icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
4. okt 2012

@slady flízové svrchňáčky by se měly prát jen, pokud jsou promočené nebo přikakané, jinak lze použít víckrát. Flíz doporučuju nějaký s atestem pro děti do 3 let. V ČR třeba Batani, Wendy, polarflíz z MTX. Ze svrchňáčků nesmí v žádném případě nic čouhat, od toho by navlhlo oblečení, takže musí to překrýt celé. Na novosklad mi seděl můj střih ten novorozenecký s křidélkama, pod to se to schovalo. Ale nejradši jsem používala vlňáčky Disany, z tohou nečouhá fakt nic🙂

Ten chlupatý flíz nevím, do toho bych asi nešla, podle mě má tu strukturu takovou řidčí, ale vyzkoušeno nemám, ostatně flízáčky jsem nepoužívala já vůbec 😀

ucitelka70
4. okt 2012

baby, ja chcem vidieť lindexky, ako vyzerajú na hlave, a môžeme použiť lamu zo novej varky od @animal..... teším sa

mikulka45
4. okt 2012

@katkaela tak s tými ciapkami ste má riadne namotali😀 mohla by si aj mne poslať aspoň obrázok aby som vedela ako si nakresliť strih? Inak tu červenú hviezdu by som tam nedavala, takto su super.

lubka231
4. okt 2012

Ahojte píšem sem prvý krát. Chcela by som si uháčkovať vrchné vlnené nohavičky. Dá sa to? Neporadíte mi niekto akú vlnu mám kúpiť, prípadne kde by som ju kúpila a nejaký návod na prácu? 😉 Vopred všetkým ďakujem.

mima2011
4. okt 2012

@katkaela jéé opět krásný výtvory 😵 , mohla bych taky poprosit o střih.

zojec
4. okt 2012

@lubka231 vlnu kupis napr. na detivbavlnke.sk , musi to byt 100% vlna a nie superwash 😉

jancasoch
4. okt 2012

taky bych ráda ten střih na tu čapku, kdyby mi někdo mohl poslat. díky

jemi
4. okt 2012

@jancasoch jani pošlu ti ho, už mi ho poslali-dokonce už mám i střihnuto, ale zapoměla jsem na přídavky na švy, tak zkusím ušít a uvidíme 🙂

jancasoch
4. okt 2012

@jemi moc díky, jen teď někde splašit tu lamu 🙂

jancasoch
4. okt 2012

budu objednávat VTC, kdyb jste někdo něco akutně potřeboval tak se ozvěte do konce týdne do IP.

eldwen
4. okt 2012

@jemi poslala bys mi ho taky?

veronik77
4. okt 2012

Holky a dáme pak někde sraz a vezmeme si všichni čepičku? 😀 😀 😀

terezita
4. okt 2012

@veronik77 no kazdopadne nam prazandam se to muze dost snadno podarit, ze? 😉
a jeste bysme mohly dat ten sraz na letne.. 😀

veronik77
4. okt 2012

@terezita až ušiju tři čepičky, dám vědět a jdem do toho 😀

baarca
4. okt 2012

@veronik77
@terezita Sakra, já nemám žádnou lamu 😅 Jen ty vzorované ze zakázaného obchodu.

veronik77
4. okt 2012

@baarca jestli mi zbyde, tak dám vědět 🙂

slady
4. okt 2012

@caramilla dakujem! ja som itež pôvodne uvažovala nad disanami hlavne kvôli tomu ich tvaru 🙂 no čítala som, že z novoskladu sa sem tam stane že utečie praženička a preto ich maminy neodporúčali na novosklad lebo že kakance sa z vlny zle perú, tak preto uvažujem nad flísom. Pulky som kupovala len s krídielkami takže to by malo byť okej, tak keď už budem mimčo baliť tak to dáko pozastrkujem nech nič netrčí 🙂 ale stále neviem či radšej tie disany alebo ten flís...

beky52
4. okt 2012

@veronik77 ..ak budeš mať strih..prosím si aj ja..do ip potom pošlem email.. 😉

michamicha
4. okt 2012

ahoj, nepotřebujete někdo tmavě šedou a černou lamu z wendy? budu jí tam příští týden pravděpodobně brát, tak kdyby se nasbíraly od každé 3kg kvůli lepší ceně, byla bych ráda 🙂

michamicha
4. okt 2012

@jemi ale to je asi na dětskou čepici, že jo? já bych jí chtěla pro sebe 😅 😀 😀

jancasoch
5. okt 2012

@michamicha ja bych chtela lamu.urcite sedou a vzala bych asi i tu cernou,tak prosim na me mysli

zojec
5. okt 2012

@slady myslim, ze flis je praktickejsi, uz aj co sa obliekania tyka... disany su lepsie podla mna na nohavickuvou plienku a na noc 😉 pokial chces flisaky na skusku, tak si kup obycajny flis v galatnerke, staci pol metra a z 2 vrstiev spichni flisaky 🙂 mozes aj s aplikaciou 😀 urcite ti urobia dobru sluzbu a vyjdu ta na cca 3€ https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/album/...

slady
5. okt 2012

@zojec dakujem velmi za radu/nazor/obrazok, krasne gatuse, tak si pohladam strih a daco spichnem a snad to bude pouzitelne 🙂

zojec
5. okt 2012

@slady ak uz mas nejake vrchne gate, tak si ich roztiahni na madrac, podloz papierom (aj na pecenie moze byt) natiahni gate, prispendli a obkresli 🙂 nezabudni pridat na sviky... dobre rady na sitie su aj tu: https://sites.google.com/site/latkovky/home

palosek
5. okt 2012

Z lamy...šito na minulou zimu, ale využijem i teď.... Ta čepička má ale zakončení do špičky, místo do obloučku. Pak čepka z flísu, stejný střih . Jinak lama je super, až na ten bordel..... a na bl. ještě kabátek pro synovce...jen škoda, že už z něj vyrostl :((( http://kucpav.blog.cz/1112/lama-kabatky

bordino
5. okt 2012

@jemi Mohla bych taky poprosit o střih čepky? je to nakažlivé 😀

katkaela
5. okt 2012

@mima2011 pošli mi email do IP 🙂

lenasss
5. okt 2012

@katkaela jsem chtěla taky poprosit o střih je to vážně nakažlivé a pak jsem zjistila že ho mám doma jen ho upravit 😀 😀 😀 😀

karchinka
5. okt 2012

@palosek ta čepička vypadá nádherně, strašně malé sluší, se těším, až si na ni taky najdu chvilku 🙂

palosek
5. okt 2012

@karchinka jo a z hrubších materiálů...teda i lamy je lepší větší.... 😉