icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
Odpoveď bola odstránená
ivuska.h
Odpoveď bola odstránená
rebelie
27. sep 2012

Probíraly jste tu, co bylo na veletrhu - já si všimla softky od Little Angel http://www.littleangel.cz/detske-obleceni/bundy... - ta se mi líbila, že je taková jednoduchá -na jaro, na podzim... ale za tu cenu to nestojí... A objev největší jsou tyhle návleky http://www.malapopleta.cz/shop/lezkii-0--4-roky... , ale líbilo si mi skoro všechno od téhle firmy... A ještě doporučuju Outlast triko z loňské kolekce za 120Kč (http://www.littleangel.cz/detske-obleceni/trick...) - mají jen bleděmodré, ale za tu cenu...

mrazp
Odpoveď bola odstránená
mrazp
Odpoveď bola odstránená
caramilla
Odpoveď bola odstránená
ivuska.h
Odpoveď bola odstránená
mrazp
Odpoveď bola odstránená
animal
27. sep 2012

@rebelie loni Mareček (1rok)v pohodě s palcem narozen 8.9.

ivuska.h
Odpoveď bola odstránená
rebelie
27. sep 2012

@animal Takže mám udělat s palcem? Mně se to zdá pro Báše vhodnější (pro mě ne, určitě mi to půjde špatně oblékat, o šití nemluvě, ale stejnak).

bordino
27. sep 2012

@rebelie já šila loni dvouapůlleté dceři poprvé palčáky a bylo to akorát pro zlost, hrozně blbě se to oblíká... bohužel si na to zvykla a pro letošní sezónu je vyžaduje taky :D

mrazp
Odpoveď bola odstránená
zdeann
27. sep 2012

@bordino Ahoj, taky jsem ráda, že Tě vidím i tady, nejen na ND 🙂

zdeann
27. sep 2012

@rebelie Já jsem pro Aničku loni měla taky s palcem, v prosinci měla 2 roky. Oblíkalo se to určitě hůř, ale tak dalo se.

bordino
27. sep 2012

@zdeann šicí šílenství na ND jsem už zaplevelila dost, je čas se přesunout 😀

zdeann
27. sep 2012

@bordino 😀
Kolik nás tady vlastně je z ND?

ivuska.h
Odpoveď bola odstránená
anastazieb
27. sep 2012

@zdeann já jsem taky z ND mj., ale pod jiným nickem 😉

stassy
27. sep 2012

@bordino Takže budeš plevelit na dvou frontách? 😀 😀 😀

zdeann
27. sep 2012

@anastazieb 🙂 No já sleduju na ND poslední dobou ponejvíc akorát naši regionální diskuzi a trochu šicí šílenství a víc jsem tady. Ještě tu je @stassy a pak jsem zaznamenala ještě někoho, ale nepamatuju si koho 🙂

stassy
27. sep 2012

@zdeann Občas se tu mihla ještě Lukrecie a Skalda (tady jako "šipe"), ale ta jen pátrala po Membri, do diskuze se nezapojuje. 😉

anastazieb
27. sep 2012

@zdeann já sleduju všechno a všude 😀 Na ND už jsem pár let, tady teprv asi půl roku, kvůli hromadkám 😀

zdeann
27. sep 2012

@stassy jj a Skaldu znám osobně z našich srazů

bordino
27. sep 2012

@stassy chytrá holka, pochopila 😀 😀 😀

sinala
27. sep 2012

@stassy zatím ne, mám nastříháno, tak mám co šít 😀 😀 😀 . Kdybych nutně potřebovala, ozvu se 😉

rina76
27. sep 2012

@jam3 děkujeme 😉

kuna
28. sep 2012

@ivuska.h vsadim se, ze ted bude ticho po pesine 😀 O identite me po precteni prispevku napadlo to same 🙂

karchinka
Odpoveď bola odstránená
kuna
28. sep 2012

@karchinka stejný, většinou jim to tak akorát ten týden trvá. Já s tím už vždycy počítám, tak to neřeším.