Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tady se dnes vůbec nekecá 😀 tady se šije jak o život určitě 😀 😀 jen já uklízím před hodama ☹ nesnáším hody ☹ vůbec je neslavíme ale musím umýt okna aby nás nepomnluvily sousedky 😒
@slady no, nejlepší je asi kombinace, třeba dvoje, troje Disany a troje flízáče a jednak uvidíš a jednak když budou schnout vlňáčky, tak budeš mít zálohu. Třeba ti bude kakat jen přes den nebo jen jednou denně - jako Jasmínka🙂
Synovec kadil furt a švagrová to s disanama taky dala 😎
@michamicha tak to uz jsi treti, kdo objednava sedou lamu z wendy 😀
BTW. me dnes WEDNY PRISLO, premerim snad odpoledne a pak poslu podklady k platbe a pustim se do strihani 😝
@lenasss no, mě právě dneska to mytí oken taky asi čeká... 😝 😝 😝
Další softový počin... Jasmí super spolupracovala, i když jsem jí fotila po probuzení ráno ještě skoro za mlhy 😀
A variace na ty "nebezpečné gumičky", kapuca OK, ale dole je to málo, ale zase kdybych to nařasila víc, bude to hnusný...
@lolelole jak to vypadá s tím upreveným "cikcakovým" návrhem? 😎
V tabulce jsou dvě "verze" - shora našívací - tam bych volila buď tento "mužský" a nebo některý jiný návrh s textem mama-factura (třeba i ten s textem pod tím "hommade - handmade" a pak tam má na dorovnání už jen 130 ks štítek "mamafaktura" do švu. Tak možná nechat udělat ještě text mamafactory do švu. Já bych teda fakturu změnila na to factory, je to vtipnější a lépe to zní. Že by byly dva, do švu a shora???
@laeela myslíš jako duchovní probuzení??? 😕
Jinak na sociálce v Benešově dělala vedoucí ještě před půlrokem moje tchýně 😀 Takže to mám obšancované pro jistotu všude 😀 Mína pila předevčírem burčák a my si vždycky děláme srandu že pije alkohol "pod dohledem sociální pracovnice" 😀 😀 😀
@mitape viem ti povedať, ja som tlačila z ott., trošilinku rozdiel je, ale sú mierky na kraji papiera, vytlač si jedno a potom premeraj cm, nanajvýš pri tlači sa dá korigovať čosi.... šila som overal z tlačeného a dala som si miery z originálom porovnať, dlžka celej kombinézy bola o 4 cm kratšia a na šírku o 1 cm
Ot: máte zkušenosti s goretex botkami na zimu pro dítě? Mužů mít jedny 2x obute levně od kamarádky, ale Ela v tu dobu moc chodit nebude, tak chci kupovat jen jedny boty a nevím jestli nebudou snehule lepší varianta. A ještě dotaz boty jsou o 1 cm větší než teď potřebujeme, to by mohlo být na zimu akurat
voldemort 😀 😀 😀 😀 😀
@caramilla no u nás bylo jedno z prvních slov "pifko", takže nevím.
Tvoje "po probuzení" si představuju tak, že vytáhneš Mínu z postele a narveš jí do právě došité bundičky se slovy, "jsou podmínky pro focení, tak neodmlouvej a jdeme". 😀
Ale promiň, dnes mám špatný humor - špatný den.
@terezita přinese mi je ještě ukázat osobně , ale jelikož už stojí sama bez držení a obchází nabýtek, myslím, že něž do nich doroste (vel. 21) tak už chodit bude, v zimě se asi bude spíš vozit v kočáře, ale občas bude chtít určitě i potapat.
Spíš mám ještě jedny ve vel. 20 (obyč kožené celoročky bez goretexu) a nevím jestli není potřeba koupit na zimu ještě nějaké teplejší boty...:(
a ještě škoda že tyto nejsou víc holčičí 🙂
@jemi já kupuji klukům na zimu už jen botičky s membránou a velká spokojenoust, v celokožených měly studené ťapky 🙂
snažím se kupovat boty nové, ale teď mě udivil náš ortoped, že by klidně schvalovat i kvalitní botičky chozené, a to za předpokladu, že dítko, které boty nosilo, nemělo žádnou ortop. vadu (chybný nášlap atd)
a nadměrek 1cm je myslím akorát 🙂

@zojec
@palosek neviete mi povedať či strihy z ottobre keď si vytalčím sú v skutočnej veľkosti? strihy mám väčšinou z burdy ale tieto sa mi viac páčia. vďaka