icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
3. okt 2012

@katkaela http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=58638137&tab=0 ale maji mnohem vic tech veci s tema kytickama. Třeba takovy svetrik, co ma prave kyticku takhle uprostred. Pouzity se na mmb pohybuje kolem 500 kc, tak to uz je fakt lepsi to usit 😀
Jinak tvoje provedeni se mi libi mnohem vic!

terezita
3. okt 2012

@katkaela myslim ze next to mival na mikinach.. taky se mi ta kytka tuuuze libi, ale jeste jsem se nikdy nedostala k usiti.. ja nejak nic nestiham.. 😅 ale na te lame to vypada naprosto skvele!!!

katkaela
3. okt 2012

@laeela no keď možeš poslať 😉 a nie je jedinečný, teda nie je len pre jednoho človeka... Ja teda ešte neviem naisto či budem objednávať...asi do IP, ďakujem🙂

katkaela
3. okt 2012

@zojec Ďakujem🙂

katkaela
3. okt 2012

@zojec len obyč vliselin som použila na vystuženie tej aplikácie, aby sa to nekrútilo pri prišívaní

laeela
3. okt 2012

@katkaela ne, není jen pro jednoho, pokud by někdo chtěl pošlu, musíš si objednat dvoje botky slevové a ty levnější jsou za polovic. Kód pošlu přes IP, ať mě někdo nebonzne na Pedipedu, že jim kazím kšefty. 😀

laeela
3. okt 2012

@katkaela platí do 15/10.

katkaela
3. okt 2012

@caramilla ahaa, tak to ja som asi videla ešte niečo iné, mala to jedna mamina v albume a vobec si nepamatam kto, taký velký kvet vpredu. Ja si vždy ukladám také inšpiratívne veci a toto nemám uložené....alebo sa mi to snívalo? 🙂

katkaela
3. okt 2012

@terezita tá lama to spraví tú aplikáciu trochu plastickú 🙂

terezita
3. okt 2012

@katkaela prave prave! moc se mi to libi!
ja koupila emmine na zimu v lindexu lami cepici (jsem magor, proc jsem si ji neusila, lamy tu mam kvantum) a je na ni nasita hvezda a vypada to paradne 🙂

kofinek
3. okt 2012

@terezita tie cepicky su super, som prave rozmyslala, ked som to videla nazivo, ze to musi byt raz dva usit...

terezita
3. okt 2012

@kofinek tipuju tak pul hodky i se strihanim.. 😀 😀 😀 no jo, holt musime podporovat nekdy i konkurenci.. 😅 😀

maly_prcek
3. okt 2012

Ad štítky...

HANDMADE-HOMEMADE... Mně se nejvíc líbí ten barevný, poházení barvičky... ale přimlouvala bych se moc za jnou barvu místo růžové, to je toiž super univerzální heslo, i pro dospělé, ale s růžovou mi to MM nosit nebude... Dala bych místo růžové tm. šedou...

MAMA-FACTORY... To je parádní heslo! Faktury jsou u mně ty z účetnictví a ty nebrat...

BAREVNÝ CIK-CAK je naprosto suprový nápad. Tu mámu jsem tam teda hledala a obávám se, nezasvěcený člověk to tam neuvidí. A co tam dát taky to FACTORY a ne faktury? Ten návrh je super, ale chce ještě domakat... Mně by se líbil i MamaFactory a nahoře a dole úzký barvný cik-cak nebo barevný rovnosteh... V podstatě podpořím cokoliv s barevným cikcakem 😀

kuna
3. okt 2012

@terezita tato? http://www.lindex.com/cz/dětské-oděvy/dívka-1-7... tak ta fakt nabádá přímo k ušití, musím zkusit 🙂

mahulenka87
3. okt 2012

@zojec aj keď sa konopné vyžmýkajú na 1200ot bude málo?

jieff
3. okt 2012

kdo jste pojištěnci mvčr (211) rozdávají poukázky na 211 Kč a mají omezený počet http://www.zpmvcr.cz/prevence/2012/program-20-l...

piecee
3. okt 2012

no holky tak jsem vám chttěla ukázat opičáka ponoškovýho a kluci si s ním tak dlouho hráli až nevím kam ho dali 😀

ucitelka70
3. okt 2012

@zojec - kráčajúca patka U je úžasná, to že je celokovová je veľké plus, a vôbec to nehrkoce ako ten zo strimy, čo som mala.... čo sa zrejme aj tebe rozbil....

Vyskúšali sme aj u susedy na Lucznik, funguje.... tak vrelo doporučujem aj ostatným, za 10 eur výborná investícia

díky Zoji 🙂

ucitelka70
3. okt 2012

@kuna nejde link, dáš znovu prosím ťa na tú čiapku z lindexu?

kuna
3. okt 2012

@ucitelka70 zkoušela jsem sem ten link dát znovu, ale nejde to pak otevřít, nechápu, proč. Zkopírovala jsem ho pořádně, tak nevím. Najeď si na www.lindex.com, dětské, holky 1-7 let, doplňky a na druhé stránce je to taková chlupatá tyrkysová čepice, to uvidíš.

petkasv
3. okt 2012

@kuna mě se teď ta je jejich podzimní kolekce vůbec nelíbí 😖

zojec
3. okt 2012

@mahulenka87 myslim, ze to nepomoze.. ak uz ten flis mas, kludne nasi, po uschnuti posuchas :D ale nerob si velke vkladacky, lebo si oderies ruky :D
@ucitelka70 super, to sa tesim 😉

katkaela
3. okt 2012

@terezita na tie lama čiapky sa práve chystám 🙂 tiež som videla lindexky...

papajka7
3. okt 2012

@katkaela uu dobra ciapka,no este mat na nu strih a sijem 😀
no poctivo tu sleduje tie uzasne sicie pociny,aj ja som dokonca nieco posila,hlavne som sa venovala plienkam,ktore som mala nachystane pre Barboru,no ale kym som ich dala dokopy,tak B sa aj odplienkovala 😅 ,takze sluzia inym 😉

papajka7
3. okt 2012

este pre naseho skolkara pyzamo,sam si ho navrhol,ja som chcela pruzkovane tricko a modre nohavice,on chcel to mat naopak,a este delfinikove,ale nechcel ho zeleneho,ako som navrhovalaja,ale siveho ako v skutocnosti a pre kratkost casu som len z velurovej nazehlovacky takou vysekavackou na papier delfiniky vysekla a super sluzi to maly spokojny

papajka7
3. okt 2012

pre slecnu ktora sa chce stat princeznou mei tai komplet 😵

rina76
3. okt 2012

ještě jednou odpočinková - šetřím síly na soft 😀 😀 😀

katkaela
3. okt 2012

@papajka7 ja použijem asi strih Ottobre 2011/4 č.11, je taký podobný

crawler
3. okt 2012

já jen přihazuji čepky dle návodu z MMB - je to fakt rychlovka. čepky z mylly látek a čepka z merina.