vyprání 😉

medvi11
24. sep 2012

Ahoj, všeobecný dotaz. Sráží se nějak ten jednolíc od @animal ? Jsem líná to předepírat...dík!

schnek
24. sep 2012

a hlásím, že jsem se konečně domydlila s tou kombinézou. Celý večer jsem našívala lem ze spodní strany ručně 😝 Zítra, jen co se dohrnu ze školy, do ní nacvakám druky a hodím fotku 🙂

caramilla
24. sep 2012

@lenasss tak to mi nedělej, tu čůrám smíchy, mazec!!!!
Jinak mína ještě neslí, 2 hodiny se mnou šila (ona COL já ty druhé dva drobky), mhd chrápe a ona furt oči jak tenisáky 😀

caramilla
24. sep 2012

@medvi11 já ho nepředepírám, jsem taky líná.... 😒

@maly_prcek no, nějaký manžel se slepičím mozkem, stříhacím stolem a pilou 😀 A hlavně bez "dávek"...
Btw. já se dívám na Poirota a Marplovou právě u šití furt dokola 😀

mooncaa
24. sep 2012

@crawler Tak to jste to s tou občankou a posunutím odjezdu vyřešili prefíkaně - tak aspoň zbylo na látky za ušetřený peníz 😀 Tak to je dobrý tip na dovolenou. Hory, vláčky - to my taky můžeme.

mooncaa
24. sep 2012

@definitiv Dobře napsané.

lenasss
25. sep 2012

holky měli byste zájem o plyš polar soft?Mám možnost ho mít za 180kč za metr kdyby jste měli zájem písněte mi IP a já když bude zájem udělám tabulku 🙂

lucijan
25. sep 2012

@caramilla jo muž asi bude z marsu, nikoho takovýho jako je on neznám, ale zase si cením toho, že má koule na to nosit něco jinýho než všichni!
A ten jednolíc se nesrazí? Nebo aspoň ne nijak výrazně? To praní je fakt opruz..

@mahafi sukně zatím nenosí, ale budu si šít teď z látky od MM, tak uvidíme, jestli po ní taky nezatouží 😀 😀 😀 A mě se náhodou sukně na chlapovi líbí, co třeba Jirka Korn? Celkově mi jeho styl přijde dobrej..

evcounek
25. sep 2012

@lenasss jo jo jakékoliv látky jsou mor a já jsem jedna nakažená 😀 Škoda, že moje věcičky nejsou ještě tady reprezentovatelné. Ale snad to taky jednou příjde. Statná švadlena nademnou bdí (Moje mamka se dost často chytá za hlavu, protože marně přemýšlí co to mělo být 😀 )

lenasss
25. sep 2012

@evcounek 😀 tak s tou mamkou to máme stejně 😀

animal
25. sep 2012

@medvi11 já myslím, že je tam dost elastanu aby to dovolilo se tolik nesrazit

lenasss
25. sep 2012

@lucijan tak jsem včera ukázala manželovi ty tvoje kalhoty a hned mi řekl že ani ke psům v tom nepůjde 😀 😀 😀 a když jsem mu říkala jak by mu to strašně slušelo tak mi řekl jestli máme nějakou soutěž kdo z toho svýho udělá většího debila a obleče ho do větší zrůdnosti 😅 je to balík vesnickej.Mě se to třeba strašně líbí ted byl v nějakým pořadu Dolanský a měl ryflové harémky a každý kus z něčeho jiného a strašně mu sekly 😵 já jsem si třeba koupila gumáky a on mi řekl že se mnou nikam do města v tom nepůjde a až to viděl na spoustě ženských tak teprve uznal že je to asi dobré 😀 😀 😀 😀

lucijan
25. sep 2012

patlala jsem se poslední týden těmahle kamaškama pro Amálku..zlatý šití!!! Párala jsem je asi třikrát, na manžety mi nevyšlo, takže jsou z jiný barvy.. 🙄 předpokládám, @lenass, že uplíst ty tvoje ti trvalo tak hodinku, co?? 😀

ucitelka70
25. sep 2012

@beky52 wzorcek má na starosti

sufik1
25. sep 2012

konverzace s anonymem je fakt čím dál vtipnější 😀 😀 😀 😀

lenasss
25. sep 2012

@lucijan pletla jsem jeden celý večer u televize a včera skoro celý den když si děti pěkně hráli nebo spaly a jinak výsledek je ten že nám padají v pase a ještě jsem udělala krátký sed ale to už předělávat nebudu do pasu dám gumu nebo šnůrku a na doma budou dobrý 😀 😀 😀 ale mě přijde že za tu práci to stojí ty děti mají v tom pleteném takový sexy zadek 😀 😀 😀 😀

veronik77
25. sep 2012

@sufik1 něco v tabulce LG nového? Já tam od včerejška nebyla 🙂

mahafi
25. sep 2012

@lucijan tak jirkui korna v sukni jsem asi neviděla.. ale připomněla jsi mi Seana Conneryho v kiltu 😵 😵 😵 😵 😀.

@caramilla taky jedu dokola agathu a sherlocka.. 😀, manžel ze mě má srandu 😀

sufik1
25. sep 2012

@veronik77 no jo, kukni tam
jo jdu na poštu s balíkem

lenasss
25. sep 2012

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... tady je tabulka jestli se nazbírá bude pokud ne nevadí 😀 😀

veronik77
25. sep 2012

@sufik1 naposledy tam psala Def. ten komentář o zlevnění a žu a anonym už sklapnul,ne? Nebo je tam ještě někde něco, co jsem neviděla? 😉 Díky za balík!!!!!

caramilla
25. sep 2012

@lucijan 😀 😀 😀 Hele , můj manžel svým zůsobem taky nosí to, co nikdo jiný. On nosí 100 let stejný trika, nerozlišuje na ty do práce a ty do garáže, takže jde do práce /mezi studentky na VŠ!) v tričku s dírou, flekem od barvy, zmuchlané nebo se šíleným obrázkem.... Rifle, co mají prasklo v rozkroku (a fakt to není záměr🙂 atp.

@lenasss u tvého příspěvku jsem se zase smála nahlas. Tvůj manžel reagoval tak, jak ten můj, Já jsem teda ale hrozná, já bych mi nikdy nic z toho, co si tu píšeme a ukazujeme, neukázala! Fakt nikdy. Když přijde domů a má tendenci koukat přes rameno, kam čučím, tak MK zavírám... já nevím, no, asi bych měla pocit, že si mě už do smrti nebude vážit 😀 😀 😀 Jeho slavný rýpání "no jo, maminka nemá čas, holky z internetu nepočkaj".... 😀

@lucijan Ty longiesky jsou absolutně skvělý! Já bych tohle neupletla za celej život... ☹

@lenasss prosím tě, a co je to wellsoft plyš? To, co přišlo od animal teď, nebo co zase objednáváte, vy baby!? 😠