Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby, ja chcem vidieť lindexky, ako vyzerajú na hlave, a môžeme použiť lamu zo novej varky od @animal..... teším sa
Ahojte píšem sem prvý krát. Chcela by som si uháčkovať vrchné vlnené nohavičky. Dá sa to? Neporadíte mi niekto akú vlnu mám kúpiť, prípadne kde by som ju kúpila a nejaký návod na prácu? 😉 Vopred všetkým ďakujem.
taky bych ráda ten střih na tu čapku, kdyby mi někdo mohl poslat. díky
budu objednávat VTC, kdyb jste někdo něco akutně potřeboval tak se ozvěte do konce týdne do IP.
Holky a dáme pak někde sraz a vezmeme si všichni čepičku? 😀 😀 😀
@caramilla dakujem! ja som itež pôvodne uvažovala nad disanami hlavne kvôli tomu ich tvaru 🙂 no čítala som, že z novoskladu sa sem tam stane že utečie praženička a preto ich maminy neodporúčali na novosklad lebo že kakance sa z vlny zle perú, tak preto uvažujem nad flísom. Pulky som kupovala len s krídielkami takže to by malo byť okej, tak keď už budem mimčo baliť tak to dáko pozastrkujem nech nič netrčí 🙂 ale stále neviem či radšej tie disany alebo ten flís...
ahoj, nepotřebujete někdo tmavě šedou a černou lamu z wendy? budu jí tam příští týden pravděpodobně brát, tak kdyby se nasbíraly od každé 3kg kvůli lepší ceně, byla bych ráda 🙂
@jemi ale to je asi na dětskou čepici, že jo? já bych jí chtěla pro sebe 😅 😀 😀
@michamicha ja bych chtela lamu.urcite sedou a vzala bych asi i tu cernou,tak prosim na me mysli
@slady myslim, ze flis je praktickejsi, uz aj co sa obliekania tyka... disany su lepsie podla mna na nohavickuvou plienku a na noc 😉 pokial chces flisaky na skusku, tak si kup obycajny flis v galatnerke, staci pol metra a z 2 vrstiev spichni flisaky 🙂 mozes aj s aplikaciou 😀 urcite ti urobia dobru sluzbu a vyjdu ta na cca 3€ https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/album/...
@slady ak uz mas nejake vrchne gate, tak si ich roztiahni na madrac, podloz papierom (aj na pecenie moze byt) natiahni gate, prispendli a obkresli 🙂 nezabudni pridat na sviky... dobre rady na sitie su aj tu: https://sites.google.com/site/latkovky/home
Z lamy...šito na minulou zimu, ale využijem i teď.... Ta čepička má ale zakončení do špičky, místo do obloučku. Pak čepka z flísu, stejný střih . Jinak lama je super, až na ten bordel..... a na bl. ještě kabátek pro synovce...jen škoda, že už z něj vyrostl :((( http://kucpav.blog.cz/1112/lama-kabatky

@slady flízové svrchňáčky by se měly prát jen, pokud jsou promočené nebo přikakané, jinak lze použít víckrát. Flíz doporučuju nějaký s atestem pro děti do 3 let. V ČR třeba Batani, Wendy, polarflíz z MTX. Ze svrchňáčků nesmí v žádném případě nic čouhat, od toho by navlhlo oblečení, takže musí to překrýt celé. Na novosklad mi seděl můj střih ten novorozenecký s křidélkama, pod to se to schovalo. Ale nejradši jsem používala vlňáčky Disany, z tohou nečouhá fakt nic🙂
Ten chlupatý flíz nevím, do toho bych asi nešla, podle mě má tu strukturu takovou řidčí, ale vyzkoušeno nemám, ostatně flízáčky jsem nepoužívala já vůbec 😀