icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

volpaia
20. okt 2012

@caramilla No ja nosila crocsy na doma minulý rok celé těhotenství a vypadá to, že jsem si z nich oddělala patu. Nemůžu na ní ráno ani došlápnout, přes den to nějak rozchodím, ale bolí to víceméně furt. Teď jsem si koupila zdravotní pantofle Papillio, nosím je asi 2 měsíce a je to teda obrat k lepšímu, ikdyž to ještě bolí. Ale je to výrazně lepší. Já když jsem ráno vstávala, tak mě fakt tryskaly slzy bolestí. Takže já Crocsy už nosím max. na to, když jdu otevřít návštěvě. 😝

mooncaa
20. okt 2012

@volpaia A nemáš ostruhu? Já jí měla a chytla jsem jí na konci těhotenství. A ráno to bylo vždy nejhorší. A po porodu se to taky nezlepšilo, tak jsem pak chodila na nějaké rehabilitace - teda poštěli mi cosi do paty přístrojem snad z 1. republiky, ale nakonec to zabralo. A doporučovali, mi koupit ze zdravotních potřebách vložku pod patu do boty - má to mít uprostřed díru.

Holky, kde nejlevněji koupit hot-fixy? Přímo na jejich stránkách nebo jinde? Stejně budu muset nejdřív vymyslet, co z toho chci, aby mi pak nechybělo.

caramilla
20. okt 2012

@volpaia nestraš. Všichni se zaručují, jak jsou origo crosky nejlepší a nejzdravější boty 😀 Švagrová v nich chodí 24 hodin denně, snad v nich i spí, jak je miluje 😀 😀 😀 Ale fakt mě děsíš, páč mě moje přichromlá noha stačí, na patu si nestoupnu i bez crocsek vůbec, tak ještě toho trochu 😠

kuna
21. okt 2012

holky, já taky na doma nosím crocsy, jsou mi pohodlné, ale právě bych z nich nedělala tu nej ortopedickou obuv pod sluncem. Koneckonců to původně byly boty k vodě 😉. Mně v nich třeba bolely nohy, když jsem je v těhotenství nosila i jako obuv na ven na dovolené, a to s nohama problémy nemám. J. je zatím neměla, protože právě vím, že by je pak nesundala z nohy 🙂 . Ale určitě je zase dobrý ten materiál, že se hezky vytvvaruje podle nohy majitele, takže z tohoto důvodu bych nebrala nepravé, nebo onošené. Ale jedny nepravé mám taky, nosím je na chalupě k ohni 😀

volpaia
21. okt 2012

@mooncaa No asi to ta ostruha bude. Máma to měla taky, právě jí to nějak rozbíjeli ultrazvukem neboco, ale to nepomohlo, tak pak chodila na nějaké ozařování a to snad trochu pomohlo, ale úplně se to neztratilo. Já když si teď třeba na hodinu ty Crocsy obuju, tak se mi to hned zhorší. Takže netvrdím, že to je jen a jen z nich, to těhotenství na to mělo určitě taky vliv, ale ty Crocsy tomu určitě hodně přispěly.

volpaia
21. okt 2012

@caramilla Nechci strašit, spousta lidí chodí v teniskách s úplně tenkou a plochou podrážkou, v balerinách apod. a nic jim není. Ale mě by v tom nohy bolely. Holt asi záleží na vrozených predispozicích. To máš jako když si někdo skoro vůbec nečistí zuby a má je zdravé, žádný kaz a někdo o ně pečuje od rána do večera a není to nic platné. 😒 Tak třeba budeš ten první případ. 😀

lucijan
21. okt 2012

@caramilla ELECTROLUX EDH 97981. Mě přijde na konci týdne, a každý prádlo, co věším, už nenávidím, a říkám si, jak jsem to mohla bez tý sušičky vloni zvládnout?? Nemůžu se jí už dočkat!! 😀
A v crocsech chodím já celý jaro-léto-podzim už kolik let, děti taky-pokud neběhají naboso, nohy máme všichni v pořádku

lucijan
21. okt 2012

a nakonec mi k sušičce pomohl švagr - já dělám na muže několik podzimů smutný voči, jak nám to prádlo všude překáží, jak je zatuchlý, on se zmíní o spotřebě (to překvapilo i mě, jak málo ty A+++ žerou) a je rozhodnuto 😀

a ještě k botám - po tom, co jsem četla v knížce Born to run, už jsem všeobecně k botám skeptická, nohu a její přirozenou klenbu ničej možná všechny boty, kdo ví..

zojec
21. okt 2012

@caramilla ja tiez nie som az crocsy milovnik, ale je pravda, ze b. ich vynosila cele leto.. su vyborne na rychle nasuchnutie na nohu ked potrebuje vyjst von, k vode, len tak zobrat do tasky, ked si nahodou nacura do inych topiek.. tiez by som ich nemenila 🙂 ja som si toho roku kupila crocs cizmy.. takze uvidim.. to su snad jedine do ktorych mi vojde moja mega siroka noha.. inak na stranke maju vzdy nejaku akciu.. http://www.crocs.eu/home/homepage,en_ES,pg.html...

