icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mikulka45
22. okt 2012

@kryska5 ja som špendlila doslova každý cm a bolo to na houby, takže nabudúce skusím takto, dík 🙂

caramilla
23. okt 2012

@kuna Tak to máme úplně stejný robot 😀 😀 😀 S nerezovou miskou 😀 😀 😀
Jinak my máme troubu a desku Moru, ale nadšená nejsem, trouba už je po opravě, ale opravář říkal, že je to časté u všech značek výměna kruhového topného tělesa. Sporák neškrtá 😠 a to taky prý je u všech značek na prd. Ledničku máme ameridkou Daewoo a pak máme ještě kávovar na čerstvě mleté presso od Melitty 😀 😀 😀 A auto Citroen Berlingo 😀 Zubní kartáčky Curaprox 😀 😀 zrovna čistím...
A taky všichni pereme v Qualt Excel EŠV 😀 😀 😀
Večer jsme vybrali místo na sušičku, budu jí mít v pracovně, ale bude se muset stěhovat komoda, kde jsou všechny moje nitě, to se asi pos... 😖 Ale mína ráda pomůže, ona hrozně ráda hází kóny po pokoji 😀
No nic, dobrou a dobré ráno.

Hromadu snad zítra nějak doklepnu, hlavně musím probrat, co dám do tabulky, protože bych chtěla všechno 😀 😀 😀 😀

caramilla
23. okt 2012

Tý jo, nechcete někdo s vosím pasem?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=60187200&tab=0

petkon
23. okt 2012

@mooncaa Díky 🙂 Tak to vypadá, že je asi jedno, jestli se to aktivuje nebo ne.

laeela
23. okt 2012

@caramilla tak u nás jedině ty Curaproxy. na těch už máme rodinnou závislost. 😀 A milujem ty jednosvazkové. 😵

animal
23. okt 2012

@caramilla když mluvíš o Qualtu, já jej kupuju v Globusu a už 2x jsem tam na něj nenarazila :-/ asi s nim skončili 😝

monuska342
23. okt 2012

ahojte nenasla by sa tu neaka dobra dusa ktora by mi usila ochrannu kapsu na nosic liliputi?dakujem 🙂

mima2011
23. okt 2012

@animal u nás v globu normálně je, kupovala jen ho minulý týden 😉

terezita
23. okt 2012

@caramilla ha, konecne se s necim chytam!! curaproxy a citroena mame taky, ale c5 :D :D :D

sinala
23. okt 2012

@caramilla taky mám stejný robot a super, jen teď se mi kazí motor, ještě, že je v záruce. Já mám plastovou mísua mamka nerezovou a ta nerez je horší - když se strouhají brambory, tak štáva teče ven 😠

sinala
23. okt 2012

@mooncaa mě řekli schovat hluboko do šuplíku 😀 😀 😀

caramilla
23. okt 2012

@sinala tý jo a z té nerezové ven neteče??? Já myslela, že to je "normální" 😠 😠 😠

Ad SUČIČKA!
Takže pro pobavení - včera se vyprodal veškerý evropský trh sušičkou, co doporučovala @crawler ! V tom jednom e-shopu, co jsem já objednávala, tak měli na tuto sušičku včera z naší republiky 150 objednávek! Už prý není ani na polském trhu a to je co říct!
Mě udělal krásnou cenovou nabídku na lepší modely. A dlouho jsme to spolu probírali a on dost nedoporučoval Elektrolux a AEG, prý se to vyrábí v Číně, kdysi to prý byla dobrá značka, ale že už jí teď nevěří. A doporučoval rukou do ohně Siemens! Prý i vyhrává všechny testy teď. Poslal mi i čísla konkrétním modelů, ale je to o něco dražší. A spotřeba je jen 1,2 nebo tak nějak. Takže já jen musím přesvědčit manžela a půjdeme do jedné z těch Siemens. Ještě tam uvedl jednu Bosh.
Jinak nový nástupce po té vyprodané Elektroluxce je prý snad ještě horší než ten původní model.
Tož tak, zajímavé 😝

laeela
23. okt 2012

@caramilla 😀

sinala
23. okt 2012

@caramilla z nerezové teče a z plastové ne, tam je ten horní rantl udělaný jinak

sinala
23. okt 2012

@caramilla aspoň je vidět, kolik lidí čte tuto diskuzi 😀 😀 😀 a my je neznáme 😀

lenasss
23. okt 2012

@caramilla hele tebe by si mohly vzít prodejci jako reklamu jak řekne car kupuji tak kupuje půl republiky 😀 😀 😀 😀 ten "v" je ale ... (vykleštěný býk ) když si tě nebere na svou stranu 😅 😀 😀 😀 😀

