icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
22. okt 2012

@animal já jsem nad tím nepřemýšlela, já jsem se drbala 😀 😀 😀 😀

@aerin neboj, klidně to tam dej. Můžeš pro klid duše na nějaký šetrný program, ale já to peru normálně s ostatním prádlem na 40 a nikdy nic. Dřív jsem taky prala ručně, ale pak jsem tento postup viděla u ségry a taky jsem zlenivěla 😀

@palosek @caramilla čtu blbě, nebo jste říkaly něco v tom smyslu, že mtx má znovu naskladnit ten antracitový clim? Po něm toužím... 🙂

petkasv
22. okt 2012

@aerin já to prala s normálním prádlem a úplně v pohodě a ještě drze jsem to mrskla přímo na radiátory, tohle já zas tak neřeším, fin mi přijde zbytečný předepírat, když je tam elastan 🙂

bordino
22. okt 2012

Jolanka se u babičky zprasila takovým způsobem, že jsem musela rychle našít nové oblečení. Já už dlouho tvrdím, že jedna softka nestačí 😀

lenasss
22. okt 2012

vím že se to tu už řešilo ale nemáte někdo nějaký osvědčený střih na capáče třeba takové ty softshellové jak tady kdosi šil děkuji

ucitelka70
22. okt 2012

@bordino paráda a konečne vidím aj tú čiapočku na hlavičke, ako ukáže... upravovala si strih, však?

caramilla
22. okt 2012

@kuna to bylo jen plácíní do vody, já na mtx. stránkách nejsem pečená vařená, takže ani nevím, že ten antracivotej melír clim už nemají. Asi jsme ho minule vykoupily 😀

sinala
22. okt 2012

@lenasss je to v ottobre 6/2010 já je šila ze zbytku šušťákoviny a podšito Irmou z Ikea https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album... jestli chceš střih Ti naskenuji, ale až večer až bude doma i manžel, protože střihy skenovat neumím, aby byly použitelné

eldwen
22. okt 2012

holky pomoc porsim, vim, ze je to mimo topic, ale kdo mate superfity a faceka botky - sedi velikosti? u Farecek mam stelku 14 a velikost 21, u superfitu to psali stene, kamaradka mi ale rikala, ze ji superfity rpipadaji mensi..... mate s tim nejake zkusenosti?

diky moc, ja se z toho nakupovani po netu asi zblaznim ☹

lenasss
22. okt 2012

@caramilla děkuji za balíček právě dorazil 🙂

lenasss
22. okt 2012

@sinala to bys byla moc hodná a nespěchá to akorát pořád přemýšlím co an zimu do kočárku a autosedajdy.

lucijan
22. okt 2012

@kamishek my jsme si taky spočítali, že je blbost dávat o 5tisíc víc za sušičku, která má o pár desetin nižší spotřebu, že se to nevrátí za tu dobu, co sušička vydrží

jinak jsem teda na rozpacích, na tu sušku jsem se těšila jak blázen a teď tady čtu, že budu mít krásný, voňavý a nadejchaný prádlo, co bude všem malý??

sinala
22. okt 2012

@lenasss já jsem je měla na zimu do kočárku( ve fusaku) i autosedačky, ještě jsem je měla zateplené vatelínem (jsem si vzpomněla) a byly super, jak byly prostorné, tak jsem mu dala ještě teplé ponožky a nožičky neměl nikdy studené. A pak i na jaře jsem mu je dlouho dávala, kdy už jsme chodili vem bez fusaku

lucijan
22. okt 2012

@bordino čepička z lamy je krásná!

petkon
22. okt 2012

nezkoušel jste někdo nažehlit sametové nažehlovačky od @animal na climayern z MTX? nebo na nějakou jinou hodně pružnou látku?

piecee
22. okt 2012

@bordino krásný komplet fakt to zapínání na bok je bomba 😵 čepička taky super koukám, že tu naši asi taky upravím hrozně Maxovi leze čelo z čepice 🙄

holky já jdu taky něco přidat 😀
triko se slonikem (podle me a meho muze nejhezci triko co jsem ušila 😀 hihi),mikča (střih od paloška snad nebude vadit že jsem si půjčila z odkazu co tu proběhl 😅 tímto děkuji) s chobotnici (teplakovina od Def z postarame se -skvely material i barva) na mladsim synovi a pak starsim, starsi ma nas sobe i šité kalhoty (těma se moc nechlubím spletla jsem střih tak má každou nohavici jinou 😅 ale jsou super tpelý podšitý fineribem) a nakonec komplet pro kamarádčinu holčičku co jsme s mužem dělali (on odrážedlo já zbytek)...taštiška na dudlík,držák a taška na plenky pajc fram snad nebude vadit že jsem okopčila když je použito na soukromé účely 😅 tímto taky děkuji

to je vše z mého pajcovacího okénka 😅

kamishek
22. okt 2012

@lucijan přesně, mi vycházela návratnost cenového rozdílu 20 - 50 let 😀 tak jsem ráda, že i někomu dalšímu to tak vyšlo, aspoň vím, že jsem v těch výpočtech neudělala chybu 🙂

já teda mám v merku zatím tuhle - http://susicky.heureka.cz/siemens-wt-44w360-by/