mahafi
21. okt 2012

Přidávám pár bryndáčků.., nic extra, ale mám z nich radost.. 🙂. Soví látka je stejná jako na kalhoty z minulého týdne a tučňáci a želvy jsou moje umělecká tvorba, snad jsou v tom ta zvízata aspoň trochu vidět 😀). M. si je pořád motá kolem krku (nevím po kom, ale má trochu sebevražedné škrtičské sklony 😀).

caramilla
21. okt 2012

@lucijan díky 😉 Já dnes po týdnu sundala prádlo z venku ve stejném stavu jak jsem ho tam věšela, možná mokřejší 😀 😀 😀 A taky ho nenávidím. Jsem si říkala, že nebudu prát, než přijde sušička a to ještě nemám ani vybráno 😀
Teď tu mám prádlo všude po bytě, a topení netopí, páč je zavalený tunama riflí 😝 blééééééééééé
Jinak s těma crocsama je možná pravda to, že správný boty by naopak se neměly tvarovat podle nohy, ne? Ortopedické jsou tvarované tak, aby se naopak noha tvarovala podle bot, nebo jsem úplně mimo??? To přece není moc dobré, když má někdo plochou nohu a botu si udělá tak, aby ji měl ještě plošší? Tak nevím, no... Jasmí jsem je už objednala, protože to jinak nejde, bude je nosit jen na doma, normálně chodí bosa, ale už bude zima od nohou. A je fakt, že je dobré, že si je sama obleče a tak je miluje, že si je nesundavá 😀 A sobě je asi taky zkusím. Já celé dny stejně jen sedím u PC, takže si nohu doma fakt nezničím 😀

sinala
21. okt 2012

@caramilla @lucijan tak věšení prádla je má oblíbená činnost 😀

evaon
21. okt 2012

Som sa tento vikend hecla v kvantite, kvalita bohuzial este zaostava 🙂
Vesticka pre malu, suprava do novej kuchynky a teply potah na autosedacku z deky z jysku 😀

caramilla
21. okt 2012

@sinala no, mě to normálně až tak moc nevadí, ale teď už je mi fakt zima na prsty ☹

ucitelka70
21. okt 2012

@evaon a pekne si sa vyhrala s poťahom do sedačky.... to je dobrý nápad.... no strih urobiť je asi najväčšia záťaž, ostatné už ide.... 😉

evaon
21. okt 2012

@ucitelka70 Len som mohla po obvode nasit lemovaciu gumicku - lepsie by to prilahlo. Takto to trochu odstava. Hadam sa to nebude smykat.

ucitelka70
21. okt 2012

@evaon tak priši na to gumičky odzadu čo bude držať, také napínacie, lemovala si obyčajnou látkou?

evaon
21. okt 2012

@ucitelka70 Hej, bavlneny sikmy pruzok som pouzila. Uvidim, co ukaze prax, a pripadne tam nieco dosijem.

season
21. okt 2012

@caramilla hihi, tak odkedy som prišla na fintu so sušičkou, že stačí aj 20minút presušiť a dosušiť vonku - ked je pekné počasie a potom ani košele nežehlím, tak mi je svetažiť. Trocha mi vadí, ako vela chlpkov sa z každej várky uvolní, že sa všetko stenčuje, tak tento kompromis krátkeho presušenia mi vyhovuje. Ked je vonku vlhko, tak suším komplet. Ale teda my sme tí Pat a Mat, čo sme mysleli, že potrebujeme odvod vody, tak sme ju mali skoro dva mesiace nepojazdnú. Som myslela, že ma urve, lebo to práve bolo ešte koncom zimy, čo by som to fakt ocenila. Umývačku som ocenila až pri 4 a 5tom členovi rodiny, na materskej.
A crocsy... najlepšie zimné čižmy čo som kedy mala, tak som si ich vo výpredaji kúpila aj v v dalšej farbe... vyšlima 46€ no nekúp to! Samozrejme mám dalších 5páro iných typov, nielen tie klasické šlapky k vode a aj ked nie všetky sadnú,tak moja široká noha je vcelku spokojná, ked mi nerobia otlaky.

crawler
21. okt 2012

@caramilla vybrala jsem tu, jak psala @lucijan (posílala jsem Ti na ni odkaz na heuréce ) - jinak je to ještě nakonec mnohem rychlejší než jsem si myslela - odstřeďuju na 1000ot. a várku 7kg mám na hodinu sušení a příkon je 800w, takže pohodička 😉co se týče těch šatek - pokud to má nějaký elastan, tak není co žehlit a pokud je to 100% bavlna, tak záleží , jak se to zrovna povede nebo jak zmuchlaný to tam hodíš z pračky... a pro mě ještě další eko bonus je ten, že fakt nemusím dávat ani kapku aviváže, což jsem dřív bohužel dělala nicméně máme tak tvrdou vodu, že jsem všechno měla jako prkno, ale ze sušky je všechno měkoučký, takže aviváž netřeba 😵

caramilla
21. okt 2012

@crawler hele a proč jsi nevybrala tuhle
http://susicky.heureka.cz/aeg-lavatherm-75470-a...

