icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
4. okt 2012

holky ta my se v noci nevyspali, malej co 30min vzhůru a plakal a plakal, šílený chrapot a kontrolovala jsem aokrát, jestli vydrží do rána, aby se neudusil otokem.
do rána chůdě vydržel a u doktory léy a samozřejmě kortikoidy na otok na noc a poslala nás pro jistotu na krční, kde doktora uznala za vhodné přidělit i ATB ☹ že tu laryngitídu má silnou ☹

lenasss
4. okt 2012

@animal já jsem je chtěla vzela bych si vše klidně napiš do IP co za to děkuji

mahafi
4. okt 2012

@animal fajn, že kupony dorazily 🙂. A Marečka je mi líto, snad se z toho brzo vykřeše.., musí to být hrozný ☹

lilly2711
4. okt 2012

ahojte,
tak som to tu precitala a idem hodit slubene foto mojich poslednych pocinov 🙂 🙂 🙂
Nejake leginy s inovovanym spodkom 😉 , tričko a la @caramilla ( sorry, trosku som sa inspirovala 😀 )
trojica merino tvorby z elastickeho merina z detivbavlnke, jedny saticky podla posledneho Ottobre a tricka.

Krasne veci ste popridavali, tak som sa pokochala a teraz letim nieco robit. 😝

lenasss
4. okt 2012

@animal jsem ráda že dorazily

veronik77
4. okt 2012

@lenasss včera mi dorazila folie, děkuji 🙂

caramilla
4. okt 2012

@animal ☹ tak ať je brzy OK!

caramilla
4. okt 2012

@lilly2711 no, moje tricko je pajc zary 😀 Co jsi to tam zarila za material na tu kyticku?

katkaela
4. okt 2012

@animal jeejda, chudák malý....nech je skoro v poriadku

katkaela
4. okt 2012

@kuna aj táto chlupatá lindexka je moooc podarená 🙂

katkaela
4. okt 2012

@lilly2711 už keď som zbadala tvoj nick, potešila som sa aké parádne veci sa tu zase objavia...a nesklamala , krásne ako vždy, si proste profík 🙂

katkaela
4. okt 2012

baby, červená hviezda na tej šedej by bola asi divná, že? 😀

veronik77
4. okt 2012

prosím prosím, nemohl by jste mi někdo poslat střih na lindexovku na mail? Děkuji!!!!!

evinka
4. okt 2012

Ty čepice jsou super. Na něco podobného jsem se snažila před týdnem vytvořit strih, ale moc se mi nepovedl. Byl by někdo tak hodný a mohle mi také poslat střih? Díky.

laeela
4. okt 2012

@lenasss body je parádní a tím červeným lemem se asi nechám inspirovat, fakt parádní kombinace. 😵

katkaela
4. okt 2012

@veronik77 Ja mám stih z Ottobre. Len som uptavila uši aby neboli tak špicaté ako na povodnom strihu. To ti možem poslať ako JPG obrázok.

stassy
4. okt 2012

ženy, když šijete z merina, dělá střih automaticky užší/menší nebo stříháte přesně, jak máte, i s přídavkama? Chystám se na tričko pro sebe a trošku se bojím, že jak to merino hodně pruží, že to na mě bude viset..

lilly2711
4. okt 2012

@caramilla ta pajcujeme o dušu 😀 😀 😀 😀 😀 je to stužka,taka ako organza, či čo ja viem, ako sa to vola, len ja som absolutne netušila ani čo si použila ty a ani ako si to urobila, takže som improvizovala 😅 a tu hadovku u nas nemaju, len bielu, tak som kupila taku okrasnu okruhlu stužku a prišila cikcakom, je krásna, taká lesklá a jemne trblietava, len to na foto nevidno.
@katkaela DAKUJEEEEEM za tolku pochvalu....ani si nezasluzim 😵 . odkial mas strih na tie ciapocky??? My sice ziadne nenosime, ale mozno, ked bude chladnejsie, tak hadam nejake zacneme 😀 😀 tie tvoje sa mi veeeeelmo pacia.

animal
4. okt 2012

@stassy merino dělám užší, na tělo

lilly2711
4. okt 2012

@stassy ja som šila Nellie a nepridávala som, len na dĺžku pre istotu aj keď som prepierala, ale istota je gulomet 😀 😀 😀 😀 😀

katkaela
4. okt 2012

@lilly2711 Tiež ďakujem. Ja som použila strih z Ottobre 2011/4, ale musela som upraviť uši, trochu ich skrátiť a zaobliť.

slady
4. okt 2012

baby latkarky potrebujem poradit, chcela by som malej usit flisove nohavicky na prve mesiace a mam zopar otazok: 1. treba to prat po kazdej prebalenej plienke ak to nie je nejak extra navlhnute? 2. flis som chcela kupit z obycajneho obchodu, cize obycajny flis, ale maju iba take divne kriklave farby, tak sa pytam ze jednofarebny flis nemate? A tetula mi ukazala taku chlpatu latku, ktora vobec nevyzerala ako flis ale folala to flis a povedala ze taky cesany s rovnym vlasom nemame ale mame taketo chlpate - vyzeralo to ako deka - to sa ani na nohavicky neda pouzit, ci?? A este, na nete som objavila cesku znacku Aitu, ktora prave taketo chlpate gatuse - natahovacky predava ako "vyrobene z malo zmacaveho materialu" a preto vhodne na latkove plienky - mate s tym niekto nejake skusenosti? Su vobec flisove nohavicky dobre na novosklad, ci mam radsej davat pulky? A vadi to ak zpopod tych nohaviciek trci ten novosklad okolo noziciek, pretecie to? Dakujem vopred za odpovede 🙂

lilly2711
4. okt 2012

@katkaela no super, ten prave nemam 😖 😖 😖

lilly2711
4. okt 2012

@katkaela mozno najdem este nejaky iny a poprerabam 😀 😀

katkaela
4. okt 2012

@lilly2711 pošli mi email do IP ja to ho pošlem

terezita
4. okt 2012

hihi, ty lindexky jedou!! 😀 😀 😀

monr
4. okt 2012

@terezita vidíš, aký fajn tip si dala na čiapky 😉

terezita
4. okt 2012

@monr to nebyla ja, ja jen napsala, ze ji mame doma.. 😉 😀 😀 😀 taky ji budu muset nakonec vyzkouset usit! 😉

monr
4. okt 2012

@terezita no ale ono ju stačilo ukázať, vyzerá fakt super, 😉

lenasss
4. okt 2012

@laeela jé děkuji taky se mi to tak líbí nejdřív jsem byla dost skeptická ale povedlo se 😅