Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Chystám se opravit merino triko Manymonths, které má rozdrbané náplety na rukávech.. Daly byste tam zase merino nebo bavlněný patent? Se nějak nemůžu rozhodnout a jsem si říkala, že patent by mohl dýl vydržet..
tak můj včerejší výtvor - z manželovy staré košile podšité černým flízem (jakýsi přehoz zdarma z Yves Roches), ale nějak nejsem detailista a vždycky hodně ve spěchu, tak ty kapsy mám zas pěkně křivé, já prostě neumím šít rovně :D
jinak jsem z vás už úplně zblblá, jsem koukala na nějaký overlock!!! a to šiju od dubna, v bytě není místo ani na normál stroj, nemluvě o tom, že na obrázku mám z navlíkání overlocku úplnou hrůzu!!! 🙂 jsem se zmínila manželovi, že budu mít někdy na jaře narozeniny a on prohlásil, ať si to klidně koupím na Vánoce... no, naštěstí alespoň já jsem zas dostala rozum a overlock se zatím nekoná, až budu něco umět 🙂
a nemá někdo zkušenosti s AEG overlockem? jsem našla v bazárku nový se zárukou za 4 tis. ... a existuje nějaký overlock pro začátečníky? (jako je třeba ten můj stroj Janome - ten je fakt pro blbce 🙂)
tenhle by mi ladil ke stroji!!! http://sici-stroje.heureka.cz/janome-990/ ...ale moc peněz na moje pokusy 🙂
@stassy no, já bych asi merino s bavlnou nekombinovala, nevím, proč teda, ale já šiju jen čisté merino. Ono to moc hezky pruží a i dobře drží to merino tvar, takže já lemuju merinem a přijde mi to teda pružné naopak až moc a drží to super, nikde se to na bodynu u krku nekloktá atp. Výhoda je, že ten jeden materiál furt stejně se pere a schne, mě to přijde nějaké takové nelogické dát k merinu bavlnu 😀 Asi jsem konzerva 😀 😀 😀
@palosek wow, to je masakr!
My dnes přefotily mikinu na Páje a Šimon má novou čepičku, chudáka mi ho bylo líto, jak mu je zima 😀 Je tak neskutečně fotogenickej, že kdyby ho matka dala, tak ho pro potřeby Fleru adoptuju 😀
Jinak jsem dneska po 2 měsících ušla asi 8 km! Šlo se mi krásně a za celé odpoledne mě ta noha vůbec nebolela, poprvé po 2 měsících, tak jsem happy. I lýtko dneska už bolí míň, v noci to ještě dost bolelo, ale od rána už je to lepší.
A ještě dvě kýčovky u Konopiště 😀
@caramilla to jo, tvary jsou naráz ženské až moc, musela jsem si koupit dvě nové podprdy a tři dny nato jsem našla ty z předchozího těhotenství, které jsem měla pečlivě uložené (jen jsem si nemohla vzpomenout, kde) 😀 😀 😀
Šimonka bych si čmajzla taky, je fakt roztomilej! A super, že už zase běháš 🙂
Caute babule, pomaham kamoske tak posielam dalej :
ma na predaj steniatka bigla cistokrvne bez PP od krasnych rodicov. Teraz maju 7 tyzdnov a cena je 80 eur. Su krasne, zdrave, na poziadanie viac info cez IP. Ma 3 psikov a 3 fenky . Poprosim vas, dajte vediet aj dalej, rada by som jej pomohla, nech sa jej rychlo predaju, mala ich 10 doma.
VELKA VDAKA
@kuna já ne, ségra... 😀 😀 😀 Ale malá byla vytěšená...smoulinku papat budu...pak olízla jednou lžičku a dost...D není moc na sladké, ale my ostatní jsme si pochutnali. 😅 😅 😅 ..tvarohové krámy a tááák...prostě kalorická bomba.. 😀 😀 😀 .Zato jsme si dnes dali delší procházku...u nás bylo náádherně 😉
@palosek To je síla 😀 , no Eli měla před rokem Kittinu, kterou jsem dokonce plácala já a teď se za to stydím. Včera už měla dort ala dětské hřiště, Eli požrala všechny marcipánové prvky a teď má "krvavé" hovínka z červené klouzačky. Takže časem bude kadit ještě i zeleně. Kolikátého se narodila Danielka? Eli je 9.
@kuna Krásné tričko i vorvaně, klidně oboje adoptuji. Tvojí postavu bych chtěla mít.
@caramilla Šimona bych vůbec nepoznala, má úžasnej kukuč. To je dobře, že už je Ti lépe, už se těším na výtvory
@mooncaa D je už prvního...měli jsme zpoždění...neteř měla 5.10. deset let...a tak nás s oslavou předběhli 😀 😀 😀 švagr má velkou rodinu, tak aby se všichni sešli...tak D musela počkat, no....ale zato si to včera parádně užila 😀 😀 😀
Segra dělá různé dortíky...jednomu známému , co rád baby a fotbal, udělala ze srdíčka prsa ve fotbalové podprsence...byla to bomba 😀 😀 😀
@mooncaa jo, je to fakt neuvěřitelně krásný dítě, fotogenický, kouká do objektivu a je hrozně roztomilej čímkoliv. Fakt cokoliv udělá, tak jsem učurávala. je to fakt šmudlínek. Moc mě mrzí, že bydlí od nás tak daleko a vůbec si ho neužiju ☹ ☹ ☹ Pochodoval v takové super košilce ala pan podnikatel po bytě sem a tam a zkoumal a tvářil se u toho děsně důležitě, že je velkej kluk a chodí sám a všude si dojde a nespadne. Je to fakt sranda, jak si myslí děti, co chodí cca týden sami, že jsou hrozně dospělí najednou 😀 A taky pěkně doráží, mrká, chechtá se a dělá blbiny, rozesměje fakt každého. V kostele celé bohoslužby jukal na všechny, co seděli za ním, jsem z něj nemohla 😀

@schnek já si obreslila mikču, co má D už krátkou 😀 Zkusím udělat střih ...pak můžu poslat 😉