icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
30. sep 2012

@maly_prcek tak bolesti hrudní páteře a zablokovaných žeber (taky moje specialita) jsem se z velké části zbavila cvičením
u mě je problém, že mám neléčitelné zánětlivé onemocnění = když máš v těle jakýkoliv zánět, jsou potíže se zádama, kloubama.

volpaia
30. sep 2012

@caramilla Tak s tím HomeArt tě asi zklamu, ale tuším, že se tak jmenuje nějaká síť obchodů s vybavením do domácnosti. 😉 Jooo, vymyslet něco originálního se stává čím dál těžsí. 😀 😀

zikie
30. sep 2012

@animal No náš lumpík je schpný ve svých 1O měsících taky spát jen jedinkrát denně cca 2O minut. Ale doufám, že tyhle noční byly jen kvůli zoubku a nachlazení...Jinak by mi asi hráblo.

volpaia
30. sep 2012

@zikie Hmmm, tak tím se uklidňuju už tři týdny. Vzorné dítě, které spalo celou noc bez probuzení se teď budí každou chvilku. Ale nachlazení zdá se už odeznělo, zub jeden už vykukuje a žádná změna k lepšímu. Jestli mu někde potají nerašej další zoubky, tak to asi už bude tak napořád. 😒

schnek
30. sep 2012

potěší vás, když napíšu, že můj prostřední se z nespavce změnil na spavce? že dneska za den prospí víc, než když byl čerstvý mimino? 😉

zabza40
30. sep 2012

Minulou sobotu jsem měla první módní přehlídku svých modelů. V rámci Václavských slavností v mém rodném městečku, některé z vás jsem uháněla o balíčky z hromadek ,protože jsem potřebovala mat. na tvorbu, tak mrkněte na výsledek. Ten klučina je můj syn.

zikie
30. sep 2012

@volpaia Tak to nám nezbývá doufat, než že se u nás podaří to co u @schnek( upřímně závidím). Já toho prý v dětství (a vlastně donedávna)taky moc nenaspala, tak doufám, že lumpik není po mě.

caramilla
30. sep 2012

@maly_prcek jj, to máš určitě pravdu, rehab. když viděla moje záda, tak říkala "vás musí permanentně bolet hlava, co?", ale nebolela🙂 A to s těma žebrama ten můj fyz. taky říkal. Oni ty svaly jsou zatuhlý a svírají to pod sebou a proto nemůžeme dýchat. On se min. pátek sesypal přesně tak, že nemohl dýchat, věděl, že je to od svalů, ale radši šel na pohotovost a nechal si udělat vyšetření, zda je OK 😀 že prý červíček vždycky hlodá.

jemi
30. sep 2012

@zikie nám minulý týden rostli dva horní zoubky a přes den spala max 1krát a maximálně 30minut, teď se to trochu zlepšuje, ale pořád přes den spí minimálně. Ale v noci je hodná, jen se vzbudí a u prsu hned usne...

caramilla
30. sep 2012

@zabza40 bomba! vidím, že mám co dohánět 😎

ad nespavci - dneska mi tu prudí Jasmína a nechce vůbec být v postýlce, natož spát, tak si tu hraje, bolí mě zase obratle a hlava, takže nemám fakt sílu se s ní hádat, já jdu spát a ať si tu hraje třeba do rána nebo co... 😝

zikie
30. sep 2012

@jemi No mi to máme většinou taky tak, ale ted byl doufám, že dočasně přiostřený režim...
@caramilla to ti teda nezívidím...na tyhle situace volíme s manželem taky metodu supervize 🙂 prostě ležíme, podřimujeme a necháváme prcka hrát si po svém s tím, že jednou mu energie dojít prostě musí...

ivuska.h
30. sep 2012

Tak mé asi zatím nejnáročnější dílo, tři puntíky v Ottobre :D Foto na modelce později, ty ze dneška se nějak nepovedly... Nebýt patky na přišívání knoflíků, tak už je po mě. A bez automatické dírky už tuplem. Jinak hezky psaný návod, jen jedna nejasnost, kterou jsem vyřešila po svém. Velikost sedí krásně. Ottobre 2010-1-19. Látka svrchní i podšívka Hilco. \ještě jsem před pár dny šila džíny pro Ondru dle střihu 18 z téhož čísla, nádhera, krásně štíhlý střih na našeho huběňoura, akorát do pásku jsem musela přidat gumu. Foto dodám později. Kabát na fotce až tak nevynikne, ty nabírané kapsy jsou krásné a tady to skoro není vidět :(

zikie
30. sep 2012

@ivuska.h Nádherný!!! Tak k tomuhle se asi nikdy nedopracuju.