V čem se ta, co máš ty a tahle liší?
Je to nejprodávanější model a mě se líbí 😀
A pak se mi líbí tady ten parní program na suché prádlo 😝
http://susicky.heureka.cz/aeg-lavatherm-88840/r...
To by mohlo být na ty šatičky, je tam ještě hodit jednou...
Nebo jde i u normální sušičky tam hodit to, co se "nepovede" ještě na jeden cyklus, pro nás líné kůže 😀

caramilla
21. okt 2012

@crawler jinak aviváž u mě nee. Mě se z ní zvedá žaludek a osypávám se, ale naštěstí máme vodu ze Želivky, ta je taková středně měkká. Ale z topení to mám taky tuhý jak prkno ☹

kuna
21. okt 2012

Mně se líbí, jak se tu všechny lákáme na nějaké spotřebiče - nejdřív se hromadně kupovaly OL, teď je má většina, tak se agituje na sušičky 😀 😀 😀 . Já mám taky, jsem spokojená a nedala bych ji, ale všechno do ní nedávám kvůli srážení se. To mě na tom celkem štve, že se spousta věcí v sušce časem srazí. Coby člověk meřící 176cm fakt bazíruju na každém cm, ať nemám rukávy a nohavice jak vyrostlý student. Ale miluju z ní třeba ručníky, to je jediná věc, kterou suším i v nejparnějším létě, jsou krásně měkké. Jinak já peru všechno prádlo na 1200 otáček, takže je to pak vysušené raz dva.

@caramilla zajímavá úvaha o tvarování nohy a boty, na tom taky něco bude. Já jsem o tom nikdy až tak nepřemýšlela (aby bych přemýšlela, kdybych měla důvod). Ale na doma je nosím ráda, vyhovuje mi mimo jiné to, že nekloužou (za těhotna minule jsem sebou dvakrát flákla na dřevěných schodech, když jsem je sbíhala v ponožkách - naštěstí "šikovně", namlátila jsem si jen předloktí).

crawler
21. okt 2012

@caramilla mám jen minutku, tak v rychlosti - ta lavatherm má spotřebu 1,85kw, což je o dost víc než electroluxka, co mám - na heuréce mají špatný údaj - psala jsem jim to a neobtěžovali se to opravit....manža mě vyhání...sorry víc zítra 😀

kuna
21. okt 2012

a fotka merino kukličky pro mimčo. Ale zatím nemám modelku, tak posloužila plastová. Je super, neremcá, nehýbe se...asi budem spolupracovat i nadále 🙂

mahafi
21. okt 2012

@kuna Ta je krásná 😵

petkon
21. okt 2012

@kuna kuklička je moc povedená 🙂

caramilla
21. okt 2012

@kuna 😀 😀 jj, jestli tady mezi náma není nějaký obchodní zástupce převlečenej za šicí maminku 😀 😀 😀
S tím srážením mě ale strašně děsíš!!!! To je jak fakt? že se všechno srazí? A jak je to možné? To to suší na tak vysokou teplotu, že se to furt sráží? To se mi ale vůbec nelíbí 😠 Už teď je mi všechno krátké! A mína má ten samý problém a manžovi taky ze všeho leze pupek, neděs mě! 😝

caramilla
21. okt 2012

@crawler spotřeba té "tvé" je teda 1,58 KWh?
A ještě bych měla dotazy - jdou jí přemontovat dvířka na druhou stranu? Jde ta nádoba připojit přímo do odpadu?
My totiž dáme v létě pak sušičku místo pračky, kde je odvod do odpadu, tak jestli ho jde využít. A pračku dáme do špajzky a pojede na dešťovku 😎
Tak prosím mi zítra napiš nějaký "rozbor", proč sis vybrala zrovna tuhle sušičku a já ji rovnou objednám, už to tu vybírám asi 3 hodiny 😝

kuna
21. okt 2012

@caramilla bohužel to tak je. Ta teplota asi není bůhvíjak horká, ale oproti vzduchu je horká dost. Sice mívají sušičky i nějaký šetrný program, ale to je tak na 4h ☹ . Funguje zákon schválnosti, co nechceš, to se ti srazí, co chceš naopak srazit, to se nehne 🙂. Ale některé manželovy věci mám zakázané do sušky dávat, zrovna tak tam nedávám některé svoje. Oblečení pro J. neřeším, vždycky to vezmu o trošku větší a je to pak akorát 🙂. Ale je to super na srážení látek a věci z mnou vysrážených látek tam dávám bez obav, protože vím, že už se to dál nehne.

Není to dané značkou, v sušičkách suším už 11 let, za tu dobu jsem jich vyzkoušela 5 - 2 v USA, které se tu neprodávají, jednu Whirlpool, jednu Miele, jednu Bosch a pozor si člověk musí dávat u všech 😒