icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
28. sep 2012

@animal já právě mám pocit že to bylo do konce října ale nebyla jsem si jistá víš to určitě tedy

veronik77
28. sep 2012

@animal mně na pracáku řekli do konce října, sousedce o týden později řekli do konce září. Asi v tom mají doost brajgl - tímto se omlouvám ministru práce a soc. věcí i všem pracovníkům ÚP, až si tu založí účet 😀

veronik77
28. sep 2012

@lenasss máš mejla

ivuska.h
28. sep 2012

@katkaela To je hustý, snad nebude po manželově ústavu taky někdo podobný běhat, pár kandidátů bych i měla 😀 😀

rebelie
28. sep 2012

@bordino Ty chamíci jsou boží!!!

evaon
28. sep 2012

@anastazieb
@animal
@bordino
@sinala
Ste zlate, velmi ma to potesilo 😉

caramilla
28. sep 2012

@veronik77 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 už peču koláčky 😀 😀 😀 😀 😀

veronik77
28. sep 2012

@bordino a nebude se to rovnostehem trhat?

veronik77
28. sep 2012

@caramilla ňamí 😀

zuzu_epona
28. sep 2012

@zojec Obycajna ihla mi nespravi dierky do PULu? Ci potom tade nebude pretekat...

crawler
28. sep 2012

přihazuji včerejší počin- softshellky pro kamarádčinu devítiletou sestřičku. Střih je z Ottobre - jen jsem přidala do bočního švu lampasy. Plus přefotila jsem tu softku, aby byla líp vidět 😀

animal
28. sep 2012

@caramilla a já ti budu posílat pizzu 🙂 a palačinky

bordino
28. sep 2012

@veronik77 lama moc nepruží, ani to není natahovací přes hlavu, tak se nebojím.... jinak šiju dvojjehlou. A asi bych si ten COL měla koupit, ale kam ho dám, když všude jsou látky? 😀

caramilla
28. sep 2012

@crawler hele, ty to shora prošíváš dvojjehlou? dvá ti dvojjehla ten soft? Moc hezké! 😎

bordino
28. sep 2012

@caramilla @animal umím skvělý dvojctihodný koláčky, tak vám taky něco pošlu 😀 😀

caramilla
28. sep 2012

@bordino postavíš si barák? polovina sklad a polovina stroje? 😎

caramilla
28. sep 2012

@bordino no, vidiš, ty jsem dělala mockrát a vždycky mám takový rozpraskaný těsto 😝

bordino
28. sep 2012

@caramilla obávám se, že v tuto chvíli sklad silně převažuje 😀 ad koláčky - mám skvělej recept a důležitý je péct je ze začátku hodně zprudka

caramilla
28. sep 2012

@bordino no, tak sem s ním 😉

caramilla
28. sep 2012

jinak štítky vypadají, že vede návhrh cool by m. vezre s maminkou a handmade kámo verze bez maminky. Ale je to hodně těsné, to bude teda ještě dobré rozhodování 😀

bordino
28. sep 2012

@ caramilla se skladem, nebo s receptem? Sklad nedám, sama mám málo! 😀

zojec
28. sep 2012

@zuzu_epona :D ak pri uplete pouzijes nespravnu ihlu, tak sa ti zacne parat popri dierke - pustat ocka 😉 mozem potvrdit z vlastnej skusenosti 🙂 pul ocka pustat nebude a ak pouzijes pes nit, tak ani prepustat nie 😉

caramilla
28. sep 2012

@bordino s receptem, ty myslíš, že potřebuju látky? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Btw. kdybys ještě potřebovala nějakou tu limetu lamu, tak ještě nějakou doma mám, tak asi bych mohla i něco pustit 😉

ucitelka70
28. sep 2012

@caramilla ja som babinka, tak aké štítky?

ucitelka70
28. sep 2012

baby poradte nejaký dobrú spôsob, chcem zrecyklovať peknú Niké vetrovku, a ušiť z toho vestu drobcovi, vyberiem rukávy, vesta ostane mamine a niečo z rukávov by som chcela spichnúť pre malého, lenže mám obavy, že bude málo látky.... či surovo s flízom, čo budem futrovať doplním, kde mi bude chýbať? rsp. ak máte nejaký link...

caramilla
28. sep 2012

@ucitelka70 no, tak pro tebe je tam jen ta verze "handmade ... kámo", ale třeba ještě hlasování dopadne jinak😉 Můžeš udělat i babí návrh´:D

crawler
28. sep 2012

@evaon nááádherný!!! 😵

ucitelka70
28. sep 2012

@caramilla haha, ved som tu sama babina medzi vami maminami.... ale zato šijem tak rada ako vy

caramilla
28. sep 2012

hele, tak my si ty štítky vezmeme do forota na příště, až budeme babičky, tak je nostalgicky vyndáme 😎

crawler
28. sep 2012

@caramilla jojo, dvoujehlou a můžu Ti říct, že jsem vždycky u toho zpocená až na pr..li.😀 nechci si zasekat jehlu do stehové destičky..zatím mám vyzkoušeno že dvoujehla zvládne 6 vrstev softu, ale zvuky stroje už jsou všelijaké 🤐 😀 jinak jedu hodně pomalinku, případně pomáhám točit kolem sama ručně...než jsem našla způsob, jak to prošít, tak jsem zničila 3 dvoujehly 😀