icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkon
12. okt 2012

@maroubrabeach co mám doma, tak žáby, myšky, sloni a malé berušky jsou hrubší než marianne

petkasv
12. okt 2012

@bordino Já si taky myslela, že náplet na tom krku bude lepší 🙂

bordino
12. okt 2012

Musím se přihlásit do klubu mrzáckej švadlenek. Včera jsem asi do půl třetí v noci šila kabát a oddělala si pravou ruku. Nemám v ní vůbec sílu. Nebolí, ale kdo došije ten zbytek, když nůžky neudržím? Chjo. A to má péct s dítkem perníčky

mahafi
12. okt 2012

@bordino to je hrůza, snad to brzo poleví a cit se vrátí.. jak vás tak čtu, tak si ten koníček snad ještě rozmyslím 😀

už jsem se jednou ptala, ale asi to zapadlo.., chystám se koupit dvojjehly a streč jehly, mám vzít sílu 70,80 nebo 90? nebo všechny, nebo je některá zbytečná? Díky

lillyzelvicka
12. okt 2012

@mahafi stretch stačí75 i na teplákovinu. A dvoujehly chceš strech ? nebo obyč?

mahafi
12. okt 2012

@lillyzelvicka díky.. já jsem tupoň, já ani nevím, že jsou ty dvojjehly stretch i normoš.. když to bude na úplet (představuju si tím doilní okraj u triček, mám správnou představu?) tak spíš tu stretch, že?

anastazieb
12. okt 2012

@mahafi já bych vzala všechny ty tlošťky, ono se to pak hodí, mně třeba někdy stroj najednou začne vynechávat stehy a pak musím dát tlustší/tenčí jehlu. Stejně jsou v těch krabičkách většinou mixy... I stretch dvoujehla se hodí, některé materiály jsou na to náchylné.

A já jsem se chtěla zeptat, jak se poznají jehly stretch od normálních? Mám Schmetz oba druhy, když si dám něco do stroje, tak si pak už nepamatuju, jestli to bylo stretch nebo normální a na jehlách jsem nic rozlišovacího neobjevila 😖
Díky

mahafi
12. okt 2012

@anastazieb díky díky 🙂

karchinka
12. okt 2012

@anastazieb já tomu taky zatím tak moc nerozumím, ale myslím, že ty stretch jsou nahoře takové žluté, ne?

caramilla
12. okt 2012

@bordino ty hele, naháníš mi už hrůzu, si připadám jak tvůj voodoo panáček 😕 Akorát si plete nohu a ruku?
To máš asi namožený svaly, co? Mě se teda tohle nikdy ze šití nestalo. A i tu nohu mám já pochroumanou (naštěstí!) tu druhou, jinak bych se musela naučit šlapat na pedál levou 😀 Takže ze šití jsem měla ztuhlé svaly u krční páteče a u lopatky, ale nikdy nic vážného - zatím. Mě odpraví 45 min plavání 😀 😀 😀 😀

Jinak teda přeju, ať tě to brzo přejde, doporučuju koňskou hřejivou mast a nebo alpu nebo prostě něco na uvolnění svalů, prodávají toho hafo v lékárně a promazávat, masírovat. Možná by ti pomohla horká koupel nebo prohřívat polštářkama. Ale hlavně asi klid a čas - ha ha ha, ale tohle nemůžu radit já, že, jsem včera do půl jedné šila fusak a ještě to bude tak na jednu nocovku. Zlatý softky pošívaný pí... vinkama 😀

stassy
12. okt 2012

@anastazieb stetch jehly Schmsgz mami v hor i casti zluty prouzek nebo puntik nebo tak neco. 😀

jemi
12. okt 2012

@bordino
@caramilla
manžel je učetní a loni si při práci domordoval slunšně ruku od sešívačky, dodělával něco na kontrolu a celý den jen skládal papíry sešíval..... na druhý den byla ruka uplně out, vubec jsme nevěděli z čeho, pak se na to přišlo, ale bohužel mám špatnou správu, ruka se sice spamatovala, ale má s ní problémy ještě teď (nárazově)

michamicha
12. okt 2012

@caramilla uááá, koňská mast, bleeee, smrdí, smrdí, to to smrdí 😝 😝 😝 manželovo oblíbený mazání (místo aby začal cvičit nebo si zašel na masáž, tak se tím furt maže) a mně se z toho smradu zvedá žaludek, musim pak furt větrat 😅 😝 😝 😝

