Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak děti spí a já se du optat jak to vypadá s hromadkou z Mylly @daysir víš něco nového? A ještě se optám @maly_prcek jaká to byla bambusová látka cos minule propagovala, jak neškrabe jako merino...?
@mima2011 burdu mám, tak asi něco objednám 😀
teda další návrhy na štítky super, obzvlášť mamafaktura
já byla dneska na veletrhu for toys a for babies
a Veselá nohavice šije softky - i kalhoty a i bundy a jsou teda faaakt dobrý. Teda už je chystali loni testovací řadu a teď už jedou ve velkém. A mají špičaté kapuce.
A viděla jsem naživo plenky Bamboolik. Byla jsem překvapená, nečekala jsem že budou tak dobré. Ty noční jsou fakt vymazlené a savé a hlavně vysoké, že budou dobře sedět a i ty svrchňáky s připínacíma vkládačkama byly promyšlené. A hlavně byly dobře ušité.
jo a ještě jedna reklama. Měli tam tyhle hračky na sucháč a fakt super. Neodolala jsem a vláček máme doma. http://www.scotchi.cz/od-36-mesicu/
@jieff Ta látka byla bambus+merino - tahle http://www.myllymuksut.com/bamboo-wool-tricot-p...
achich achich... koukám na web Mylly a oni ten rezavý velur nemají... uuuuaaaaa! ☹
@sufik1
Tak to jsem ráda, že i na živo jsou softky u VN hezké. S Martou se znám osobně, se softshellem koketovali už předloni, ale řešila zatavování švů, tak pak šila jen pro kamarády. Měla jsem od ní pro Mata jeho první kaťata, ale byly jen jednoduché a dole moc nechránili.
A teda fotky na webu nic moc, vím, že o tom taky mluvila, tak že už mají nafoceno líp.
A ten vláček vypadá parádně, ještě kouknu na ty plínky.
@rina76
Au, au. Posíláme pofoukání, taky mám jednoho kamikadze doma. 😀
Tak jsem koukla na stránky bambooliku, neměla jsem tušení, že tu takové plenky jsou. Ani jsem tam nenašla, od kdy. Jen teda zrovna připínací vkládačky do svrchňáků šiju už rok a půl, to jsem nevěděla, že je tak inovativní. 😀
To je zklamání, když mám konečně pocit, že něco domyslím, tak pak narazím na info, že už je to tak věky. 😀 😀 😀
Ještě, že těch nápadů moc nemám, to musí být fakt frustrující. 😀
@jam3 když to šiješ aniž bys věděla že oni taky, tak si spíš můžeš gratulovat, že jsi taky geniální 😉
Já jsem si takhle jednou v hlavě vymyslela knoflíkovou dírku na tkaničku u oboustranného kloboučku, aby šel zavazovat na obě strany a za pár dní jsem šla do Mothercare a hádejte co jsem viděla na jejich oboustranných kloboučcích 😀
@caramilla Díky za upozornění, já už vím, že pokud člověk má jiný kontakt, je lepší se ozvat mimo Fler...
Jdu se zeptat - rukavice pro roční dítko - s palcem, nebo bez? Já bych šila s palcem, že už přeci jen rád po věcech sahá, tak by mohl... ale paní na veletrhu mi dneska říkala, že je to blbost, že ona skoro do 2 let dávala bez palce (a proto taky palcové měla nejmenší příliš velké).
Holky...slevový kupon do "nej šicí stroje" na 300,- ...............................platnost do 7,10.2012 ...nabízím 😉
Nemáte v poslední době pocit že tato diskuze leží někomu šíleně v žaludku???? se bojím cokoliv napsat aby to někdo nebral jako urážku 😖 asi už sem psát nic nebudu nestojí to za to.Já dnes došila vestu malýmu jen mi chybí pár detailů a třeba zítra dodělám a vyfotím je to mé vrcholné dílo 😀 😀 😀 😀
jj, já se holky loučím, sbohem... fakt tohle za potřebí nemám... já nikoho dráždit nechci... nikomu jsem nechtěla ublížit... a fakt na tohle nemám už žaludek.
Baby to je des! Ja vas chcem denne aspon prečítať (o siti len snivam🙂 )... Večer padam od unavy na hubu, cez den musím fungovať nonstop - maly nejak bojkotuje spánok, dúfam že docasne... Mne zistili tehucukrovku, takze dieta ako hrom :(((( no a zase skusame odstavit maleho od nocneho dojcenia, je zavislak a ja to uz nezvladam...

kde je ta tajná diskuze prosím, to mi nějak uniklo..