Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
vím že se to tu už řešilo ale nemáte někdo nějaký osvědčený střih na capáče třeba takové ty softshellové jak tady kdosi šil děkuji
@bordino paráda a konečne vidím aj tú čiapočku na hlavičke, ako ukáže... upravovala si strih, však?
@lenasss je to v ottobre 6/2010 já je šila ze zbytku šušťákoviny a podšito Irmou z Ikea https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album... jestli chceš střih Ti naskenuji, ale až večer až bude doma i manžel, protože střihy skenovat neumím, aby byly použitelné
holky pomoc porsim, vim, ze je to mimo topic, ale kdo mate superfity a faceka botky - sedi velikosti? u Farecek mam stelku 14 a velikost 21, u superfitu to psali stene, kamaradka mi ale rikala, ze ji superfity rpipadaji mensi..... mate s tim nejake zkusenosti?
diky moc, ja se z toho nakupovani po netu asi zblaznim ☹
@kamishek my jsme si taky spočítali, že je blbost dávat o 5tisíc víc za sušičku, která má o pár desetin nižší spotřebu, že se to nevrátí za tu dobu, co sušička vydrží
jinak jsem teda na rozpacích, na tu sušku jsem se těšila jak blázen a teď tady čtu, že budu mít krásný, voňavý a nadejchaný prádlo, co bude všem malý??
@lenasss já jsem je měla na zimu do kočárku( ve fusaku) i autosedačky, ještě jsem je měla zateplené vatelínem (jsem si vzpomněla) a byly super, jak byly prostorné, tak jsem mu dala ještě teplé ponožky a nožičky neměl nikdy studené. A pak i na jaře jsem mu je dlouho dávala, kdy už jsme chodili vem bez fusaku
@bordino krásný komplet fakt to zapínání na bok je bomba 😵 čepička taky super koukám, že tu naši asi taky upravím hrozně Maxovi leze čelo z čepice 🙄
holky já jdu taky něco přidat 😀
triko se slonikem (podle me a meho muze nejhezci triko co jsem ušila 😀 hihi),mikča (střih od paloška snad nebude vadit že jsem si půjčila z odkazu co tu proběhl 😅 tímto děkuji) s chobotnici (teplakovina od Def z postarame se -skvely material i barva) na mladsim synovi a pak starsim, starsi ma nas sobe i šité kalhoty (těma se moc nechlubím spletla jsem střih tak má každou nohavici jinou 😅 ale jsou super tpelý podšitý fineribem) a nakonec komplet pro kamarádčinu holčičku co jsme s mužem dělali (on odrážedlo já zbytek)...taštiška na dudlík,držák a taška na plenky pajc fram snad nebude vadit že jsem okopčila když je použito na soukromé účely 😅 tímto taky děkuji
to je vše z mého pajcovacího okénka 😅
@lucijan přesně, mi vycházela návratnost cenového rozdílu 20 - 50 let 😀 tak jsem ráda, že i někomu dalšímu to tak vyšlo, aspoň vím, že jsem v těch výpočtech neudělala chybu 🙂
já teda mám v merku zatím tuhle - http://susicky.heureka.cz/siemens-wt-44w360-by/
@eldwen nejsou boty, jako boty 🙂. A to ani v rámci jedné značky. Já se zaměřím na ty Superfity, Fare nekupuju. Záleží hodně na střihu toho typu boty, některé jsou větší, některé menší. Dcera měla v létě dvoje sandálky, oboje 22 a jedny byly tak o půl čísla větší, přitom oboje byly S. Zimní boty všeobecně bývají trošku menší, takže tady vzít větší velikost. A můžou mít i větší nadměrek, tak 1,5-2cm. Je tam kožich, dá se teplá ponožka...samozřejmě musí sedět střihově, aby nebyly velké i přes nárt, kotník a dítě se v nich nepřizabilo. Já jsem teď kupovala Superfity bačkorky do školky a zimní boty, bačkorky má 23 a jsou jí větší (menší neměli), zimní má 25. Tak si těch bot objednej vícero, třeba ve dvou velikostech a co nesedí, můžeš nepoužité do 14 dnů vrátit.
