icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
30. sep 2012

Tak jsem se svým hlemýždím tempem dobrala výsledku, uf, já jsem tak ráda, že tyhle dvě bundy jsou hotové 😀

veronik77
30. sep 2012

@bordino hlemýždím tempem? a jaké tempo je pak moje... 😕 😀

bordino
30. sep 2012

@veronik77 objednaná byla od května. Budiž, tam mě ještě omlouvá porod, ale jinak to, co trvá běžně den, trvalo měsíc. Jen kapuci jsem dneska šila celý dopoledne (Jáchymek se rozhodl spánek definitvině odbourat 😀 )

veronik77
30. sep 2012

@bordino jojo, spaní je nuda 😀

lenasss
30. sep 2012

jé holky děkuji je to z netu jen ted přesně nevím kde kdysi jsem to viděla a měla to pořád v hlavě a hlavně nakreslené na té ponožce a dneska jsem to konečně dodělala a mladým se strašně líbí se o ní perou budu muset udělat ještě jednu 😀

stassy
30. sep 2012

Tož toto je ale vtipná látka. 😀
http://www.latka.cz/Latky/Odevni-latky/Nicky/Te...

caramilla
30. sep 2012

@stassy ta hýří energií 😎

caramilla
30. sep 2012

@bordino to jako normálně šiješ takovouhle objednávku za jeden den? 😀
Kombinace barev pěkná 😉

lenasss
30. sep 2012

@stassy ta je krásná škoda že už nemám prachy 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bordino
30. sep 2012

@caramilla den šiju kapucu 😀 😀 😀

petkasv
30. sep 2012

@bordino krásná bunda, dobrá inspirace, musim se do toho taky pustit 🙂 soft už volá, ušij mě, ušij mě !!!!!!!!!!!!!!!

jieff
30. sep 2012

@bordino tybrdo to je paráda, tak to nevim kolik let mi bude trvat než se vypracuju na takovou bundu! Ale tempo mám ted podobný, za týden jsem zvládla ušít popruhy k nosítku a nacpat do nich karimatku...
@lenasss opičák je supr!
@ zikie a to pýžo je úplně krásný, my máme noci taky pekelný, jak byla malá zlatá, tak ted už ani neni, Toník už měsíc po nocích plače z kašle a já ještě chytla nějakej podobnej moribundus...zítra jdem všici k doktorce. Škoda, že nejsem dítě by nás mohla vzít šmahem!

boudova
30. sep 2012

@petkasv ty jo a já furt co to tu slyším za divné hlasy a ony to látky volají ze skříně: ušij nás, ušij nás, ušij nás !!!!!!

zikie
30. sep 2012

@jieff U nás taky řádí moribundus zvládli jsme si ho předat všichni. Maličkej se v noci budil po 20ti minutách, fakt drsný. Nakonec se z toho vykřesal první a ještě mu ke všemu vyrašil další zoubek, takže už chápu proč tak bědoval... No nevím jak to po těch probdělých nocích dám zítra v rachotě.

zikie
30. sep 2012

@animal nestraš....

petkasv
30. sep 2012

@jancasoch mluvila jsem s mamkou a ptala se jí na tu migrénu po úraze a říkala že ta fyzioterapie určitě pomůže 🙂 chce to jenom dobrého terapeuta 🙂

schnek
30. sep 2012

@caramilla dotaz k cedulkám - je nějak odstupňovaný, kolik se jich musí vzít, když přelezeme minimum? třeba po násobcích 10/50/100ks atp?

animal
30. sep 2012

@zikie my máme nespavce a teď nám sice třeba dobře večer usíná, ale jo to dáno tím, že už mi definitivně odboural dopolední spaní 😝 😀 😀

schnek
30. sep 2012

o moribundusech mi nemluvte... už máme zasebou rodinné kolečko zánětu HCD, teď nějaký chřipečky 😝 děcka jsou za dva dny ok, my s mhd lezeme po 4-ech pomalu týden...chci zpátky léto 🙄

schnek
30. sep 2012

@bordino krása, krása, krása 😵

už se moc těším na soft, jakej bude (asi jsem tu jediná, co z toho ještě nešila, co?) a jestli takovej, jakej čekám, tak už mám vybráno několik střihů do budoucna 🙂

caramilla
30. sep 2012

@schnek no, minule jsme braly celá balení tzn. 1000 / 2000, určitě si myslím, že by šlo 1500 ale mezi tím asi nic. Případně se zeptám, ale minule jsme zarovnávaly všechno na celá balení 😝

maly_prcek
30. sep 2012

@lenasss A kdy jsi šla na rodičák? Pokud až po lednu 2012, tak tam už to potvrzení máš (maj nové formuláře, kde to už prohlašuješ)... Kdyžtak si tam zavolej radši předem, at neletíš jak pako zbytečně (asneb já tam tak starašila ve středu... 🙂 )

katka82
30. sep 2012

Ahojky 🙂
zdravím po týdení dovolené 😉 je tu něco nového???jen jsem prolítla ten milion stránek a obdivovala všechny výtvory 😉 😵 já furt nemám stroje 😖 minulou sobotu jsem je odvezla na vyčištění a seštelování a pán se mi dušoval že do týdne budou a nic 😠 😠 jsem fakt nasraná 😠 tchyně se tam tuhle sobotu stavěla a prý je ještě ani nevyndal z té tašky ve které jsem je přinesla 😖
@petkasv došli střihy???do schránky jsem je házela v neděli při odjezdu 😉
jo holky jakpak to dopadlo s tím softem??ví se kdo to mazal??se omlouvám,ale fakt jsem nedočítala 😅

petkasv
30. sep 2012

@katka82 ahojky 🙂 děkuju došly, zapoměla jsem ti úplně napsat 🙂 tak když už jste doma, pošlu čokoškovné 🙂 děkuju moc, zítra se snad dostanu do města, nejpozději v úterý 🙂 děkuju

lenasss
30. sep 2012

@maly_prcek já šla až v únoru 2012 zítra tam zavolám a uvidím a děkuji.
jinak moje softová vesta pro Matyho je to první pokus ze softu a úplně poprvé jsem všívala zip a ještě jsem si vymyslela že to podšiju fleesem 😝 ale výsledek je pěkný jen k tomu měly být ještě auta ale manžel říkal že je to zbytečné tak to nechám a až se budu nudit při dlouhých zimních večerech tak je udělám 😅

katka82
30. sep 2012

@petkasv za málo 🙂 tak to jsem ráda že to došlo 😉
@lenasss kráááásnýýýý 😵 😵 ale ty autíka by to fakt chtělo 😉

lenasss
30. sep 2012

@katka82 😀 tak budu mít zítra aspoň co dělat 😀

petkasv
30. sep 2012

@lenasss to je tvůj první pokus,to je úžasný 🙂 auta tam být musí, zbytečnost to není, ta je fakt dokonalá 🙂

lenasss
30. sep 2012

@petkasv jj úplně první i zip byla premiéra vlastně jsem bundu ještě nešila ale už se toho nebojím to byl jen pokus a dopadlo to dobře 😅

maly_prcek
30. sep 2012

@caramilla Já bych mezi migrénama a problémem s páteří taky určitě viděla spojitost... (Ale asi teda ne že každá migréna...) Já když mám záda v pr..., tak mě taky děsně bolí hlava, brní mi i tváře, špatně se mi polyká, točí se mi hlava... A rozhodně je to od páteře.
A druhá moje specialita jsou zablokovaná žebra - špatně se mi dýchá, píchá mně u srdce... Valila bych na internu nevědět, že to je od zad.