Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lilly2711 ahoj, no sú česko-slovenské tie štítky....
@ucitelka70 ako československe ???? prepac, asi mi nepali 😀 😀 😀
@lilly2711 že ich vieme aj na SK využiť - teda anglické v 😎
@lilly2711 šila matka, od maminky - na Sk to isté ako v CZ
@ucitelka70 to jasne, ale myslela som pracie symboly, ze maju na druhej strane pisane Ceska rucni vyroba
Nerobilo sa cosi s napisom vyrobene na SK alebo slovenska rucna vyroba ( tvorba )
O T A Z K A ................. na slovenske baby ___________tkane stitky s pracimi symbolmi a druhou stranou : Vyrobené na SK ( alebo podobne ) sa dať urobiť nemôžu ? Aspon tie na bezne veci by sa nenaplnilo minimum ?????????????
@lolelole mě ještě napadlo včera v lese HomeArt 😎 To by se mě asi líbilo nejvíc.
Návrh mi tentokrát ten žluto-modr-zelený nesedl. Asi barevně, nevím. Je tam toho na mě už asi moc, nevím. Přijde mi to takvé moc rozverné a neuniverzální. Nápis se mi ale líbí. A ručička v tom jednom písmenku je taky super 😎
@caramilla no asi by bylo fajn zjistit z kolika barev to budeme nechávat dělat a taky jak to funguje, když bychom chtěli od 1 vzoru 2 barevnosti (pro holku/kluka) Vůbec netuším jak to u výšivek funguje, zda se platí nějaká matrice a barevnost se pak dá libovolně menit ( vrámci toho minima co si psala), nebo každá barvevná varianta musí mít svojí matrici..? nevíš ?
Kdyby to bylo tak, že každá se platí zvlášt tak jsem si říkala, že by byla fajn nějaká zelená varinta šítku, že to lze použí jak na kluky tak na holky. Dej to prosím tě do tabulky at se holky vyjádři k barevnosti toho homemade/handmade - mohu pak ještě nadhodit pár variant..
@lolelole Já hlasuju za zelenkavě šedou 😎
S tou barevností to budu muset teda zjistit, ale myslím si, že to na 90% je tak, že to platí pro celou tu verzi tzn. 1000 ks od barev i druhu nápisu. To se pak můžu zeptat. Ale kalkulaci nebudu nechávat dělat na všechny návrhy, přijde mi to jak okravina, až bude pár favoritů, tak na ty udělám kalkulaci.
Rozměr si můžete vymyslet jakýkoliv, ten, co je v tabulce je ten, co mám já caramillky do švu, cena platí za ty mé štítky (3 barvy). Lišit se to bude drobně, v řádu pár halířů, si myslím.
Kdo bude mít 1000 ks od artiklu, tak se nepořítá třiďné a bude to mít levnější.

@alinn presne tak, inokedy si viem nastaviť pekne dlžku stehu - napr. na bavlne, na plátne, aj na softe... ale na úplete nevládze spodný podávač tak podávať, zato je vraj dobré aj zhora podávať presne tou kráčajúcou, no roky šijem bez nej, ale také kvalitné látky som ani nemala, takže najvyšší čas, aby som na tučniakov už tu mala!!!