kamishek
23. okt 2012

@caramilla tak nahoď ty čísla doporučovaných modelů... mrknu, ať vím, kolik moc budeme muset našetřit, když ji budeme chtít 🤐
a taky by mě zajímal e-shop s tak ochotným člověkem, jestli nechceš psát sem, tak prosím do IP... já se hrozně bojím nakupovat z neprověřených e-shopů 😖

petkon
23. okt 2012

@sinala schovat do šuplíku mi řekli taky 😀

terezita
23. okt 2012

@lenasss hele jestli on je neskoupil Voldemort, aby @caramilla nemohla susit.. 😀 😀 😀

lenasss
23. okt 2012

@terezita 😀 😀 😀 😀 tak to je taky možné 😀 😀 😀

karchinka
23. okt 2012

@caramilla tak to je něco!!! je pravda, že jsem byla hodně nalomená (a pořád jsem) vyměnit naši starou žravou sušičku za nějakou na dietě... ale to by potom vrchní manažer ČEZu asi přišel o část svých odměn :D

katka82
23. okt 2012

@caramilla 😀 😀 za chvilku ti budou psát prodejci jakmile budou mít nějakej ležák na skladě ať ho tu pochválíš a hned se rozjede prodej 😉 😀 😀
jinak jako si vybírám dárek ke svátku a hele je to opravdu furt jedna a ta samá patka?????? http://www.sici-stroje-singer-brother.cz/zbozi/... , http://www.sici-stroje.eu/index.php?nid=7760&oi... , http://www.raj-siti.cz/overlock-patkapaspulky-b... ?? 😕

mooncaa
23. okt 2012

@caramilla Teda 150 šmíráků, zde z diskuse kupuje sušičku? Na ty modely jsem zvědavá. Siemens mám pračku. Ale místo na sušku jsem teda zatím nenašla.

@terezita 😀 😀 😀

terezita
23. okt 2012

FARBENMIX - komu jsem zapomnela poslat mejla, hodte mi do IP adresu..
a jestli chce nekdo s nekym hromadny balicek, tak taky dejte vedet 🙂

caramilla
23. okt 2012

@kamishek hm, tak jsem si precetla ted hodnoceni shopu a moc moudra z toho nejsem
http://obchody.heureka.cz/dno-cz/diskuse/

Jestli nahodou to neni blamaz, ze se chteji zbavit modelu, ktere jim tam lezi a nikdo je nechce?
A taky me ted trapi otazka, jak poznam, ze je to vyrobek urceny pro cesky trh a ne dovoz z polska? Aby mi na to pak platila zaruka.
Jsem z toho uz tak znechucena, ze asi budu susit radsi na topeni ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Tu susicku, co mi psal, ze vyhrala vsechny testy, tak jsem nenasla, ze by test vyhrala, tam se uvadi jina, ale ta se tady neprodava. Nicmene si myslim, ze ten siemens asi neni spatna znacka, i jsem nasla na nejakych strankach, ze fakt se v testech umistuje dobre.
Ted jen otazka, jestli ty vyhodne ceny, co mi byly nabidnuty, jsou fakt vyhodne a nebo je v tom hacek a ja fakt nevim ☹ ☹ ☹ ☹

caramilla
23. okt 2012

@terezita me zase neprisel, jsem tam mela tu chybu v mejlu

terezita
23. okt 2012

@caramilla ja vim, jsem te tam neprihodila.. 😀 omylem..

caramilla
23. okt 2012

@crawler Hele, a ten držák na boty / svetry, co je inzerován u té tvé tam je? Ten pán totiž říkal, že to ta sušička nemá a že je to jen klamání zákazníka 😠

mooncaa
23. okt 2012

@caramilla A jinde tu stejnou sušku mají? Koukni jinam. Taky si ověř tu spotřebu Siemens jinde.

petkasv
23. okt 2012

@caramilla to mě podrž, máme pračku siemens a těžko bych tam hledala díl, který nebude z číny, malaisie, či tajwanu 😝 nevim co Ti pán napovídal, pračka nám drží to jo, není s ní jediný problém, ale když jí manža musel rozdělat protože se zničil řemen, tak i ten řemen byl z číny, a máme jí 7let 🙂