bordino
12. okt 2012

@caramilla panáčku tak bacha, když bylo Jolí jako je Jasmínce, tak jsem otěhotněla :D :D

bordino
12. okt 2012

@michamicha můj muž miluje polárního medvěda, proti tomu je i tygří mast vůně 🙄

terezita
12. okt 2012

@bordino mam ti ho dosit? 😅 v nedeli budu opodal.. 😀 😀 😀
jinak ja hlasim, ze uz jsem zase temer pohybliva, uz mam jen zablokovany krk a s tim se nejak da zit.. jsem si na to navykla.. i behat a na kolo chodim, i kdyz se poradne otocit nemuzu.. 😅
jinak konska mast je take ma nejvetsi kamaradka! ja mam teda radsi ten chladivy gel.. jo a horka koupel se soli je vselek!! haha, koukam, ze mame s @caramilla stejne zkusenosti.. 😀 hihi, babky korenarky.. 😀 😀 😀
a polarniho medveda neznam.. to je co?? 😀 kdyz to ma smrdet jeste vic jak tygri mast.. 😅

bordino
12. okt 2012

Konečně jsem to dopytlíkovala, naštěstí už tam moc práce nezbývalo.... 😀

bordino
12. okt 2012

@terezita polární medvěd je nějaká tekuá čínská šílenost s kafrem, eukalyptem a dalšíma hrůzama, takovej dusivej puch. A povedlo se mu namazat tím Jolče oko :D

mahafi
12. okt 2012

@bordino to je nádhera 😵 😵 😵

katkaela
12. okt 2012

Holky nemáte niekto náhodou súrodenecký kočár Phil&Teds sport SP2 a k tomu takú tú priesvitnú slídu, ktorá kryje vzadu "trúbu" na miminko. Potrebovala by som to vidieť aspoň odfotené resp. aj s rozmermi. Nejak som neni schopná to ušiť len podla kočára 😖

katkaela
12. okt 2012

@bordino ten je skvelý!🙂

lenasss
12. okt 2012

@bordino tak ten je dobrý takový bych taky potřebovala ale ne mě je obrovská spotřeba materiálu 😀 😀 😀
jinak jupííí látky z batani jsou doma a jde se tvořit tedy jestli odtrhnu dítě od bedýnky se zeleninou ( mu nejvíc chutná jarní cibule a nať z mrkve).Nám dnes poprvé dorazila a jsem nadšená.Jako venkovská holka nesnáším zeleninu ze supermarketu,normální prodejna zeleniny u nás není a farmářské trhy 1x za 2 měsíce a tak jsem dostali obr bednu za 400kč.Je mi divné že u nás je jen jeden člověk který je rozváží jinak nikdo se snad do toho pustím taky 😀manžel byl nejdřív skeptický ale už sežral skoro všechny švestky,se tu o ně prali.A světe div se dal si i rajče a okurek a to je co říct an zeleninu ne ne

michamicha
12. okt 2012

@lenasss my tu máme farmářský trhy 1x za 14 dní, zrovna zítra budou, tak půjdem nakoupit 🙂

lenasss
12. okt 2012

@michamicha to závidím to si člověk může nakoupit to ti vydrží ale když jsou jednou za 2 měsíce 😕 to můžu koupit tak maximálně dýni 😀 😀 😀 😀

lenasss
12. okt 2012

jinak holky upozornuji že je ta hromada MTX-Wendy a u MT se zatím naplnilo minimum jen u jednoho artiklu tak na to koukněte popřípadě si někde dodejte já lobuji za toto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... prosím prosím smutně koukám 😀 jinak pokud by ještě někdo chtěl se přidat napište IP 🙂

lenasss
12. okt 2012

s toto se vám nelíbí že bych to dala do tabulky?

bordino
12. okt 2012

@lenasss já bych si těch soviček tak dva metříky vzala, ale dala jsem si zákaz koukat na hromadky, tak nevím, kde je tabulka :D

terezita
12. okt 2012

@lenasss posli mi tabulku pliiiz.. dekuju!

lenasss
12. okt 2012

to naše nejmladší dítě je žrout ovladačů 😠 pořád ho žužlá a když ho schovám tak řve ☹

vevercam
12. okt 2012

@kuna a ostatní 🙂 děkuji za pochvaly za tričko, stužku jsem použila šíři 2cm, na stonek to ale zatím nemám vychytané, ale byla to taková plochá šňůrka (nakupovala jsem v kamenné galantérce, tak ani nevím název) a materiál byl tuším jednolíc z Wendy (není moc pružný)