icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

evaon
26. sep 2012

@anastazieb "Ušila maminka" je fakt zlate, a je to rovnako aj po slovensky 😉

sinala
26. sep 2012

no mě se líbí, jak máte štítek česká ruční výroba, pokud to ještě můžeme chtít my ostatní 😀 😀 😀

a nějaký společný štítek, typu " ušila maminka" bych brala, jen asi trochu jinéno znění, velké holky by to asi nechtěly 😀 😀 😀 , ale přizpůsobím se, stejně šiju hlavně pro malého 😉

caramilla
26. sep 2012

@komisakpd my mame Cabex tuhle http://www.baby-eshop.cz/autosedacky-9-36kg/det... Vyšla jako nejbezpečnější v minulém dTestu. Jsme spokojeni, jen komfort je horší, vždycky je to volba komfort/bezpečnost. Já jsem pro bezpečnost. Kamarádka třeba zase volí jedině komfort, takžejí se holčička za jízdy vypoutá ze sedačky a sedí tam jen tak, leze po autě, ale hlavně, že se jí dobře sedí...

caramilla
26. sep 2012

@sinala to se musíte domluvit mezi sebou🙂 Česká ruční výroba bude😉
Ještě jsem přidala štítky na pleny, co mi chybí - bez žehlení a vyšší praní.

TABULKA NA ŠTÍTKY ZDE
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

petkasv
26. sep 2012

Holky pářu se tu s Lamou, vestička dobrý, z té mám radost 🙂 ale ten stojáček, nevim jak udělat, chci aby hezky stál a přitom byl větší než výstřih, a nevím jak na to 😖 poraďte prosím 🙂 nechci aby se takhle krabatil, to je tím, že jsem ho udělala asi moc velkej 😖

sufik1
26. sep 2012

@caramilla péťo nejde tam psát... je to odemčené?

ngvadi
26. sep 2012

holky, vůbec nezládám dočíst, byla jsem pár dní pryč, vrátila se se střevní virozou, už dny dny jsem nic nejedla, sotva se držim na nohou. jen mě napadlo, jestli by na štítky tentokrát nesložilo minimum i na vel. 50/56 - taky takový dost často šiju a štítek mi chybí...

sufik1
26. sep 2012

@petkasv u stojáčku dělám výšku jen tak 5 cm a zvednu při střihu výstřih, takže je víc ke krku. Tohle mi přijde moc vyřízlé u krku a ten límeček je moc dlouhý kolem dokola.

petkasv
26. sep 2012

@sufik1 aha tohle mě napadlo, jenže jsem měla strach abych jí tou dírkou pak procpala hlavu 😖

caramilla
26. sep 2012

@ngvadi s váma těhulema určitě 😎

Mě ještě napadlo, že mi hodně často chybí mezi štítek. Je třeba 74/80 a já byh potřebovala 80/86. Co zkusit tentokrát ty velikosti "šejdrem" udělat je mezi, to bych se přidala i já! 😉

caramilla
26. sep 2012

@sufik1 vždyť už se tam píšeš, ne? 😎

terezita
26. sep 2012

@kuna wewewe namensbaender de
ale jsou teda o dooost drazsi, jeden vyjde snad na 8 kacek.. netusim..

petkasv
26. sep 2012

@caramilla já bych chtěla ty mezi velikosti, Bětka je mimo všechny 🙂

petkasv
26. sep 2012

@caramilla fakt se tam nic nezobrazuje 😖

terezita
26. sep 2012

@jemi za nas mikina na patentky se spicatou skritkovskou kapusou.. meli jsme jich tu zopar.. 😀 ditko v nich vypadalo uzasne 😉
@sufik1 z merina hlavne na me.. na em. strih mam, to siju podle toho na sloni triko.. 😉

sinala
26. sep 2012

@caramilla díky 🙂

sufik1
26. sep 2012

@petkasv tabulka - jdi na jiný list, tohle je kopie, proto mi to nešlo....

