icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
28. sep 2012

@caramilla jinak jsem dočetla a zjistila, že tady ta diskuze začíná být fakt nebezpečná 😔 🤐 chjó - hlavně ať se nepodaří dotyčné/mu vloudit do druhé diskuze ☹

caramilla
28. sep 2012

@crawler tý jo, šikula. Mě by to vůbec nenapadlo zkoušet 😝 COL nedává ani 2 vrstvy softu 😠

bordino
28. sep 2012

@caramilla najdu a napíšu, momentálně uspávám 😀 😀 Díky za nabídku, nříkám, že nevyužiju, ale momentálně mám políčeno spíš na hnědou a přírodní 😉

caramilla
28. sep 2012

@bordino no jo, vidiš, hnědou jsem chtěla taky... ale tu asi na wendy teď nemají...

caramilla
28. sep 2012

@bordino přírodní smetanové mám doma taky asi hafo 😝

bordino
28. sep 2012

@caramilla tak já objednám u MTX hnědou a vyměníme? 😉

crawler
28. sep 2012

@caramilla to je COL taková srágora? dobrej důvod po něm netoužit 😀 Nevím na šem záleží víc - zda na stroji nebo zda na jehle nebo na obojím, že? ...co se týče těch dvoujehel - tak jsem mívala s takovým plastovým barevným kvádříkem či jak to nazvat a ty rupaly - vydržely klasickou zátěž, ale tahle (zkusím dohledat značku) toho vydrží hodně - sice jsem ji trochu zkřivily, ale do stehovky se ještě vleze😀

alinn
28. sep 2012

@crawler to je ta jak jsi ji kupovala i mně? ta je super..ale značku nevím... 😒 @sinala už nějakou celokovovou taky kupovala a možná to je ona - jde i do veritasky. Potřebuju si teď koupit novou (stará přežila vše..ale asi se vypařila - nemůžu ji najít 😠 ) tak prosím prosím, kdo víte co je ta celokovová dvoujehla za značku sem s tím..budu vám velice vděčná 😉

sinala
28. sep 2012

@lenasss ty máš malé dítě, tak tam nemusíš, protože jsi to podepsala, jak jsi žádala rodičák. Já tam byla a rodičák mám od 1.1.2012 a paní mi řekla, že už to mám

caramilla
28. sep 2012

@bordino no, záleží kolik za kolik, já ještě musím projít sklad, co čeho mám. Teď mi přišla lama od animal, hafo šedé, ale hnědou právě nemám🙂

sinala
28. sep 2012

@caramilla můžu hlasovat i pro 2 typy štítků. Už jsem musela 😀 změnit typ štítků u cool by mother, protože holkám se líbil ten první a opici by na oblečení nechtěly 🙂 A káma by taky braly... 😀

bordino
28. sep 2012

@caramilla já bych ráda od každé tak tři metry, mám mnoho plánů... (a málo času, když sedím na netu 🙂)

sinala
28. sep 2012

@ucitelka70 myslím, že za pár let už tady bude babiček víc 😀 😀 😀

caramilla
28. sep 2012

@bordino jo, tak to ani mít nebudu asi... já zas tak nesyslím, mám hodně barev, ale většinou tak 1 - 2 metru od artiklu

caramilla
28. sep 2012

@sinala jj
já ještě pak někdy večer asi udělám do tabulky rovnou ty verze a budete psát počty štítků k těm verzím, protože mnoho znás by třeba vzalo 50 štítků od toho a 10 od toho atp. Opice je třeba super, ale tak 10 štítků by mi stačilo 😎

Jinak teda - shodneme se, že budou do švu, všechny návrhy??? Nebo chcete udělat i jeden našívací nahoru? Nikdo pro něj nehlasuje

A ještě taková technická - ten štítek do švu já mám oboustranný (zkaždý strany je jakoby jinak to logo) - protože, když našíváte třeba zeshora na kapsičku jako u softek pod tu lemovku nebo nahoru na čepici naopak zespoda, tak byste ten nápis měly opačně... Jen ještě nad tímto popřemýšlet. Já ho mám tak, že z jedné strany je Caramilla nad švem jakoby jak na řádku a z druhé strany ke švu kytičkou. Jestli chápete... kdyžtk koukněte na nějaké mé fotky...
Jen, abyste to vzaly v potaz 😉 Z boku do švu je to jedno, ale na ostatní použití to právě jedno není...

