icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
15. okt 2012

@wzorcek Jé, to vypadá jak Myší kožíšek z Princezny se zlatou hvězdou.

mima2011
15. okt 2012

@karchinka já bych jak už tu psaly holky do Singrovky nešla. A už vůbec bych nekoupila stroj v potravinovém obchodě. Už jen proto, že ti bude chybět servis a taky singr stroje mají specifické jehly, které se neprodávají všude . Kukla jse k tobě, že jsi z Ostravy tak se můžeš poradit v Mariánkách, je tam prodejna se servisem šicích strojů fa. Hrubý. Pán je velice vstřícný a ochotný, mám s ním dobrou zkušenost.

mima2011
15. okt 2012

@caramilla tak to je pecka, prostě nádhera....mazec 😲 ...vážně profi....jsi neskutečná 😉

ivca79
16. okt 2012

@mima2011 u pana Hrubého jsem si letos kupovala stroj, ten, co jsem chtěla mi vymluvil a doporučil, mnohem lepší za stejnou cenu 😀 ... absolutní spokojenost

karchinka
16. okt 2012

@mima2011 ty jehly mě u Singerovky napadly hned, vím, že se tu někde psalo, že ten stroj nebere nic univerzálního a všechno musí být spešl na něj... jinak v u Hrubého jsem už jednou byla, je to tam fajn, jsem tam kupovala nitě, jehly, atd... mají celkem slušné ceny, už jsem se na jejich stránkách na OL dívala a jsem celkem nahlodaná na ten brother, i když ve hře stále zůstává kytičkovaný Janome 😀 ten brother stačí ten úplně nejlevnější nebo nějaký dražší? stejně ale hodlám počkat min. do Vánoc... teď ani nějak nebyl čas a látky se hromadí, kluci furt nemocní, stroj stojí :( zkusím to ještě probrat s drahým, by to mohlo taky být "překvapení" na Vánoce (ale přesně vybrané překvapení s jasnýma instrukcema, kde to překvapení a jak sehnat 😀)

komisakpd
16. okt 2012

vidim ze baby sijete..tak prrikadam foto "leziaceho skafandra: :D kedze mala lezie ako tulen..a nie je moc teplo na zemi tak moja 10minutovka z flisovej deky

evinka
16. okt 2012

Ještě k tomu Singeru - Singer v ČR zrušil e-shop, tak aby nebyly problémy s nákupemjehel a p., pokud nemáte v okolí prodejnu nebo servis, kde vám je objednají.http://www.singer.cz/spolecnost/kontakty/

terezita
16. okt 2012

@evinka ja mam singer hnedle pres ulici.. 🙂

jemi
16. okt 2012

já do singrovky rovnostehu používám neoriginální příslušenství a v pohodě-jehly akra, shmetz, kračející patka universal...

monr
16. okt 2012

Do rovnostehu tak ako @jemi , vsetky ihly, ake zozeniem, originál mám iba obycajne, ešte originál k stroju, stretch v pohode ine.

komisakpd
16. okt 2012

apropo....ma niekto strih na nieco take ako som sila?

mima2011
16. okt 2012

@karchinka já u něj kupovala loni stroj a super dokonce při prodeji na obchodě ještě dává slevu. Na kvalitu OL jsem se ptala jelikož jsem uvažovala o obměně a bylo mi řečeno, že kvalitou jsou janome a brother srovnatelné a taky mi pán prozradil,že by se měli stroje zdražovat jakmile dojdou brothru zásoby a z novou dodávkou do čr budou ceny jiné i u janomek jelikož brother prý drží ceny strojů na našem trhu. Trochu mě tím vystrašil protože toužím po COL, ale třeba mě chtěl postrašit, abych u něj hned nakoupila.

mima2011
16. okt 2012

@jemi
@monr OL je na originál příslušenství citlivější.

karchinka
16. okt 2012

@mima2011 asi se někdy s mrňouskem projdem, až bude ten starší zase ve školce ;) máme to celkem blízko... půjdu prozkoumat toho brothera, je dobře, že tam berou jenom hotovost :D a odkud z Ovy jsi, sousedko? 🙂

caramilla
16. okt 2012

@sinala hele, já kočár používám hodně, chodím na poštu a mám obrovskou tašku balíků a někdy ještě i plný koš, takže ještě tahnout dítě na poštu a jít krokem, to fakt ne. Takže beru golfky, naložím balíkama a mínou a tam letíme v kočáru a zpět jde po svých. Většinou... Na procházky buď na koně a nebo na ty 8km jsme teď taky brali kočár, manžel šetřil záda a 8 km by neušla. A pak, když jdeme do kostela, tak ho taky beru, protože jdeme na poslední chvíli a je to rychlejší když sedí 😝 Asi jsem líná furt někde vláčet dítě za ruku 😀 A GT3 používáme na spaní, spí mi furt venku a do tohohle kočáru se fakt vejde.