kuna
22. okt 2012

@eldwen nejsou boty, jako boty 🙂. A to ani v rámci jedné značky. Já se zaměřím na ty Superfity, Fare nekupuju. Záleží hodně na střihu toho typu boty, některé jsou větší, některé menší. Dcera měla v létě dvoje sandálky, oboje 22 a jedny byly tak o půl čísla větší, přitom oboje byly S. Zimní boty všeobecně bývají trošku menší, takže tady vzít větší velikost. A můžou mít i větší nadměrek, tak 1,5-2cm. Je tam kožich, dá se teplá ponožka...samozřejmě musí sedět střihově, aby nebyly velké i přes nárt, kotník a dítě se v nich nepřizabilo. Já jsem teď kupovala Superfity bačkorky do školky a zimní boty, bačkorky má 23 a jsou jí větší (menší neměli), zimní má 25. Tak si těch bot objednej vícero, třeba ve dvou velikostech a co nesedí, můžeš nepoužité do 14 dnů vrátit.

@lenass já je šila taky, měla jsem je ještě podšité fleecem a byly super teplé. Kdyby se @sinala nepovedlo ten střih naskenovat, tak můžu poskytnout.

@bordino bunda je krásná! A čepka taky. 🙂

@petkon nezkoušela, ale asi bych ji tam nedávala. Ten climayarn je vlastně finerib a pruží, má být úzký na tělo a ta nažehlovajda by tam mohla dělat neplechu. Jedině menší motiv a dát někam dolů na bok, kde to není tak namáhané.

@piecee všechno krásný, ale z toho odrážedla fakt nemůžu! 😕 🙂

volpaia
22. okt 2012

@sinala Prosím prosím, mohla bych taky poprosit o ten střih na botičky? Děkuju

barcav
22. okt 2012

@piecee úžasný 😵 😵 😵
@season pěkný botky 😵

sinala
22. okt 2012

@volpaia pošlu 😀

caramilla
22. okt 2012

@kuna tak výjimka potvrzuje pravidlo, Jasmí měla na podzim superfity 24 a stélka byla asi 15,5 nebo kolik uvádí - seděla podle tabulky jejich stélek přesně. Zatím vždy mi u superfitů právě tabulková cena sedla přesně. A na zimu jsem Míně koupila superfity s kožichem a je to zase číslo 24 a stélka je větší 16 cm:D Takže někdy jsou zimní boty právě naopak větší, což je podle mě správně, u zimních bot by měla být u stejného čísla o fous větší stélka 😀

caramilla
22. okt 2012

@kamishek jedna věc je podle mě finanční návratnost a druhá ekologický rozměr. Tam by se to snad vyplatit trochu mohlo? Nebo je to tak maličko, že je to stejně šumák? 😠

zuzimia
22. okt 2012

Zienky, idem vas poprosit o radu. Potrebovala by som nejako vyriesit podhynanie okrajov napr. triciek a velmi by sa mi pacil taky dvojity step. Co viem vyriesit na mojej starej ale stale perfektnej Veritaske? Prosim o radu, budem vdacna za cokolvek. Aby to nejako aj vyzeralo a nemusela som ich podhynat obycajnym cik.cakom. Dakujem.

argo1
22. okt 2012

@piecee kolo na sporáku - good😀

caramilla
22. okt 2012

@kamishek hele, ale vzdyt ta od Crawler je levnejsi
http://susicky.heureka.cz/electrolux-edh-97981-...

Co ma ta Simens tak dokonaleho, ze stoji za to si priplatit za vyssi spotrebu? 😕

caramilla
22. okt 2012

@piecee a tu kolobrndu jsi pokreslila ???? Je to fakt nadhera 😵

petkasv
22. okt 2012

Holky tak jsem vyšila snad všechno merino 🙂
čepičky z merina pro Bětku a mimi 🙂
rychlozavinka z beránka a plyše, je mazlící, včera tu s ní B. lítala a mazlila se 🙂
triko pro bráchu
plenky 🙂
merino triko a merino kalhoty pro mimi, polodupky z plyše pro pidi mimi
triko z froté bambusu na spaní pro B a triko a legíny z merina 🙂
snad vše 🙂

petkasv
22. okt 2012

@bordino ta bunda je boží 🙂 já se do toho softu nemůžu nějak zakousnout 🙂

@piecee sloní triko krásné 🙂 a odrážedlo nemám slov 🙂

sinala
22. okt 2012

@zuzimia já používám dvojjehlu např. tady https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album.... Jen u dospěláckého trička se mi to v pračce potrhalo 🙂 , u dětských mi to drží, tak právě přemýšlím co s tím. Možná by pomohlo to podehnutí vyztužit, protože když jsem lemovala bodyčko kolem nožiček, tak tam mi to drží a byly to 4 vrstvy úpletu

katka82
22. okt 2012

@kuna tak já dneska zrovna koupila mladšímu první botičky a taky Superfitky(goretexový) 😉 sice cena šílená-1098kč 😝 ale fakt se vyplatí 😉 co si tu ve městě paní s nima otevřela krámek tak jiné nekupuju 🙂
@piecee jedním slovem náááádhera 😵 a to úplně všechno 😵 😵
@bordino ten zip takle po straně je bomba 😵 už jsem to jenou (před lety) viděla na nějaký ženský a moc se mi to líbilo 😎