@lenass já je šila taky, měla jsem je ještě podšité fleecem a byly super teplé. Kdyby se @sinala nepovedlo ten střih naskenovat, tak můžu poskytnout.
@bordino bunda je krásná! A čepka taky. 🙂
@petkon nezkoušela, ale asi bych ji tam nedávala. Ten climayarn je vlastně finerib a pruží, má být úzký na tělo a ta nažehlovajda by tam mohla dělat neplechu. Jedině menší motiv a dát někam dolů na bok, kde to není tak namáhané.
@piecee všechno krásný, ale z toho odrážedla fakt nemůžu! 😕 🙂
@kuna tak výjimka potvrzuje pravidlo, Jasmí měla na podzim superfity 24 a stélka byla asi 15,5 nebo kolik uvádí - seděla podle tabulky jejich stélek přesně. Zatím vždy mi u superfitů právě tabulková cena sedla přesně. A na zimu jsem Míně koupila superfity s kožichem a je to zase číslo 24 a stélka je větší 16 cm:D Takže někdy jsou zimní boty právě naopak větší, což je podle mě správně, u zimních bot by měla být u stejného čísla o fous větší stélka 😀
Zienky, idem vas poprosit o radu. Potrebovala by som nejako vyriesit podhynanie okrajov napr. triciek a velmi by sa mi pacil taky dvojity step. Co viem vyriesit na mojej starej ale stale perfektnej Veritaske? Prosim o radu, budem vdacna za cokolvek. Aby to nejako aj vyzeralo a nemusela som ich podhynat obycajnym cik.cakom. Dakujem.
@kamishek hele, ale vzdyt ta od Crawler je levnejsi
http://susicky.heureka.cz/electrolux-edh-97981-...
Co ma ta Simens tak dokonaleho, ze stoji za to si priplatit za vyssi spotrebu? 😕
Holky tak jsem vyšila snad všechno merino 🙂
čepičky z merina pro Bětku a mimi 🙂
rychlozavinka z beránka a plyše, je mazlící, včera tu s ní B. lítala a mazlila se 🙂
triko pro bráchu
plenky 🙂
merino triko a merino kalhoty pro mimi, polodupky z plyše pro pidi mimi
triko z froté bambusu na spaní pro B a triko a legíny z merina 🙂
snad vše 🙂
@zuzimia já používám dvojjehlu např. tady https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album.... Jen u dospěláckého trička se mi to v pračce potrhalo 🙂 , u dětských mi to drží, tak právě přemýšlím co s tím. Možná by pomohlo to podehnutí vyztužit, protože když jsem lemovala bodyčko kolem nožiček, tak tam mi to drží a byly to 4 vrstvy úpletu
@kuna tak já dneska zrovna koupila mladšímu první botičky a taky Superfitky(goretexový) 😉 sice cena šílená-1098kč 😝 ale fakt se vyplatí 😉 co si tu ve městě paní s nima otevřela krámek tak jiné nekupuju 🙂
@piecee jedním slovem náááádhera 😵 a to úplně všechno 😵 😵
@bordino ten zip takle po straně je bomba 😵 už jsem to jenou (před lety) viděla na nějaký ženský a moc se mi to líbilo 😎

@animal já jsem nad tím nepřemýšlela, já jsem se drbala 😀 😀 😀 😀
@aerin neboj, klidně to tam dej. Můžeš pro klid duše na nějaký šetrný program, ale já to peru normálně s ostatním prádlem na 40 a nikdy nic. Dřív jsem taky prala ručně, ale pak jsem tento postup viděla u ségry a taky jsem zlenivěla 😀
@palosek @caramilla čtu blbě, nebo jste říkaly něco v tom smyslu, že mtx má znovu naskladnit ten antracitový clim? Po něm toužím... 🙂