bordino
28. sep 2012

@caramilla recept:
Uděláme kvásek ze 300ml vlažného mléka, lžičky cukru a kostky droždí, necháme vykynout. V míse smícháme 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru moučka, lžičku soli a 2 žloutky. Přidáme polovinu kvásku, trochu hladké a zamícháme. Přidáme zbytek kvásku, 200 ml oleje a asi půl kila hladké mouky. Těsto necháme vykynout, uděláme placky, naplníme tvarohem (tvaroh, cukr, vejce), uzavřeme, vajíčkem uděláme důlek. Koláčky potřeme bílkem, do důlku dáme lžičku povidel a posypeme drobenkou. Pečeme nejprve zprudka (200°C), po chvíli stáhneme na 180°C a upečeme do zlatova. Sežereme 😀

sinala
28. sep 2012

@crawler máš bez dříku? tak to je asi veronica a pasuje i do veritasky, ty s dříkem ne. A kupuju je u nás v servisu 2 ks za super cenu ( jen teď si nemohu vzpomenout za kolik 😀 😀 😀 ). Jen vím, že u nás v galanterce jsem kupovala 2 ks za 140 Kč a tady je to určitě do 80 Kč 😉

sinala
28. sep 2012

@alinn jj, to je ta veronica a mohu vám ji i koupit a poslat

petkasv
28. sep 2012

@veronik77 tak my máme posvícení s husou, posvícenské koláče jsou hotové a ještě bude svíce 🙂 už přijel i chlap z práce, ten se užere 🙂

sinala
28. sep 2012

@alinn @crawler tak už vím cenu 2 ks za 86 Kč ( ne méně než 80, to byl asi můj sen 😀 😀 😀 ) a jde koupit i po jedné...

sinala
28. sep 2012

@caramilla nikdo nehlasuje pro našívací štítek, ale v objednávkách si ho holky klikají, tak asi chtějí

keziah
28. sep 2012

Viete niekto poradit?
Rada by som dostat nejaky text na tricko, podbradnik,... (neskor mozno aj obrazok, ale nechcem to zatial komplikovat) a neviem, ako na to. Vysivat to- to urcite nie, ani robit pismenkova aplikacie, to by bolo prilis pracne. Napada ma vytlacit na specialny papier a zazehlit, ale to je asi dost draha varianta a nechavam si ju na koniec.
Rozmyslam, ze si spravim sablonu z tvrdeho papiera a cez nu nanesiem na latku nejaku farbu? Skusali ste nieco take? Mate skusenosti s konkretnymi farbami, ako drzia a podobne?

crawler
28. sep 2012

@sinala jojo, to je ona - já tenkrát kupovala balení po dvou a tuším, že jsem po Lindě pak chtěla lehce nad 30kč...je každopádně nejlepší z těch, co jsem měla!

bordino
28. sep 2012

@keziah doporučuju ten tisk na papír a zažehlení. Přenosovej papír A4 stojí 30,-

veronik77
28. sep 2012

@petkasv my máme posvícenské kuřátko - bio brojler ze zahrádky, ale velikosti kachny 😀
@caramilla ty grafické návrhy se ještě musí upravit, ne? já počítala, že to bude zalomené, aby to právě bylo čitelné z obou stran 😅

keziah
28. sep 2012

@bordino dakujem velmi pekne, myslela som, ze je to hoooodne drahsie

wew
28. sep 2012

@papajka7 - tak tá bolestivá rana na prsníku - ster vyšiel - zlatý stafilokok

vevercam
28. sep 2012

ještě se chci zeptat ke štítkům, ten návrh hand made... by mother ve verzi s bublinou je v barvičce růžové? (nevím, jestli mi to monitor dobře zobrazuje) .. pokud ano, nechtěly byste uvažovat o nějaké universálnější barvě? mě se tento návrh moc líbí, ale pro naše kluky je to v růžové nepoužitelné 😉

schnek
28. sep 2012

ke štítkům - kdybych si měla vybrat cool s bublinou nebo opicí, beru bublinu, ale kdyby se dělalo oboje, pár opic bych si taky vzala 😉 a jinak jsem pro všívací do švu, ale kdyby byly i našívací, taky bych jich pár brala

jam3
28. sep 2012

@sinala @crawler
A jde ta dvojjehla i na brothera? Mám strašnou spotřebu, poslední dobou se mi dost lámou-nedaří se mi nastavit správně nastavení.