icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
11. okt 2012

@vevercam tý jo! super 😵😵

evcounek
11. okt 2012

Holky prosím, kde kupujete merino úplet? já našla jen na šijeme dětem. Dá se koupit i jinde?

bordino
11. okt 2012

Jdu se pochlubit s softshellovým kompletkem, bundička je vlastní střih, jsem s ní moc spokojená. Jolče je malá, takže prosím omluvte krátký rukávy. ještě nažehlit odrazky a může do světa.

ivca79
11. okt 2012

@bordino krásný kompletek, taky tady na mě čeká hromada softu, ale nějak nemám odvahu do něj střihnout

monr
11. okt 2012

@bordino super nápad s tým zapínaním naboku 😉

petkaach
11. okt 2012

Díky všem za palečky nahoru🙂 Já nikdy nediskutovala, tak mě moc mile překvapilo,že si vás tolik všimlo mého výtvoru🙂 Jsem úplně nadšená!

piecee
11. okt 2012

@vevercam krááásný tričko 😵

piecee
11. okt 2012

@bordino ty jo klobouk dolů komplet je úžasný 😵 nejvíc se mi líbí ta kapuca zapnutá pod bradou chtěla bych něco takovýho pro kluky pořád mě rozčiluje jak jim táhne na krk 😖

bordino
11. okt 2012

@piecee mě to taky čílilo a tak jsem ráda, že tohle klaplo

jemi
11. okt 2012

Tak naše Lama vestička, je konečně hotová-nechtělo se mi do aplikací.

barcav
11. okt 2012

@bordino moc pěkný, dobrý nápad s tím zapínáním 🙂

kuna
11. okt 2012

@vevercam tričko je nádherné a tvoje postava v něm taky (to mluví závidivší, kynoucí vorvaň 🙂 🙂 ). Jdu objednat šifonovou stužku 🙂

kuna
11. okt 2012

@bordino ten zip na boku je zajímavé řešení, moc hezké!

@jemi hezká vesta, myslím, že podle lamí vestičky se poznají brzo všechny holčičky odsud 😉 (nerýpu,máme taky)

terezita
11. okt 2012

@kuna sakra, emmajz jeste furt nema!! 😀

caramilla
11. okt 2012

@vevercam no to je NÁDHERA!!!! Fakt bomba, i ta kombinace barev a ta š. stužka je super, musím jí koupit velké balení 😀

caramilla
11. okt 2012

@crawler jako vždycky, perfektní!

caramilla
11. okt 2012

@petkasv štítky - nechala jsem udělat kalkulaci, až budu mít akt. ceny, tak je doplním do tabulky a musíme to konečně rozskenout - zejména cikcakáče 😀 Jinak je jasno. Akorát teda mráček ani tyrkys nezabral, takže buď přihoďte, nebo pápá 😀

caramilla
11. okt 2012

@bordino jasmí se odstěhovala k babičce, tam si hraje s babičkou, psala a bratrancema a vůbec nechce domů. Ráno je první otázka, kdy půjde k babičce a jak jí vidí na zahradě bere roha a na otázku "jasmínko, jdeme domů" tvrdohlavě říká "neci" 😀

kuna
11. okt 2012

@vevercam ještě tři dotazy, tu stuhu máš 2cm a co jsi použila na stonek? A tričko je z bambusového fineribu z MTX? Díky!
To by byl super dárek na vánoce pro mamku a ségru.

petkasv
11. okt 2012

@vevercam nádhera, tričko je boží 🙂

petkasv
11. okt 2012

@bordino to zápíná stranou mám přesně v plánu Bětce na bundu, chtěla jsem klokanku a dlouho jsem vymýšlela jsk to udělat abych jí při čůrání venku mohla rozepnout a nesundávat jí to přes hlavu, vypadá to skvěle, střih jsem vymýšlela dlouho tak jsem ráda, že to vypadá dobře 🙂 jen se do šití pustit 🙂

daisyr
11. okt 2012

@crawler ty a ještě někdo se mě tu ptal na barvu patentu, co jsi brala v přebytcích, tak jsem se k tomu dostala a je to odstín ruohonvihrea ... 😉

daisyr
11. okt 2012

@crawler jen teda nevím, zda to je zrovna ten, co ladí s mašinkama, ledaže bys objednávala ještě jiný 😒

petkasv
11. okt 2012

@bordino máš u krku našitý náplet, nebo to je až nahoru soft?

crawler
11. okt 2012

@daisyr @petkon to chtěla vědět - no já právě brala 2 zelené z přebytků a té "mašinkové" bylo 40cm - taková jako olivová...ta druhá je naopak trávově zelená...ale ty názvy finsky teda netuším 🤐

daisyr
11. okt 2012

@crawler
@petkasv tak ta trávově zelená je ta ruohonvihrea a ta druhá... už to vidím, to by měla být limetka a ta by měla k vláčkům sedět 😉

petkon
11. okt 2012

@daisyr díky 🙂 , tak si objednám tu limetu

maroubrabeach
11. okt 2012

baby prosim vas, co mate pul print z mylly. mam marianne a ainotar - tieto su dost tenke.. su vsetky take tenke? (neviem ci ten uplet je taky nizkogramazny alebo ta laminacia taka tenucka), v kazdom pripade je tam aj nieco hrubsie?

zuzimia
11. okt 2012

@jemi @janasrub
aj ja som vcera vybalila z krabice a zistila som, ze kym sa na nom naucim sit, tak to bude cela maturita 😨

bordino
11. okt 2012

@petkasv Mám tam náplet. Zkouším to teď i na kabát, tak jsem zvědavá, jaký to je 😀