volpaia
30. sep 2012

@zikie No u nás to je ještě o to lepší, že z nějakého důvodu už několik týdnů odmítá příkrmy a nejraději by se chtěl jen kojit a kojit. I když zeleninu už jedl celkem dobře.Teď teda dva dny po sobě si dal alespoň večer trochu kaše. Ale zelenina je bleee a ovoce teda nechtěl nikdy, to se tváří jakoby jedl citrón. A to se všude píše, že se má začínat se zeleninou, aby si děti nezvykly na sladkou chuť ovoce a zeleninu pak neodmítaly. 😀 😀

ivuska.h
30. sep 2012

@zikie Dík. Hlavní je se toho nebát, na začátku mi při pohledu na ten dlouatááánský návod přišlo, že to dokončím asi někdy v důchodě 😀 Dělala jsem to po částech, prvně kapsy, pak týden nic, pak další přípravy a včera jsem to dokončila, byli tu tchánovci a vzali si VŠECHNY děti na 3 hodiny ven (mě to přišlo aspoň jak celý den, opravdu nejsem zvyklá mít tak dlouho klid 😀 ). Dneska jsem jen dodělala dírky a knoflíky. Horší mi teda přijde všívání zipu do gatí, než celý tento kabát, z toho já mám posvátnou hrůzu 😀

zikie
30. sep 2012

@ivuska.h No já bych se ani nebála- návody totiž ani raději nečtu. 🙂 Máš fakt můj obdiv!!!
@volpaia to jsme měli taky podobné, ze začátku mrńouskovi příkrmy hrozně jely, snědl celý avent pohárek zeleniny naráz a k svačině celý banán a pak jako když utne... Dvě lžičky a konec. Prostě mají období, kdy potřebují víc energie na růst apod a pak zase bývá útlum...
@zabza40 super!!!

kuna
1. okt 2012

@lolelole mne se moc libi to homemade...handmade (nebo obracene, ted nevim ), neslo by to jeste vybarvit nejak s cervenou? Vypada hezky s tyrkysovou...treba jen tyto dve barvy, jestli by to nedalo moc prace...

ctu vas, reagovat nestiham, mame doma navstevu a taktak se vzdycky podivam na mobilu, co je noveho a na tabulky. Obdivuju softove vyrobky, ja asi letos krome gati sit nebudu a na jare si objednam dalsi. Bundu J. ma z jara a musim vysit zbytek softu, co mame. Taky se mi moc libi ten kabat od Ivusky, nadhera!

katkaela
1. okt 2012

@lenasss Tak ta je fakt dokonalá, aj s tými reflexnými stĺpikmy u cesty. Skvelý nápad! 🙂

katkaela
1. okt 2012

@zabza40 jeeee, to je dobrééé, vlastná prehliadka🙂 Kde si zobrala tolko modeliek?

katkaela
1. okt 2012

@ivuska.h No krásne, som v nemom úžase 🙂 Mňa by určite kleplo už len pri pohlade na ten návod 😀 a stroj by určite letel pri tom z okna niekolko krát 😀

ucitelka70
1. okt 2012

@lenasss krásne, zaujímavé, naozaj perfektné

ucitelka70
1. okt 2012

@zabza40 a všímla som si niečo aj na fler...... gratulujem

zabza40
1. okt 2012

@katkaela kamarádka vede airobic ,tak jsme vybrali modelky tam a připravila mi i hudbu a choreografii, pak vše nacvičila děvčaty a naším Ondrou 🙂
Děkuji všem

petkasv
1. okt 2012

@zabza40 to je krásný, moc povedené 🙂
@ivuska.h ten je boží, krásné barvičky 🙂 já chci vidět ještě ty džíny 🙂

mahafi
1. okt 2012

@volpaia Mám doma téměř totéž.. jsem myslela, jak budu kojit už jen ráno a večer.. slečna má rozhodně jiný názor 😀. Akorát má ráda kaše (domácí) a ovoce, ale i tak.. mlíko je mlíko 😀. A (ne)spí tak nějak od začátku, už dlouho dá jeden dvacetiminutový spánek za den, večer usne skoro až s náma.. takže moje plány, jak dodělám doktorandský na mateřský tak nějak berou za své 😅 😠

boudova
1. okt 2012

Holky trošku jsem změnila barvu v tom štítku homemade-handmade.

Tímto se omlouvám všem grafičkám, zkoušela jsem to stylem pokus-omyl v gimpu 🙂 je to strašný já vím, ale chtěla jsem jen pro názornost dostat tam tu červenou.

terezita
1. okt 2012

@boudova aaaa, tri z mych nejoblibenejsich barev!! 😵

boudova
1. okt 2012

@terezita tak to jsem ráda 😉

petkon
1. okt 2012

@ivuska.h máme doma taky hubeňoura a kalhoty jsem dělala podle burda Kids 2011 model 619 (vel. 116-140), nohavice jsou pěkně úzké, ale do pasu jsem musela dát gumu, ač jsou na zip a knoflík. V Ottobre mi přišly všechny kalhoty hrozně široké.

zdeann
1. okt 2012

@ivuska.h v Ottobre jsou puntíky obtížnosti? jsem si jich nějak nevšimla a teď kojím a po ruce žádné ottobre nemám. 😀 Návody nečtu, v aj jim navíc ani moc nerozumím, nevládnu moc dobře anglicky, natož odborné výrazy...a na obtížnost taky moc nehledím...