a pokud to má přes hlavu, tak to asi jinak udělat nejde, leda udělat rozepínání....

caramilla
26. sep 2012

Rostoucí body z climu pro @rebelie těch druků... a můžete hádat, kolik jsem jich natloukla včera v noci blbě... ale 2. pokus byl většinou už úspěšný 😀

komisakpd
26. sep 2012

@caramilla a ako poznam tu kvalitu bezpecnosti?

tak u nas v aute v zasade kazdy zapnuty...neberiem nikoho do auta kto si neda pas...

zabza40
26. sep 2012

@caramilla Péťo můžeš tam přidat až do velikosti 158?

mooncaa
26. sep 2012

@jemi Mě se na léto osvědčila mikina na zip a klidně i s kapucou, ale to proto, že už přes nic nemá. Jak mám dát na mikinu bundu, tak kapuce vadí a je lepší límec. Nebo obyčejné bez límce a bez kapuce, jen lem. Na zimu mám jednu super mikinu fleesovou, má velký límec, který je nahoře užší než dole, je rozevírací na velký knoflík. Takže jde krásně přes hlavu a nefouká na krk. Hodlám obkreslit střih a ušít podle toho další. A ještě mám jednu od Alpine pro, co má zip jen nahoře - cca od krku až po prsa. Ta je taky super na zimu.

jemi
26. sep 2012

@caramilla hezké bodýčko, já teď koupila originál, ale zkusím příště taky ušít, jen mám dotaz k těm drukům. Podkládáš je něčím, já Ele ušila před měsícem bodýčko ze stejného materiálu a u krku jsem musela přidat kalhotové chránitko (nebo tak nějak se ta stuha prodává) aby se mi nevytrhávali, dole vypadalo, že vše ok. Ale včera se mi vytrhl druk i tam -vypadl z látky, myslím že kalhotový chránítko neuspěje, protože jak je to lemováno třemni vrstvami climu, tak už by to neprošlo kdybych přidala i to chránítko. Tak přemýšlím co s tím, látka moc porušená není, tak můžu znovu zkusit nabít...?

@mooncaa takovou se zipem od prsou nahoru zatím plánuji, jen nevím zda s límcem nebo lemem

terezita
26. sep 2012

FARBENMIX holky poslala jsem vam mejla, sup sem se zalohama! 😀
nemam mejl na @zabza40 @mima2011 a @ivika18

veronik77
26. sep 2012

@caramilla @sinala a co "vyrobeno díky hromádkám" 😀

caramilla
26. sep 2012

@komisakpd no, jedině test objektivného subjektu 😀
@jemi no, nestraš.... Je to 4 vrstvy climu, nahoře teda 3. Já to takhle mám u merinobodýček a právě druky drží úplně super. Musí se na ně opatrně. I jsem za to zkoušela u climu rvát a v pohodě. Tak doufám, že to vydrží 😠
@zabza40 ok, pak to tam dondám, teď jdeme k babi na oběd 😉

caramilla
26. sep 2012

@veronik77 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

alinn
26. sep 2012

rozeslán infomejl ohledně tučňáků - komu nepřišel a měl přijít prosím pište

sufik1
26. sep 2012

teda já jsem dneska tak línááááá. Dítě mám pryč, šití nad hlavu, peřiny potřebuju převlíknout... a já se jen válím a nedělám vůbec nic. Nemáte nějaký životabudič?

lenasss
26. sep 2012

@sufik1 kafééé to si jdu udělat já mám v hlavě plán na softovou vestu a bojím bojím tak si dám kávičku a svět bude hnedle veselejší

jancasoch
26. sep 2012

tak dvě moje tvoření z víkendu
Tričko pro juniora - ale tedy, to zapínání mě dost natrápilo,stejně to mám špatně, ale potřetí už jsem párat nechtěla. Každopádně už příště vím jak na to.

A druhé je taška na tělocvik do školy