icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
11. okt 2012

@stassy a rozumím tomu dobře, že do OL jdou standardní nitě, jen kvůli spotřebě jsou potřeba ty kóny?

stassy
11. okt 2012

@laeela Jj, tak nějak. 🙂 Někdo tu i kdysi psal, že používá kony na kličkaře (mají větší spotřebu kvůli smyčkám, které dělají) a tisícovky do jehel.

zabza40
11. okt 2012

@laeela já používám kony všechny a je dobré je prohazovat a spotřeba je pak rovnoměrná

sinala
11. okt 2012

@stassy vanila je taky dobrá

bordino
11. okt 2012

@stassy Tak to rozhodně potřebuju :D

stassy
11. okt 2012

@zabza40 Já to tak dělám taky. 🙂

stassy
11. okt 2012

@bordino To rozhodně. 😀 😀 😀

laeela
11. okt 2012

@stassy
@zabza40
díky, no snad se do toho nějak dostanu, spoustu věcí ještě nechápu, ale já overlock ani pořádně při práci ještě neviděla, tak snad to pochopím, s technickými věcmi nemám problém, naštěstí. 🤐

janasrub
11. okt 2012

Jaká je ta lama od Produktservisu? Je podobná té z hromádky od animal? Mám doma i tu z MTX a je to rozdíl. No obě dobré, ale.... ;)

janasrub
11. okt 2012

A je doma 🙂
Teď budu otravovat se stupidními dotazy 😀

laeela
11. okt 2012

@janasrub máš krásný kryt na stroj. 😉

janasrub
11. okt 2012

@laeela
děkuji, návod byl v jednom nejmenovaném časopise ;)

terezita
11. okt 2012

@janasrub to je kryt? ja myslela ze taska.. taky jsem po ni koukala.. 😀 😀 😀
a dotazy stupidni nebudou, vsechny jsme si tu tim prosly.. zacni tim, ze si udelas krabicku na odrezky, abys nemusela vzdycky debordelizovat polovinu mistnosti.. 🙂

janasrub
11. okt 2012

Prosím všechny a @terezita, pokud vyráběli krabičku na odřezky k OL o motivační fotografie 😀

terezita
11. okt 2012

@janasrub no ja ji patlala jednou, kdyz jsem ji nemohla najit.. usmikla jsem krabici od nejakych susenek a izolepou prilepila k OL 😀 😀 😀 jinak se da snad dokoupit..

kuna
11. okt 2012

@janasrub zrovna na krabicku bych se vy.... a koupila ji, protoze se nasune zespodu a hezky drzi primo u stroje, nehybe se ti a ani minibordel nepada vedle

season
11. okt 2012

@terezita @janasrub aj ja som myslela, že si dokúpim, ale k niektorým typom proste nerobia. Mala som tam donedávna tácku z plechovky, ale ked @terezita spomenula, že sa dá spraviť z krabičky, tak som sa plieskala po čele, jasné! Neprilepovala som ju, aby som ju mohla vysypať. Mám takú z troch strán a dno, to dno trochu predlžené, zasuniem pod stroj. Neskôr som už doladila aj skosenie tých strán aby mi to sadlo k stroju. Ale ako kukám fotky strašné 😝

terezita
11. okt 2012

@season ja ji delala z plastove krabicky.. a kdyz jsem vysypala, tak jsem holt ty dve lepky izolepy odlepila a pak zas zpatky prilepila. ale tvar mela dost podobny, jen mela jeste i v zadu hranu.

season
11. okt 2012

@terezita 😀 vidíš, tak mám čo vylepšovať, už som ju robila aj z tyčiniek do uší, ale je nízka...

petkon
11. okt 2012

@janasrub lama z Wendy (Produktservis) je taková jako z MTX - delší chlup z obou stran, Animal měla v hromádce na jedné straně kratší chlup

season
11. okt 2012

Ešteže nie je ten jednolíc elastický, aspoň sa mám čím utešiť, keby spravili taký finerib alebo oboulíc, tak ma asi urve http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

jemi
11. okt 2012

@janasrub neboj budeme na to 2, já OL taky včera prvně vybalila 🙂

monr
11. okt 2012

@season máš pravdu, keby to bol obojlíc, tak z tých noviniek by som si vybrala aj ja, vyzerajú fakt dobre 😉

laeela
11. okt 2012

@season ten je ale úžasnej, opravdu, přesně to vidím na podvlíkačky a spodní triko. 😵

vevercam
11. okt 2012

@season @monr včera jsem na ty nové proužky také koukala, moc moc se mi líbí, ale zkouším trénovat svoji vůli a přemlouvám se, že alespoň pro tentokrát odolám 🙂, tak prosím holky moc nedrážděte 🙂, moc totiž té své vůli nevěřím 😀 😀 😀

laeela
11. okt 2012

@season když je to jen obyč bavlna, to bude naprd? No aspoň ušetřím.

monr
11. okt 2012

@vevercam ja som aj kočkám navrhla, nech skúsime zobrať ten nový obojlíc z minulého týždňa, na šťastie sa na to nechytili, inak neviem kde by som na to brala 😉

vevercam
11. okt 2012

a díky návodům @lilly2711 a @caramilla jsem došila tričko s aplikacemi ze šifonové stužky - moc moc díky za všechny rady .... a protože holt doma nemáme jinou holčičku, musela jsem ho ušít sobě 🙂, ale moc se mi líbí a strašně ráda ho nosím 🙂
ještě přikládám fotku posledních soft kalhot pro Danyho, jsou sice barevně poněkud 'chudší' , ale zato krásně ladí k modro černé kostkované soft bundičce, takže taky spokojenost (ta reflexní kola jsou smailici 🙂

ucitelka70
11. okt 2012

@season ale je perfišná tá pásikavá látka...

piecee
11. okt 2012

@janasrub ty jo závidím 😵 a ještě víc ten krásný šicí koutek..když si vezmu tu moji "bordelárnu" 😅 😀