icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
12. okt 2012

žienky, ďakujem krásne za všetky pochvaly, dúfam, že sa kabátiky budú páčiť - je to darček pre 2 sesterničky
@zojec :o) ja túto farebnosť nemusím, ale žiadny iný materiál som v deň nášho stretnutia nezohnala, veď vieš - núdza ťa naučí aj aplikácie vymýšľať 😀 si ma motivovala
kliešte od Moniky dorazili načas, je to super vec 😉

palosek
12. okt 2012

Tak jsem konečně ušila něco pro milovníky růžové 😀 😀 😀 Hřejivou mikču a tepláčky dopoledne a navečer jsem stihla sukýnku a čepičku...jen jsem zvědavá, jestli to bude mít D dobré..... tady vidíte očividnou "spolupráci" prcka...Řekni "sýr"......a "fotit nééé".... 😀 😀 😀

zikie
12. okt 2012

@caramilla Tak musíš přes nápis Lambeste fláknout jednu Caramillku a našít takovou aplikaci, že nikdo nebude koukat na to,na čem je to vlastně našité 😀 😀 😀

sinala
12. okt 2012

@palosek pěknéééé 🙂

caramilla
13. okt 2012

@zikie 😀 😀 😀 😀
A pak budu prodávat k tomu ještě střih, ne? 😀 😀 😀

@veronika77 tak jsem tam hodila Jeništu a Rovenského 😀 Je to ředitel Olivovny v Říčanech, učil v Ondřejově ve škole a byl to mámy kolega a dala mi za něj ruku do ohně. Co o něm psala, se mi fakt líbilo 😀 Tak třeba budou mít alespoň 1% 😀 😀 😀

Jo a pobavila mě tam hodně stará babička, co tam byla za plentou asi 5 minut a furt prohlížela ty lístky a říká dědovi, co stál vedle ní "ach, táto, kdybych tak věděla, kterej lístek je ten správnej".... mě to přišlo tak strašně trefný! A hrozně mě dojalo, že paní neví, má pochybnosti, nikomu nevěří a přesto vezme berle a jde k volbám! Fakt super!

ivca79
13. okt 2012

@palosek krásné, dobrý nápad s tou fleecovou sukýnkou, jsem akorát přemýšlela, jako Mišce ušít, neb teď máme sukýnkové období 😀

ivca79
13. okt 2012

včera jsem došila fleecovou mikču

veronik77
13. okt 2012

@caramilla zrovna jsem Ti napsala IP, hodili jsme stejně 😉

beky52
13. okt 2012

@palosek užasné vecičky si pošila 😉

janasrub
13. okt 2012

@eriqe (nebo ostatní) to je co za střih na tu čepičku? Moc se mi to líbí

janasrub
13. okt 2012

Mikina/bundička z té baječné lamy z Animal-hromádky

beky52
13. okt 2012

@janasrub ..aj ja mámt uším takuto..je to malinová??? a aký strih si použila..?lebo je užasná..a máš to aj podšité s niečím?

ucitelka70
13. okt 2012

hľadám inšpirácie, no našla som iné čosi, kuk... http://www.mynata-sewingroom.blogspot.sk/

piecee
13. okt 2012

@ucitelka70 ty jo ty strašidla jsou skvělý 😀 😀

veronik77
13. okt 2012

Prosím prosím, neměl by jste někdo k odprodeji 0,5m červený elastický jednolíc? děkuji děkuji děkuji! 🙂

ivca79
13. okt 2012

holky, díky všem za palečky nahoru, moc to potěší a taky nakopne k dalšímu tvoření 😉

jieff
13. okt 2012

@ivca79 Mikina je krásná, jak si lemovala kapsy? Přišila jsi přehnutý patent a pak prošila z vrchu? Vypadá to moc dobře!
ještě jsem chtěla pochválit @eriqe krásný výtvory a boží fotky!

ivca79
13. okt 2012

@jieff no právě, že jsem našila pruh patentu přehnutý na půl a pak prošila. Ale měla jsem ho kratší a nějak se to vlnilo, nevypadalo to hezky, tak jsem to přehnula dovnitř a znovu prošila v tom původním prošití a tím se schoval i ten šev (snad je to popsáno, alespoň trošku srozumitelně). Je to sice trošku hrubší, ale hezky to drží tvar.

janasrub
13. okt 2012

@beky52, děkuji
je to ottobre 1/2006, podšité to není, přišlo mi to líto, schovat ty chlupy.
A je to ta malinová. Akorát, jak je dole ten lem tak se to furt vytahuje nahoru :( Ještěže mám ty hnědé kalhoty dost vysoké.

beky52
13. okt 2012

@janasrub ..mala si aj pravdu,,dosť teplučké aj takto..a prečo sa to vytahuje hore..?..tak asi lem nanich nedám? ☹

lenasss
14. okt 2012

dobré ráno holky poslala jsem hromadný email ohledně hromádky tak pokud někomu nedošel dejte vědět 🙂

palosek
14. okt 2012

@beky52 ...no jen ta čepka je malá ☹ Nějak ty míry neodpovídaly ☹ A tak jsem se dělala s tím 4lístkem 😖 😅 😅 ja to obvod 50....prý 😅 😅

kuna
14. okt 2012

@palosek moc se mi libi ta souprava vedle...odkud mas ten medvidkovy fleece?

Jdu zalobovat, nechcete nekdo piloty na bile? 🙂 v tabulce wendy

palosek
14. okt 2012

@kuna ..odkud asi? 😅 😅 😅 Ale už ho nemají, byl m/49...tak hned zmizel 😅 😅 😅

piecee
14. okt 2012

@lenasss mě mejl nepřišel ale koukám že jediný šedý co jsem chtěla se stejně nenaplnilo takže mám smůlu:(

zikie
14. okt 2012

Tak pro velký úspěch jsem nám z MTX teplákoviny ušila ještě jednu kombinézku

kuna
14. okt 2012

@zikie to je nádhera!

schnek
14. okt 2012

děvčata, pojďte si přihodit námořnickej proužek, chybí ho do minima 2,5m 😉
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

schnek
14. okt 2012

@ivca79
@palosek co to máte za srřih(y) na mikiny? nějakej takovej sháním a nic moc jsem doma v časácích nenašla.