icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
3. okt 2012

Veselý večerní pajcung aneb pozdrav @terezita... Děkuji za inspiraci. Nevěděla jsem do čeho dnes večer píchnout 😀 😀 😀

terezita
3. okt 2012

@zikie haha, tak to byla teda rychlovka!! 😀 😀 😀

piecee
3. okt 2012

@zikie parádní 😀

zikie
3. okt 2012

@terezita No ono opravdu nejdýl na tom trvá nakreslit pravidelnou pěticípou hvězdičku... 🙂

terezita
3. okt 2012

@zikie proto ja rada nasivam kolecka.. 😀 sklenic mam doma stale dostatek.. 😅

argo1
3. okt 2012

@jieff jé, díky za odkaz, my jsme doma tři pojištění u Ministerstva vnitra.

jemi
3. okt 2012

@zikie a já přemýšlela z čeho ušít malé šálu (aby hezky vypadala a byla příjemná) a lama mě teda nenapadla 🙂

ucitelka70
3. okt 2012

@katkaela tento strih je v 4/11 ottobre

zikie
3. okt 2012

@terezita 😀 😀 no taky jsem si říkala jestli se na hvězdičku nevy... ale zase bez ní to nevypadá tak prďácky...
@jemi já ještě přemýšlím jestli ji hajdalácky nechám jen z jedné vrstvy nebo ji udělám dvojvrstevnou...

ucitelka70
3. okt 2012

@crawler tak hod link na čapice, aby sme dlho nemuseli čakať

caramilla
3. okt 2012

chich, tak manzel prinesl stroj z prahy z brother servisu, oprava stala 180 Kc (nahradni dil jsem mela svuj) a pry to ma zase navlekat automaticky nite, tak jsem zvedava. A spravili mi i kracejici patku, tak uvidim, az se nekdy dostanu zase k siti 😀 😀 😀

bordino
3. okt 2012

@kofinek jo, kalhoty jsem taky šila, jsou kanafasové. Jeden kanafas se jmenuje tuším Zbyněk a ta hnědá je čokoláda

kuna
4. okt 2012

@zikie super! Prosimtě, jak jsi šila tu čepici - jen dva díly sešité k sobě, nebo to má nahoře ještě záševky "do kříže"?

a potřebuju poradit, co se eshopů a obchodů s úpletama týče. Kde koupit hezké, vzorované úplety v ČR?

vím o ¨

Batani (ale ten nemá vzorované)
Veselá Jehlička

škoda, že produktservis má sice výběr, ale dost vzorů je vyloženě miminčích, nebo na pyžamka. Nevím, proč nemůžou dělat víc různobarevných proužků, hvězdiček, puntíků...a že nepruží....prostě jako ty cizácký úplety 🙂

mahulenka87
4. okt 2012

BABY... vy ste také šikovné. 😵 Všetky. Obdivujem vaše práce. 😀

petkon
4. okt 2012

@crawler prosím Tě, odkud máš ten zelený úplet, že tak hezky ladí k vláčkům z Mylly? Dík

lenasss
4. okt 2012

včerejší bodyno,ještě mám nastřihnuto pro manžu a staršího syna budou prima trojka 😀 už mají i stejné mikiny 😀 😀

lenasss
4. okt 2012
lenasss
4. okt 2012

@zikie to by mě nenapadlo udělat šálu z lamy 😅 výborný nápad a už jdu na to 😀 😀 tedy nejdu mladej je vzhůru 😠 😀

crawler
4. okt 2012

@petkon to je patent taky z mylly, ale nevím teď ten název barvy - brala jsem ho tenkrát od @daisyr z přebytků 😉

petkon
4. okt 2012

@crawler díky, budu pátrat dál 😉 Zatím mi k těm vláčkům žádný úplet neladil a Ty to máš krásně sladěné!

crawler
4. okt 2012

@petkon zkus se zeptat daisyr - já si brala jen 40cm, takže bohužel odprodat nemohu (potřebuju ještě na manžety k vestě). A děkuji za kompliment 😵

sufik1
4. okt 2012

@kuna úplety na gabinka.cz (ta má z wendy, ale i odjinud) pak má flex- tex, ale bez vzorů, pak terka na šijemdětem (hilco, wendy), a ještě mívá melluzínka, ale teď tam nic nemá.

sufik1
4. okt 2012

@kuna a pak ještě objednat zbytky z dadky, jsem z nich nadšená a občas se najdou úplety i na mmb třeba tady http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=444176 ty jsou úplně super!!!! a fleru, stačí to zadat. Pak třeba u věry http://www.v-mart.cz/www-v-mart-cz/eshop/18-1-I... mívala i obrázkové, co z nich má našito.
Prostě úpletů je hrozně moc, chce to jen hledat. Tyhle zdroje jsou ověřené. A taky si dávat pozor na to, u koho nakupuješ, ne každý obchodník se chová, tak jak by měl.

veronik77
4. okt 2012

@sufik1 koukám, že tu má i ježky merino http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=444176 a v podstatě za VO cenu 😕 co máme tu....

zikie
4. okt 2012

@kuna šila jsem to se záševkami nahoře a ´víceméně jako jeden díl- nad čelem jsem ty dva díly neoddělila, aby to bylo příjemnější na nošení- jak psaly holky je to střih z ottobre...
@lenass lamová šála je ideální pro lemply jako jsem já, hezky vypadá a je bez práce...

kuna
4. okt 2012

@zikie hehe, ja to ottobre mam doma. Furt slidim po FM a na ottobre zapominam 🙂

Dik za odkazy, tu pani s jezkama jsem na mmb pak taky zahlidla, na gabinku a terku jsem ve svem vyctu zapomnela. Musim si udelat na pc slozku s novyma obchodama.

keziah
4. okt 2012

Dievcata, mate niektora skusenost s tymito latkami? Pustaju farbu, neviete? zlty vyplnek:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
a modry rebrovy uplet:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

Ja ma skusenost len z tmavozelenym vyplnkom, ten farbu vobec nepustal a s cervenym elastickym-ten ano.

palosek
4. okt 2012

@zikie júúú, taky jsem koukala na lindex 😀 😀 Parádně jsi to dala 😵

martinkah
4. okt 2012

@keziah ten tmavomodrý patent mám našitý na tmavomodrých rifliach a periem to spolu s iným modrým oblečením, ťažko povedať, či púšťa farbu 🙂 zatiaľ je pekný, nevybledol
podľa mňa každá intenzívna farba, aj pri kvalitných materiáloch, bude trošku farbiť svetlejšie látky..

keziah
4. okt 2012

@martinkah dakujem, ja nove farebne latky davam hned do vedra s horucou vodou, nech vidim, co sa udeje a ten tmavy, flaskovozeleny vyplnek proste vobec nepusta, preto som dufala, ze mozno aj tato tmavomodra latka mozno nebude..