icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
2. okt 2012

@ucitelka70 neházejte ty odkazy na hromady sem. Baby jste nepoučitelné!

animal
2. okt 2012

@lillyzelvicka Leni to je bomba 🙂

ucitelka70
2. okt 2012

@sufik1 OK, brala som na vedomie

jam3
2. okt 2012

ad mama factory. Já jsem teda grafikou nepolíbená, tak mě berte s rezervou, ale co do toho áčka udělat taky přerušovanou čáru jako rovnosteh nebo naopak dvojitou, jako šití dvojjehlou? Tak by zůstal zachovaný ten design šití i cikcak. A moc se mi ten nápad líbí a přijde mi vtipný, že je to chlapský pohled na ženské šití. 😀

caramilla
2. okt 2012

@jam3 jj, to mě taky napadlo 😉

caramilla
2. okt 2012

@ucitelka70 kdyžtak do IP 😉

kofinek
2. okt 2012

@caramilla hahahahaha desivy haloweeeeeeen!!!

terezita
2. okt 2012

@kofinek tos mi nemela pred spanim delat!! ted budu mit nocni mury!! 😀 boooze.. 😝 😝 😝

bordino
3. okt 2012

Včera mi to šití šlo výrazně lépe. Ale až na fotce jsem si všimla, že jedna kapsa je výrazně výš. Budu to muset vydávat za umělecký záměr :D:D

bordino
3. okt 2012
katkaela
3. okt 2012

Tak som zase chlupatila...🙂

kamishek
3. okt 2012

@katkaela ty jo, ta mikča je z té chlupatiny super, moc pěkná 🙂

mahulenka87
3. okt 2012

Baby, ktoré vkladačky sú "naj"? Vraj najlepšie sajú konopné... je to pravda? Môže sa dať napr. konopná a na ňu ešte froté pre lepší pocit?

mima2011
3. okt 2012

@katkaela týjo ta je krásná, díky za inspiraci máš moc pěkné výtvory....... to v tom boku je razítko?Vypadá to efektně 😵

jemi
3. okt 2012

@katkaela moc hezká mikča, já právě přemýšlím, dle jakého střihu střihnu na mikču a vestičku pro Elu, danaika vypadá dobře, ale střih nemám, tak musím projít své zásoby 🙂

kofinek
3. okt 2012

@bordino bundicka super, nevidno, ze jdna je vyssie 😉 prosim ta, sila si i tie kalhoty? velmi sa mi pacia, co je to za material?

keziah
3. okt 2012

Idem vam sem pre zmenu hodit nieco jednoduche, krive a amaterske, nech sa tu trosku vyvazi kvalita smerom k menej zrucnym dievcatam, vcerajsie miniteplaciky pre mojho adrenalinoveho lezuna s EXTRA velkymi zaplatami (aspon ma makksie pod kolienkami a nezoderie ich za mesiac).

katkaela
3. okt 2012

@mima2011 Ďakujem. Ano, je to razítko. Nevyzerá to úplne profesionálne ako štítky, ale pre moje účely celkom stačí. A ešte musím vykoumať tú techniku razenia, lebo zatial sa podarí tak jedno zo 4-5.

katkaela
3. okt 2012

@jemi Ja som robila len takú atrapu danai. Pouzila som strih, ktorý som mala na softshelové bundy, Trochu som zúžila celkovú šírku, trochu som zvačšila výstrih a pridala stojačik na kapucu, tak aby to sedelo do obvodu výstrihu.

caramilla
3. okt 2012

@kofinek 100x blicí smajlík 😝

sufik1
3. okt 2012

tak tak troška softu do mlýna. Budu asi muset fotit venku a nebo nevím, ty fotky jsou hrozné

caramilla
3. okt 2012

@katkaela zrovna včera jsem na mmb objevila tričko podobného typu od nextu a říkala jsem si, že to musím Jasmí ušít. Moc hezké, na té lamě to vypadá fakt super, ta kytička, ještě, že mám tolik zbytků 😀

caramilla
3. okt 2012

@mahulenka87 konopí saje nejvíc, ale na dotyk nic moc. Já měla konoplnou vrstvu uprostřed az dotykové strany bambus (froté, aksamit, český flíz).

katkaela
3. okt 2012

@caramilla Ja som stále mala pocit, že som to niekde videla na tričku, snažila som sa to nájsť, keď som išla šiť, ale nenašla. Nemáš niekde odkaz? Ale pediped má letné sandálky Daisy s podobným vzorom, tými som si istá 🙂 Tak možno ich na leto kúpim a k tomu ušijem tričko, šatičky, ešte neviem...

katkaela
3. okt 2012

Inak vraj Pediped má teraz nejakú akciu ...ale na stránkach som to neobjavila. Vraj keď si objednáte jedny botičky v zľave, druhé lacnejšie budete mať za 50%. Viete o tom niekto niečo?

ucitelka70
3. okt 2012

@caramilla dala som adminovi zmazať, ale aj predomnou to niekto hodil do diskusie, ale už sa nestane...

laeela
3. okt 2012

@katkaela funguje to na yákladě kódu, který napíšeš do objednávky, chceš ho? 😉

zojec
3. okt 2012

@mahulenka87 pokial nemas susicku, tak si konopne nekupuj, lebo po oprani budu tvrde ako laty :( odporucam cesky bambusovy flis 2 vrstvy 10 (13)x70 zavisi kam ju chces davat. mozes dat aj 3 vrstvy, ale treba sa prirpavit na to, ze to bude dlhsie schnut. latky vyberaj podla gramaze, cim vyssia, tym lepsia savost 😉
@katkaela mikina krasna.. presne nad nou rozmyslam od kedy kukam na tu lamu :D
baby, s tymi priechodkami a lamou nemate skusenosti?

zojec
3. okt 2012

@katkaela a ten kvietok si nazehlovala pomocou vliesofixu? asi blbost, co??

caramilla
3. okt 2012

@ucitelka70 jj, všimla jsem si. V pohodě 😉 Ten link tu proběhl víckrát, takže jsem to neřešila. I já jsem ho sem možná dávala 😀