Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla to je COL taková srágora? dobrej důvod po něm netoužit 😀 Nevím na šem záleží víc - zda na stroji nebo zda na jehle nebo na obojím, že? ...co se týče těch dvoujehel - tak jsem mívala s takovým plastovým barevným kvádříkem či jak to nazvat a ty rupaly - vydržely klasickou zátěž, ale tahle (zkusím dohledat značku) toho vydrží hodně - sice jsem ji trochu zkřivily, ale do stehovky se ještě vleze😀
@crawler to je ta jak jsi ji kupovala i mně? ta je super..ale značku nevím... 😒 @sinala už nějakou celokovovou taky kupovala a možná to je ona - jde i do veritasky. Potřebuju si teď koupit novou (stará přežila vše..ale asi se vypařila - nemůžu ji najít 😠 ) tak prosím prosím, kdo víte co je ta celokovová dvoujehla za značku sem s tím..budu vám velice vděčná 😉
@ucitelka70 myslím, že za pár let už tady bude babiček víc 😀 😀 😀
@sinala jj
já ještě pak někdy večer asi udělám do tabulky rovnou ty verze a budete psát počty štítků k těm verzím, protože mnoho znás by třeba vzalo 50 štítků od toho a 10 od toho atp. Opice je třeba super, ale tak 10 štítků by mi stačilo 😎
Jinak teda - shodneme se, že budou do švu, všechny návrhy??? Nebo chcete udělat i jeden našívací nahoru? Nikdo pro něj nehlasuje
A ještě taková technická - ten štítek do švu já mám oboustranný (zkaždý strany je jakoby jinak to logo) - protože, když našíváte třeba zeshora na kapsičku jako u softek pod tu lemovku nebo nahoru na čepici naopak zespoda, tak byste ten nápis měly opačně... Jen ještě nad tímto popřemýšlet. Já ho mám tak, že z jedné strany je Caramilla nad švem jakoby jak na řádku a z druhé strany ke švu kytičkou. Jestli chápete... kdyžtk koukněte na nějaké mé fotky...
Jen, abyste to vzaly v potaz 😉 Z boku do švu je to jedno, ale na ostatní použití to právě jedno není...
@caramilla recept:
Uděláme kvásek ze 300ml vlažného mléka, lžičky cukru a kostky droždí, necháme vykynout. V míse smícháme 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru moučka, lžičku soli a 2 žloutky. Přidáme polovinu kvásku, trochu hladké a zamícháme. Přidáme zbytek kvásku, 200 ml oleje a asi půl kila hladké mouky. Těsto necháme vykynout, uděláme placky, naplníme tvarohem (tvaroh, cukr, vejce), uzavřeme, vajíčkem uděláme důlek. Koláčky potřeme bílkem, do důlku dáme lžičku povidel a posypeme drobenkou. Pečeme nejprve zprudka (200°C), po chvíli stáhneme na 180°C a upečeme do zlatova. Sežereme 😀
Viete niekto poradit?
Rada by som dostat nejaky text na tricko, podbradnik,... (neskor mozno aj obrazok, ale nechcem to zatial komplikovat) a neviem, ako na to. Vysivat to- to urcite nie, ani robit pismenkova aplikacie, to by bolo prilis pracne. Napada ma vytlacit na specialny papier a zazehlit, ale to je asi dost draha varianta a nechavam si ju na koniec.
Rozmyslam, ze si spravim sablonu z tvrdeho papiera a cez nu nanesiem na latku nejaku farbu? Skusali ste nieco take? Mate skusenosti s konkretnymi farbami, ako drzia a podobne?
ještě se chci zeptat ke štítkům, ten návrh hand made... by mother ve verzi s bublinou je v barvičce růžové? (nevím, jestli mi to monitor dobře zobrazuje) .. pokud ano, nechtěly byste uvažovat o nějaké universálnější barvě? mě se tento návrh moc líbí, ale pro naše kluky je to v růžové nepoužitelné 😉
ke štítkům - kdybych si měla vybrat cool s bublinou nebo opicí, beru bublinu, ale kdyby se dělalo oboje, pár opic bych si taky vzala 😉 a jinak jsem pro všívací do švu, ale kdyby byly i našívací, taky bych jich pár brala

@caramilla jinak jsem dočetla a zjistila, že tady ta diskuze začíná být fakt nebezpečná 😔 🤐 chjó - hlavně ať se nepodaří dotyčné/mu vloudit do druhé diskuze ☹