icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
26. sep 2012

@caramilla bych potřebovala ještě i větší velikost než je 134, můžu si to tam přidat sama nebo to uděláš ty?

michamicha
26. sep 2012

@caramilla díkes 😉

jieff
26. sep 2012

@jemi mikiny se nám nejvíc osvědčily na zip nebo na patentky hlavně nic nepřetahovat přes hlavu,to byl boj! \a kapuca je určitě fajn, nebo aspoň stojáček

jancasoch
26. sep 2012

a co štítek "ušito doma" ?

caramilla
26. sep 2012

hele, tak zase v té tabulce už někdo škodí? hodinu po spuštění? Někdo smazal celý řádek s tou cedulkou "vyrobeno od maminky"..... je to vůbec možný???????????????????????????

petkasv
26. sep 2012

@caramilla a kde ten řádek byl, toho sem si nevšimla 🙂 to je hezký 😖
jo už to vidim 🙂

jemi
26. sep 2012

@caramilla nesmazal tys ho napsala do kopie (takhle to bylo od začátku cos sem dala odkaz), koukala jsem se hned jak se tady objevil)

schnek
26. sep 2012

@caramilla nejde mi do tý tabulky vpisovat 😕

schnek
26. sep 2012

@caramilla jo, už jsem na to přišlas, pardon 😅

jieff
26. sep 2012

@jancasoch to je krásný! \Obojí!

caramilla
26. sep 2012

@jemi jo, dík, tak to jsem ráda, že je chyba v mý debilitě 😀 😀 😀 😀 První list je odemčený, ostatní jsou zálohy, zamčený, víme proč... já to takhle ale dělala vždycky... 😎

jancasoch
26. sep 2012

@jieff moc děkuji, šiju už hrozně dlouhou dobu, ale vždycky jsou to takový ty věci ne na "reprezentaci" tak jsem si řekla, že už bych s tím taky mohla něco udělat a jít do sebe.
😉

crawler
26. sep 2012

Holky, jdu sem trochu lobovat. Nechce se někdo přidat k potisku č. 8 modrá farma????? Jsme kousek od naplnění minima!!! PROSÍÍÍÍÍMMMM!!!! Každý čtvereček se počítá! 😀

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An...

animal
26. sep 2012

@caramilla ano musíš si napsat mě o povolení, diskuze však ještě není plně rozjetá 🙂

stassy
26. sep 2012

@caramilla Já nechci moc prudit, ale velikosti oblečení jsou trošku jinak.. 😀 50/56, 62/68, 74/80, 86/92, 98/104, 110/116, 122/128... 😉

petkasv
26. sep 2012

holky prosím odkaz na FM 🙂

animal
26. sep 2012

zběžně jsem vás prolítla.... dopodrobna nečtu 🙂
ŠTÍTKY: taky bych ráda pár domácích štítků "vyrobila mamka" úplně úžasné je, jak kdo to tady má???? BY MAMMA to je fakt pěkné, ale to by nešlo šlapat do zelí tak něco prostě vymyslet no

Uzavřená diskuze - ta se netýká jen hromádek ale bylo to myšleno hlavně přesun odsud do uzavřené komunity. Přes IP si pište o povolení k přístupu.

veronik77
26. sep 2012

@caramilla @sinala a co něco takového na štítek? je to velmi improvizované 😀 😀 😀 , zamhuřte obě oči

veronik77
26. sep 2012

@animal vyrobila mamka je moc pěkné, ale tuším, kam mě s takovým štítkem H. za pár let pošle 😀

komisakpd
26. sep 2012

@petkasv ahoj podla coho si sila tiu vesticku z lamy..ja sa chystam pre dcerku...a rozmyslam aky strih...mozem pouzit nejake z ottobre a urobim to bez rukavov

sufik1
26. sep 2012

@animal made by mamma má Rina na blogu... http://rinna-made-by-mama.blogspot.cz/ jenže to bude vždycky něčemu podobný. Co "ušito s láskou" nebo tak něco

petkasv
26. sep 2012

@komisakpd střih je podle mě 🙂 vzala jsem bundu o které vím, že jí jde, a dole jí udělala do oblouku, rukávy jsem zastřihla hotovo 🙂

piecee
26. sep 2012

@ucitelka70 mikča s medvídkama krásná na netu by mě ten flees nezaujal ale takle ušitá mikča je super🙂 prosím prosím chtěla jsem se zeptat kde jsi koupila ty náplety na rukávy a spodek mikči?přesně takové bych potřebovala muži na bundu ale nemůžu nikde najít:( děkujiii🙂 btw:děkuji za tip na karneval masky jsou uplně skvělý 🙂) jsem se u toho pobavila

komisakpd
26. sep 2012

@petkasv no nejako tak si to asi irobim aj ja

petkasv
26. sep 2012

@veronik77 mě je taky jasný že za pár let mě s tím poženou k vodě ☹ by mama je hezký, ale jak píše Animal už to tu někdo má 😖

caramilla
26. sep 2012

Holky odpoledne nebo večer budu objednávat tu wendy, nechcete ještě někdo něco. Patent chili je v akci a je to barva ladící k cihlovému softu z Čiperky. Je maličko víc do hněda, ale jde to k sobě. Amarant by měl jít k t-mobilové a cyklámenové/fuchsiové.

caramilla
26. sep 2012

@animal já jsem ti psala, ať mě přidáš, IP 😎 Ani nemám link, kde to je.

argo1
26. sep 2012

ad štítky: BY MAMMA je fakt úžasný 🙂 ale když už to někdo používá, tak by to bylo nefér.... a co BY MUMMY ?😉

piecee
26. sep 2012

ŠTÍTKY "vyrobeno s láskou" se mi taky moc líbí 🙂 mám z FM tyto http://www.farbenmix.de/shop/Webetiketten/Craft... a moc se mi líbí kdyby bylo napsané česky a u toho taky třeba decentní srdíčko myslím,že by to bylo fajn

caramilla
26. sep 2012

@veronik77 pěkné 😎
@stassy no, právě to jsem tu psala. Že když šiju na přání přesně velikost, co paní potřebuje, tak právě je přesně mezi a nemám tam, co dát, tak že já bych potřebovala ty velikosti mezi, opačně než to bylo minule. Ale jestli to většině vadí a lépe by to vzala opačně, jak to bylo minule, tak no problem, jen já se nepřidám. A nebo udělat 2 verze 😀