icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
26. sep 2012

já psala na vánoce na papírové cedulky, co jsem navazovala na dárky "handmade with love", mě se to líbí, ale na Fleru to asi taky dost frčí... nicméně to je taková obecná větiška, vykrádačka to nebude....

sufik1
26. sep 2012

@caramilla něco jsme ti tam přidala k těm patentům
a lobuju za patent tmavě modrý!!!! chybí tam metřík do minima.

štítky taky bych brala velikosti posunuté od minula, aby byly jiné.

a jsem pro česko/slovenskou variantu štítku, neee engliština!

zojec
26. sep 2012

@caramilla a len take, ze z lasky?? to nie je cs?

jemi
26. sep 2012

mě by se líbilo : Od maminky a nějaký malý obrázek (velikost po přeložení cca 3x1,5cm)

zabza40
26. sep 2012

@caramilla kde je tabulka na Wendy?

katkaela
26. sep 2012

Neskúšali ste niekedy niekto ako fungujú také tie detské razítka (napr. http://www.detskepeciatky.sk/zvieratka/safari) aj na látku, napr. nejaký hladký jersey? Keď sa razítko potrie farbou na textil, či sa to otlačí pekne a ako to drží...?

piecee
26. sep 2012

napadlo mě toto (omluvte kvalitu rychle jsem to teď splácala v pc)

crawler
26. sep 2012

@pajoslava navím, zda jsi zaznamenala, ale už je tabulka na štítky 😉 máš to ale štěstí 😉

pajoslava
26. sep 2012

@crawler Nee, kdee? Ja se tady ztracim ☹

A to objednavate tak, ze mate vsechny to same na stitkach? Kde i neco navic? Ja bych potrebovala konkretni slovicko... Popripade mi poslat odkaz, kde objednavate, ze bych se mrkla jak to funguje.

jemi
26. sep 2012

@pajoslava konkrétní slovíčko jde, ale musíš vzít min. 1000kusů = cca 2000Kč

kuna
26. sep 2012

@jemi já ty stejné botičky šila loni a ani jsem boty nekupovala, až chodila. Na sněhu jsem je teda nezkoušela, ale na normální provoz byly super. Pro malé dítě mám ráda mikiny na zip, furt jí bylo horko, zima...

@komisakpd ségra teď kupovala Britax Evolva a je spokojená, já zkušenost nemám

@caramilla to je hustý, s tou kamarádkou a sedačkou! Já jsem taky pro bezpečnost, takže jsem v okolí za exota, který vozí téměř dvouleté dítě v protisměru

@terezita díky za odkaz, hned na to mrknu

@jancasoch to tricko je nádherný!

dal doctu pozdeji....

petkasv
26. sep 2012

já jsem taky pro ČESKO-SLOVENSKOU VERZI nic v angličtině 🙂
VYROBENO S LÁSKOU je hezké 🙂

Holky plosím, smutně koukám tabulku na @terezita Farbenmix, ať to můžu zaplatit 🙂

katkaela
26. sep 2012

@piecee toto sa mi páči, ja by som teda bola za CS verziu" vyrobila mama...s láskou", prípadne AJ verzia "made by mum...with love"

ucitelka70
26. sep 2012

@piecee miesto patentov som dala límeček z moraviatexu

pajoslava
26. sep 2012

A muzete mi nekdo prosim hodit odkaz, kde to objednavate? Diky 🙂

anastazieb
26. sep 2012

A mně by se zas ten štítek líbil přehýbací do švu (jako ten z FM), než našívací velký 🤐

sinala
26. sep 2012

@veronik77 to se mi líbí. Já bych možná raději chtěla ten všívací štítek do švu než ten našívací. Co ty na to a ostatní?

petkasv
26. sep 2012

@sinala já jsem také pro všívací 🙂 jne bych na takový věci při šití nesměla zapomínat 🙂

petkasv
26. sep 2012

@janasrub děkuju 🙂

ucitelka70
26. sep 2012

@jancasoch úplne fantastické....... takže návod na límeček by si mohla podrobne popísať, aj pre ostatné.... 😉

pajoslava
26. sep 2012

Jezismarja holky, to je slozite 🙂

Asi to nepochopim 😀

Takze kdybych chtela svoje slovicko, tak musim vzit 1000ks a stalo by to 2000? Jejda, mensi mnozstvi nejde jo? A co tedy jeste za slova budete nechavat? Brala bych urcite to - ceska rucni vyroba - to pak bude v kolika kusech?

kofinek
26. sep 2012

@sufik1 @caramilla hodte mi prosim odkaz do IP, myslelal som, ze odolam patentom, ale tmavomodry by sa mi hodil... 😉

jemi
26. sep 2012

asi by bylo lepší diskutovat o štítku v tabulce na novém listě at to je přehledné , snad to @caramilla nebude vadit

michamicha
26. sep 2012

@crawler mně tam přihoď 3, původně jsem je chtěla, ale když tam bylo málo zájemců, tak jsem to umázla v domnění, že to stejně neobjednáš 😅

sinala
26. sep 2012

@caramilla já myslela, že jsi to tam nedala schválně, že čekáš co my na to 😀
asi jsem naivní a nenapadlo mě, že to někdo smazal 😠

jancasoch
26. sep 2012

@ucitelka70 pokusím se to nafotit, až bych šila další tričko, materiálu mám dost 🙂 času minimum ☹ chjo

crawler
26. sep 2012

@michamicha supéér! už jsme kousek od minima 🙂snad to dáme, když už za to tak lobuju 😀

jancasoch
26. sep 2012

určitě lepší všívací štítek