@mikulka45 já ani nevím, tak 95 cm? V nohách to má prostě tak tak.

Jinak nánožník je inspirován nánožníkem k GT3 a upraven samozřejmě...

@boudova jj, můj. Mám ho už rok a půl. Je skvěle vysokej, takže se nehrbím, jde do lehu, má vysokou opěrku zad, takže i mína se tam vejde v pohodě. Má spojenou rukojeď, ale je "hranatá" a tvrdá, není vůbec příjemná do ruky, já jí nesnáším 😀, ty nový cybexy mají už i přehazování boudičky úplně dopředu proti sluníčku. Kolečka jsou malý a celkem tvrdý, rachtá to a když najedu na takový ten bezbariérový obrubníček v zemi, tak se kolečka zaseknou a letíme já i Jasmína před "řidítka", takže musím nadzvedávat. Jenže, co jsem hledala golfky, tak ty s velkýma měkkýma kolama jsou většinou od firem, co se hned rozpadnou. Takže jiná volba nebyla, chtěla jsem spojenou rukojeť a vysoký kočár.

@wzorcek Tý jo, ty lamí šatičky jsou super, to musím ušít Míně taky! To je dokonalé. Já jsem strašně chtěla svetr z HaM pro mínu z loňské kolekce tohohle střihu, šatovkového, a byl hrozně drahý, mě by vůbec nenapadlo to ušít:D Hele a to je ten oblíbený Terezita střih z FM, nebo podle čeho jsi šila, to chci! 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
16. okt 2012

@wzorcek my nosíme letnú softku poctivo, už dávno a teraz som vytunovala nohavice, už mu boli krátke v drieku, teda od leta parádne sa vytiahol.... , vlastné zahnutie som vypustila, a kúpila som deku za euro v jysku, ušila nohavice a spoločne prišila s novým patentom.z fineribu...., a nemusí mať ani punčocháče, stačia ponožky....

mima2011
16. okt 2012

@karchinka bydlíme na na okraji Dubiny...sousedko 😉 😀 ...a ty?

ucitelka70
16. okt 2012

@komisakpd ja si myslím, že podobné najdeš v každom ott., akurát majú zapínanie ináč, alebo zips, alebo patenty

karchinka
16. okt 2012

@mima2011 na Fifejdách 🙂 to je fajn vědět, že je tu někdo taky z Ovy 🙂

boudova
16. okt 2012

@caramilla díky za recenzi u mě přes spojenou rukojeť vlak taky nejede, takže dík za výběr 🙂 už nemusím hledat

mima2011
16. okt 2012

@karchinka jj je to příjemné zjištění 😉

barcav
16. okt 2012

@caramilla no krása 🙂
holky nemáte náhodou některá odkaz na nějaký obrázkový návod nebo video na ušití kapes do bundy ? 😵 😵 😵

evinka
16. okt 2012

@terezita hele, až našetřím na patky, tak tě asi zneužiju 😅 a nebo vyrazám sama a aspoň se sejdeme. Jinak do stroje taky používámjehly, co seženu v Boleslavi, ale spíš ohledně toho overlocku.

komisakpd
16. okt 2012

@ucitelka70 v tych co mam ja doma som nenasla...skor som nasla veci ako teplaky....

komisakpd
16. okt 2012

@ucitelka70 ale mozem pre buducnost urobit iny typ..

animal
16. okt 2012

@caramilla hele já taky všude chodím s kočárem, protože to mám rychlou chůzí do centra 30minut, v okolí baráku chodí pěšo nebo na odrážedle nebo s manželem se psama na prochajdu. Jinak pro mou rychlost chodíme s kočárem

ivca79
16. okt 2012

@barcav tady jsou nějaká videa, jsou tam i kapsy, ale nezkoumala jsem to podrobně http://www.husqvarnaviking.com/mediafiles/sewin...

kamishek
16. okt 2012

@mima2011 @karchinka tý jo, to se nám tu dobře rozrůstá Ostrava... já jsem z Poruby 😀

karchinka
16. okt 2012

@kamishek to je super, už jsme tři :D to bychom měly někdy udělat sraz ostravských "švadlenek" 🙂

mahafi
16. okt 2012

Včera jsem dodělala kalhoty/tepláky, jsou podšité flísem. Na modelce vypadají o poznání líp, ale vyfotit jí se moc nedá 😀, tak aspoň jen nudně na zemi 🙂. Původně tam měla být jiná bavlna, s menším vzorem, ale když jsem to šla stříhat, tak sovy volaly "vezmi si náááááás, hůůůů hůůůů" 🙂. Oproti vašim krásným věcem je to nesrovnatelné 😅 , snad to bude příště zas o něco lepší 🙂