icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
4. okt 2012

@zikie jeeej, skvelé, biela lama🙂 ten šálik asi nie je obšitý vobec, že?

piecee
4. okt 2012

holky když jste u těch barev...můžu dát BÍLOU LEMOVKU NA TYRKYS SOFT? 🙂

terezita
4. okt 2012

@piecee coz o to, dat muzes, ale budes ji mit tuplem jako prase 😀 😀 😀

piecee
4. okt 2012

@terezita hm saft to mi nedošlo 😀 díky za připomentuí...myslela jsem na tu kombinezu (jak je krytí kolem zipu) ale asi i to dostane od 18m kluka na frak 😀

zikie
4. okt 2012

@katkaela šálka obšitá není..vypadá to celkem dobře. Uvidím, jestli to tak nechám nebo ji udělám dvojitě...
Děkuji za pochvaly, je to fakt superjednoduché....

terezita
4. okt 2012

@piecee ale tak mozna to mas jedno.. on i ten tyrkysovy soft vseobecne se hnedle spini.. 😀

kuna
4. okt 2012

včera jsem celý večer šila softky, poprvé jsem všívala paspulku...no a ony jsou jí velké, a to všude! Takže bude mít na příští rok a já jdu střihnout na další 😀

sinala
4. okt 2012

@piecee já mám olemovanou zimní oranžovou bundu bílou paspulkou ( z obchodu) a kdybys ji viděla ☹ ☹ ☹

janasrub
4. okt 2012

na lamu kráčející patku nebo lepší obyčejná?

petkon
4. okt 2012

@daisyr prosím Tě nemohla by ses mi podívat, v některé z minulých tabulek Mylly, jak se jmenuje zelený patent, co si koupila @crawler cca 40 cm, byl prý to přebytek. Dle fotky pěkně ladí k vláčkům z Mylly. Díky.

crawler
4. okt 2012

@petkon teď mě tak napadlo, zda to není olivový - tuším jsem brala trávový a olivový, ale musí to @daisyr upřesnit, protože jsme to řešily jen přes IP...

crawler
4. okt 2012

Holky a co ty štítky??? jak to vypadá s tím nahoru našívacím?který to vyhrává?

jancasoch
4. okt 2012

@crawler pravda, už bychom to měly nějak rozseknout ty štítky - děsně se totiž těším 🙂 a už bych začala i s nějakou tvorbou na vánoce, ale chtěla bych tam už ty štítky 😀

janasrub
4. okt 2012

tak zatím šiju lamu obyčejnou a jde to ;)

kuna
4. okt 2012

@janasrub za me radeji kracejici, pokud mas

kuna
4. okt 2012

a jdu se pochlubit svoji "lindexkou" a taky pyzamem z kyticek. Jen nesouhlasim s @terezita, ze ta cepice je na pul hodiny - no siti mozna, ale co pak uklid toho bordelu z lamy? 😀 😀

terezita
4. okt 2012

@kuna tak a jeste ve kterem ottobre byl ten strih? 😀

kuna
4. okt 2012

jdu si pro radu - když šijete merino spodky pro holčičky, šijete je obyčejně jako legíny, nebo podle "klučičího" střihu, jako např. toto?

kuna
4. okt 2012

@terezita 4/11

terezita
4. okt 2012

@kuna dik!
ja je sila uplne rovne, jednoduse, jako leginky.. jeste abych se s tim takhle piplala! vic svu, vetsi riziko, ze se ti udela oko.. 😀 😀 😀

baarca
4. okt 2012

@kuna Já i pro kluka je šila jen jako jednoduché legínky. Tenhle střih na "long johns" používám na pyžamové kalhoty, na merino kamašky by mi to přišlo moc volné. Jen teď uvažuju, že bych pro Karolínu ještě udělala nějaké legínky s klínkem na zadečku, protože má ještě plínky.

baarca
4. okt 2012

@kuna A já se zeptám na tu lamí čepici - je to jen jedna vrstva lamy? Nebo je to podšité bavlněným úpletem? Já se bojím, že samotná lama bude děsně elektrizovat vlasy.

terezita
4. okt 2012

@baarca ta kupovana ma jednu vrstvu a neelektrizuje. teda emmajzli neelektrizuju.

palosek
4. okt 2012

@kuna jé, ten střih na čepku znám 😀 sedí parádně 😉

animal
4. okt 2012

jo holky, kdo jste mi posílat ty kupony, ta dorazily oba 🙂 děkujííí

animal
4. okt 2012

@palosek a kde je ten střich k sechnání???? nějaké ottobre, tay bych chtěla zkusit tu lamu

animal
4. okt 2012

@kuna lemováno jednolícem???

animal
4. okt 2012

@palosek já jsem pitomá, vždyť já ten střih na ten čepec mám 🙂

animal
4. okt 2012

kdo chtěl po mě ať se kouknu na flízy. mám červenou, růžovou, zbytek zelené (pokud ji nebude chtít crawler) a černou. větší kus bílé, ale ty barvy jsem nekoukala jak je to velké, koli potřebuješ?

kuna
4. okt 2012

Tak to strihnu jako leginy, to bude jednodussi 🙂

@baarca jj jedna vrstva a zatim vlasy dobry. Napadlo me ale, ze bych ji udelala zimni podsitou, jen pro ten pocit. Ale ta lama je prijemna taky.

@animal lemovano gumickou z usa od crawler. To pyzamo je fineribem. Takhle to vypada, ze je to to same, ale neni 🙂