icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
28. sep 2012

@karchinka ...většinou mi reagovali do týdne...a jak kdy....jednou neměli nějaké látky, tak mi i volali, jestli nechci něco jiného. Pak už ne... po zaplacení faktury, mi balíšek došel skoro hned.... 😉

veronik77
28. sep 2012

@palosek včera dorazil balíček, moc děkuji!!!! 🙂

zuzu_epona
28. sep 2012

Dievčatá, ja ešte len začínam šiť a veľmi ma to baví. Potrebujem ale radu - chcem šiť látkové plienky a kdesi som čítala, že je na to potrebná stretchová ihla - viete mi vysvetliť, čo to presne je a kde sa dá kúpiť?

zojec
28. sep 2012

@zuzu_epona podla toho ake plienky sa chystas sit.. ak z upletu (nohavickove) tak je treba strechova ihla.. to je taka, co ma "otupenu" spicku, aby nerobila zbytocne diery do upletu, lebo ak by si ho sila obycajnou ihlou, tak by ti po par praniach ostavali dierky. kupis ju v galanterii pod oznacenim strech 🙂 tety predavacky isto budu vediet 😉
ak by si sila plienky z pulu, tam ti staci obycajna 😉

petkasv
Odpoveď bola odstránená
theres72
28. sep 2012

Ahoj, šmíruju vás tu už delší dobu a obdivuju výrobky.Tak se tu teď veřejně přiznávám ke šmíringu. Odhaluju se hlavně kvůli objednávce z mylly a požádala jsem animal o přistup.

kryska5
Odpoveď bola odstránená
monr
28. sep 2012

@zdeann aj aj som na nd, ale písala som dosť málo 😉 do šicej vôbec

evaon
28. sep 2012

Uspesne som vcera dokoncila bundicku, takze soft suprava je skoro hotova. Len musim este kupit cierny suchac, aby som dokoncila zapinanie kapucne. Alebo si kupim klieste na patentky 🙂 🙂 🙂
Inak nechapem ako sa vam dari tak pekne odfotit deti v usitych modeloch. U nas to skoncilo nahanackou okolo domu 😉

katkaela
28. sep 2012

@ivuska.h Ľudia majú rozne osudy....Poznám prípad renomovaného vedeckého pracovníka, ktorý začal podobne blbnúť. Vyhrozoval ľuďom vo svojom okolí, nakoniec behal po Biofyzikálnom ústave a so sekerou hrozil kolegom, až sa zistilo, že trpí nejakou psychickou poruchou a začal sa liečiť 😉

evaon
28. sep 2012

Fotky 🙂

anastazieb
28. sep 2012

@evaon To je nádherná souprava!!

animal
28. sep 2012

@evaon ta je krásná

bordino
28. sep 2012

@evaon Parádní!

sinala
28. sep 2012

@evaon moc pěkná souprava

bordino
28. sep 2012

Tak jdu taky zveřejňovat fotky svých paskvilů 😀 Začnu tím, co vzniklo ze tří metru limetkové lamy
mikiny pro kamarádku a jejího synka
Mikiny pro Jolanku a Jášu
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/3...
jedna pro kamarádovu dcerku
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/5...
župánek
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/3...
a vestička
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/4...

pak naštěstí lama došla, jinak bych obšila celou republiku 😀

monr
28. sep 2012

@bordino kráľovná lamy, už som obdivovala na nd 🙂

veronik77
28. sep 2012

@bordino to je nádherný! ty už máš i COL? nebo čím to je obšitý? 🙂

veronik77
28. sep 2012

Tak, oběd bublá na plotně, máme uklizeno, drůbež je nakrmená, manžel si odjel vařit pivo ke kamarádovi... Jak se máte vy na sv. Václava? Co blechy? 😀 😀 😀

bordino
28. sep 2012

@veronik77 COL je coverlock? 🙂 Nemám, šiju na OL. Ale vážně zvažuju, že budu potřebovat další lamu, Vánoce se blíží a švagrový by to taky slušelo 😀 😀 😀

bordino
28. sep 2012

Blechy nemáme, ale manžel si odvezl cácoru na chatu, mladší si tu chrupe v hacce.... pohoda

lenasss
28. sep 2012

prosín vás jak to je s tím papírem na sociálce do kdy se tam musí zanést nevíte někdo

veronik77
28. sep 2012

@bordino a ty chameleony máš olemované jak? jenom přehnutý proužek?

veronik77
28. sep 2012

@lenasss do konce září...

bordino
28. sep 2012

@veronik77 to je finerib, postup jak byl na ekozahradě....

lenasss
28. sep 2012

tak jsem to zazdila co ted?

lenasss
28. sep 2012

@veronik77 tak jsem to zazdila co ted?

ngvadi
28. sep 2012

@lenasss nejhorší, co se stane, že ti rodičák stopnou, a pak vyplatěj nazpět. nic horšího se stát nemůže. já to zatím taky neřešila...

lenasss
28. sep 2012

@ngvadi tak já tam hned v pondělí oběhám a uvidím 😖 blbý úřady 😖

animal
28. sep 2012

@lenasss do konce října, já to vyřizovala najednou s vydáním Skarty