icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
16. okt 2012

@ivca79 děkuji

sinala
16. okt 2012

@mahafi jsou hezké 🙂 🙂 🙂

lilly2711
16. okt 2012

Ahojte, tak tu sa sijeeeeee ako o preteky 😀 😀 😀 😀 . Idem aj ja hodit nejake fotecky. Dokoncila so m konecne softku pre Juli s aplikaciami z jej oblubenej knihy, ktoru prikladam na inspiraciu 😀 😀 😀 . Inak samozrejme som sa naparala, narozculovala a stroj isiel z okna 100x minimalne 😝 . Ale stastne dosite, tak si idem vydychnut a potom sup na gate pre Juli. Inak som chcela povodne robit nejake ze " umelecne foto " ale isto..... 😠 vonku leje ako z krhly a casu nieto. Aj teraz ma Nellie akurat hryzie do krku.... 😀 😀 😀

ivuska.h
16. okt 2012

Holky, nemáte některá Ottobre 2011/1? Chci z něj šít sukni, měla jsem ho půjčený a na jeden díl jsem si neobkreslila záševek... Potřebovala bych vyfotit ten kousek střihové přílohy, kterého se ty týká... Konkrétně jde o přílohu E a díl č. 2 červenou barvou. Mám sice staženou tu přílohu nascanovanou z Uložto, jak kdosi dával, ale nějak mi to z toho černobíle vytisklého zmatku není jasné :( Vidím tam jakoby dva trojúhelníčky přes sebe a nějak nechápu, jak ten záševek teda udělat :(

mima2011
16. okt 2012

@mahafi mě se moc líbí hůůů 😀

kuna
16. okt 2012

@lilly2711 tyjo, ta je nadherna, ja chci taky 😀

@mahafi moc hezke kalhoty, ja sovicky rada!

mima2011
16. okt 2012

@lilly2711 tak to je bomba, jsi neuvěřitelně šikovná 😵 😵 😵

laeela
16. okt 2012

@lilly2711 ta je úplně skvělá. 😵

laeela
16. okt 2012

@mahafi a kalhoty se mi moc líbí, co je to za látku? 😵

monr
16. okt 2012

@lilly2711 fantastická bunda, klobúk dolu 😉
@ivuska.h žiaľ, nepomôžem, ten doma nemám ☹

laeela
16. okt 2012

@ivuska.h tohle číslo taky nemám. 😢

ucitelka70
16. okt 2012

@lilly2711 Zuzi, ty si neuveriteľne šikovná, kreatívna. Fakt krásne detaily...

sinala
16. okt 2012

@lilly2711 jako vždy super 🙂

mahafi
16. okt 2012

@lilly2711 ta je náááádherná 🙂, jako vždy, obdivuju, jak tam dokážeš udělat ty minidetailíky 🙂.

mahafi
16. okt 2012

holky, díky za pochvaly, potěší to 🙂.
@laeela ta soví látka je bavlna z ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/2019... . Mají i tmavou variantu, z té má ušité závěsy do budoucího pokojíku a tu světlou jsem vzala na doplňky.. ale když mě ty sovy tak prosily, tak jsem z nich udělala i kalhoty 🙂. Když jsem to stříhala, tak jsem si nadávala, že to nebude pěkné, ale nakonec se mi to docela líbí 🙂.

laeela
16. okt 2012

@mahafi jsou krásný a v ikea jsem si jich nikdy nevšimla. 🙂

lucijan
16. okt 2012

nedávno se tu probíraly sušičky... @crawler vybírala? Nevěnovala jsem tomu pozornost, muž se tvářil na sušku zle. Nakonec teda slevil a HURÁ koupíme si ji, ale tápu... Která sušička nakonec vyhrála?

gabika783
16. okt 2012

ženy potrebovala by som strih na návleky do kočíka... príp. aj na nohavice také ochranné keď je vonku mokro. Pls. hodte nejaký . Ď 😀 😀 😀

medvi11
16. okt 2012

@ivuska.h pošli Jirku, mám doma, ale Jana má teplotu a Z.je mimo...

zojec
16. okt 2012

@lilly2711 odpadla som.. vy si s caramilou naozaj koledujete o tie bohunice 😀 😀

zikie
16. okt 2012

@lilly2711 Ta je nádherná...Ty nezklameš... 🙂

lilly2711
16. okt 2012

baby D I K za pochvaly, inak tych netopierov si Juli vyrobila a navrhla sama a tesila sa z toho neskutocne.

ucitelka70
16. okt 2012

@gabika783 ahoj, tvoj Láskykvet potrebuje jednoznačne softshell

ucitelka70
16. okt 2012

@zojec ja som sa bála tak verejne napísať, ale presne to som mala na mysli, obe sú pošahané dobre, v tom pravom zmysle slova, a detailistky, puntičkárky...... ale klobúk dole pred nimi, ja som mala čo robiť, kým som prišila sloníka na sloníkové tričko.... a tieto ženy hotové divy robia.....

schnek
16. okt 2012

děvčata, budu zítra od cca 12 do 16h v Praze, nechcete se mě některá ujmout? 😉

caramilla
16. okt 2012

@lilly2711 😀 😀 😀 vítej v klubu, blázne!

@animal právě, já to mám na poštu přes celý benešov, rychlou chůzí tak 20 minut, někdy i 15, s Mínou? Tak hodina? 😀 😀 😀 Ona jinak chodí pěkně, ujde fakt hodně a chodí i rychle, jen se sem tam prostě zastaví tu u kanálu atp. 😀

caramilla
16. okt 2012

@schnek 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak tvůj inzerát mě fakt pobavil "chcete mě?" 😀 😀 😀 😀

caramilla
16. okt 2012

@zojec my už si je vykoledovaly 😎

caramilla
16. okt 2012

@lucijan grrr, závidím a přeju 😉 asi za ten úspěch v harémkách polevil, co?
Já mám teda problém, že súša přijde do špajzo-skladu, kde jsou moje drahé látky a t ymusí pryč, aby se to tam vešlo. Ale co, to není nakonec špatný nápad prodám látky = bude místo = budou prachy na sušičku 😀

schnek
16. okt 2012

hoďte mi, pls, softovou tabulku, nemůžu ten odkaz najít

@caramilla to víš, vesničani razí do hlavního města 😀