icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
18. okt 2012

@caramilla já taky nejsem extrémní zastánce růžové, ale v menším množství určitě mě nevadí. Pokud někdo nosí neustále růžovou, tak je to hnus. a šedá s růžovou je bomba !!!

palosek
18. okt 2012

@caramilla 😀 😀 😀 tak to nutně potřebuješ růžovou šálu i čepičku 😉 Já žužu taky můžu....sis všimla z čeho šiju, ne? 😅 😅 Ale srandu z toho taky mám...No dívala jsem se, že Kitty není až tak složitá aplikace 😝 ...bych možná zvládla 😅 😀 😀 😀
Jo a prostřední dcera mi totálně odsoudila kombinaci zeleno-růžové...... Nechápu...fakt....

sinala
18. okt 2012

@snowwitch zapošívám normálně, jde to 😉

sinala
18. okt 2012

@kuna já taky kupuju jen jedny boty na zimu, od určitého věku dvoje

sinala
18. okt 2012

uvažuju, že si na jaro ( pokud stihnu 😀 😀 😀 ) ušiju bundičku nebo kabátek z letního softu. Když se dívám na Andreje v jeho soft kompletku, vypadá to velice elegantně, jen mám trochu obavy z té prodyšnosti 😉 a musím si ho samozřejmě z další hromady koupit 🙂 🙂 🙂

terezita
18. okt 2012

@sinala tak pro inspiraci.. dnes jsem na to natrefila.. strih z posledniho ottobre pro zenske, mam v umyslu si podle nej usit bundu, jestli se zadari.. 😉 http://www.allerbestes.blogspot.cz/2012/10/mema...

sinala
18. okt 2012

@terezita jj, podle toho střihu chci taky bundo kabátek, už mám koupený i prošev, jen ještě mi chybí podšívka a zip 🙂 a ten soft jsem myslela taky podle toho 🙂

caramilla
18. okt 2012

@palosek 😀 růžovou čepičku máme z loňska a ještě jednu takovou trošku do šeda jsem sehnala na MMB, měla ji na hlavě v tom fusaku, co jsem šila. A šála je úkol č. 1000001, tu musím uháčkovat, máme jen takovou hnusnou flízovou z loňska, bílou, ale růžovou ne 😀

palosek
18. okt 2012

@terezita @sinala 😀 😀 tak to se ten střih líbí spoustě lidí.... 😀 😀 😀 @sinala víš co...myslela jsem...co tak ten prošev podšít třeba flísem??? To by bylo extra teploučké 😀 😀 😀

sinala
18. okt 2012

@palosek tak snad až ho budu potřebovat, budeš mít ottobre doma 🙂 🙂 🙂

beky52
18. okt 2012

@janasrub nádherná bundička. 😉

beky52
18. okt 2012

@ucitelka70 aj ja som videla na youtube...je to krása.. 😉

laeela
18. okt 2012

ách, tak mi přišel do mejlu náhled jedné nové kolekce Alexander Henry:
http://www.hawthornethreads.com/fabric/designer...

beky52
18. okt 2012

@lenasss veľmi pekné.. 🙂

beky52
18. okt 2012

@bordino klobuk dolu..nádherný kabátik..a všetky detaily..super 🙂

jitu22
18. okt 2012

@laeela ajajaj... ještě že nemám holčičku, to bych totiž asi nutně potřebovala... Takhle si zatím ujíždím na Urban Zoology 😀

laeela
18. okt 2012

@jitu22 😀

Holky, kdo tu potřeboval něco z Ottobre 3/2010? Byla jsem přesvědčená, že to číslo má půjčený kámoška, ale teď jsem ho potkala, takže ho mám, když tak pište IP. 😉

jancasoch
18. okt 2012

@janasrub to je naprosto úžasný. Tenhle střih mám taky objednaný tak už se těším až dorazí a budu moci střihnout do softu. Díky za inspiraci

vevercam
19. okt 2012

@laeela já sháněla toto Ottobre, ale už mě naštěstí zachránila @sufik1 , tak jsem mohla ušít tuto mikču pro Danyho 🙂

janasrub
19. okt 2012

@veronik77 ne, je to o velikost větší, asi jsem měla ušít ten nejmenší

janasrub
19. okt 2012

@vevercam
krásná mikča, z kterého je to ottobre?

kofinek
19. okt 2012

prosim, nem,ate niekto volne trosku hnedej lamy? kludne i odrezky, potrebujem na malu hlavu medveda na aplikaciu. zaplatim alebo cokostovne? alebo i ine farby. kujeeeeeeeeeeeeem...

snowwitch
19. okt 2012

Prosím, kterou patku pořídit na starou Ladu?
http://www.texcentrum.com/637-domaci-sici-stroj...
nebo
http://www.cendulka.cz/patka-kracejici-horni-po...
nepoznám rozdíl (kromě ceny)

zikie
19. okt 2012

Juch juch, vychází nové ottobre a vypadá super!!!!

caramilla
19. okt 2012

@laeela já se tu asi uóchám k smrti 😀

sufik1
19. okt 2012

@caramilla hele co budeš dělat, když další potomek bude kluk? to ty boty neunosíte 😀 😀 😀

@terezita ten kabátek je super, taky jsem uvažovala o šedém letním softu a nebo červeném.... a co spíchla jsi ten hacafrak? A co burčák? 😀

já spíchla dvoje tepláčky. A i s nášivkou handmade 😀 mám tu tyhle stužky a šla tam pěkně do barvy.... hrozně mi dítě vyrostlo a ze všeho mu koukají nohy, snad o 5 čísel za měsíc....

laeela
19. okt 2012

@caramilla 😀

laeela
19. okt 2012

@janasrub je to 3/2010

laeela
19. okt 2012

@vevercam mikča je parádní. Já bych odpřisáhla, že to číslo si kamarádka vzala, vybírala asi z tří. 😀

argo1
19. okt 2012

@kofinek já mám hnědé lamy habakuk, řekni si kolik potřebuješ, pošlu🙂 nebo mám i hnědý fleece (ale není takový čokoládový, spíš světlejší hnědá)