Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky prosím vás jak se projevují horečky od zubů.Mládě má od včera horečky ale víc jak na 38,4 mu to nejde stoupá to po šesti hodinách a je dost nepříjemný, a ukňouraný spát chce jen semnou tedy na mě a jinak měl včera a dnes do oběda dost řídké kakání ☹ mi z těch nemocí asi nikdy nevylezem pořád si to střídají ☹
@ucitelka70 určite bude baranček dobrá voľba, ja mám v pláne ho použiť tiež 😉
@ivca79 díky moc, je to strih č.11 číslo 4/2011 a uši som dorobila byočko ale teda nabudúce ten bočný šev viac rozšírim aby neboli tak hore, ale trošku viac po stranách 😉
práve som nascanovala veľkosť 50 ak niekto ešte nešil túto čapku 😀 😀 😀
@lenasss může to být i nějaká viróza, my teď zubujem a nemocníme v jednom, takže neporadím :( ale řídké kakání by zuby být určitě mohly... u nás jsem teď kluky vystřídala já, úplně jsem ztratila hlas!!! ale ani mi to moc nevadí... akorát se to fakt blbě vysvětluje do telefonu :D
tak jsem gůglila a whirlpool na toto prý dělal studii. Vlákna přírodních materiálů jsou při výrobě nataženy do určitého tvaru a některé faktory způsobují, že se opět stáhnou zpátky. Kromě praní v horké vodě za to může točení v sušičce při procesu sušení. Dělali test, kdy z jedné sušičky vytáhli teplené čerpadlo a z druhé ne a látky se srazily v obou, jen v té s teplem to bylo rychlejc. Tož tak 🙂
@kryska5 A to ještě jedu "látkovou objednávku" právě chytám 😀 😀 😀 Ta bude definitivně bankrotující pro nás všechny, skoro mám prst na "spoušti" - smaž to dřív než bude pozdě 😀
Jinak ty zipy přijdou až za měsíc, takže kdyby sis to pak rozmyslela a měla prachy, tak klidně napiš. Fakt nenutím, jen je to možnost 😉
@lucijan 😀 😀 😀 Myčku mám, taky AEG-Elektrolux, je dokonalá 😎 Bez ní bych už neuměla žít. Kuchyňskej robot doporučuju Bosh MUM, nějakou ne úplně tu nejnižší řadu, takový střední standart, je to super poměr výkon/kvalita, vyšel i dobře v dTestu, jsem s ním moc spokojená a to jsem roboty nesnášela, má ho celá naše rodina 😀
A nebo krásný drahý kenwood nebo jak se to píše 😀
A OL podle mého skromného názoru pro někoho, kdo šije jen pro sebe je zbytnost. Stejně poslouží OL + dvojjehla, hezky to vypadá a stojí to méně nervů. A nebo začišťpvat slepým stehem. S OL se naučit dá, chce to ale fakt praxi a dobré nitě. Kdybych nešila na zakázku, tak bych ho prodala 😝
@kuna no, super, takže to je bez řešení ☹ ☹ ☹ I to, co vypereš horkou vodou se může srazit tím, jak se to točí v bubínku ha ha ha
@caramilla a jéééééééémine 😕 to vidím že pod stromček dostane každý balík látok s návrhmi čo im z toho plánujem ušiť 😅 😅 bo pošiť to asi nestihnem a na darčeky teda asi už neostane 😀 😀 😀 😀 😀 júúúj ale zvedavá som, dúfam že to bude čoskoro, nech nás dlho nenapínaš 😎
ja mám len nite a galantérku + štítky, zipsy nie, ale dám vedieť keby som zas podľahla látkovému mamonu 😎 Díky
Dočetla jsem jen zběžně.
Píšu svoje zkušenosti se sušičkou - mám AEG Electrolux, nevím z hlavy číslo, ale je to starší řada, než co kupovala Crawler.
Mě se nesrazilo lautr nic, a to jako fakt. Teda DH tvrdí, že se mu sráží mikiny, ovšem pravda bude trochu jinde a asi bude malinko souviset s tím, že se dost často probere kolem půlnoci z komatu a zjistí, že by bylo fajn si ještě něco dobrého zobnout. 😀
Naopak, já díky stresu posledních měsíců trochu zhubla a rifle, které peru kol dokola ne a ne se srazit. 🤐
Jinak se mi povedlo vysušit v sušce i pár vlněných věcí a nesrazilo se ani body merino/hedvábí, které nesmí ani do pračky, vlněné kamašky Bundles se nehly ani o píď.
Sušila jsem v sušce Pedipedy, žádný problém.
K filtrům - jeden filtr je hned jak se otevře u toho plnícího otvoru, ten se nerozdělává, je to taková síťka na které se nasbírají chlupy, vlasy s bordýlkem, to jen smotnu rukou a vyhodím. Druhý filtr je ve dvířkách, máčkne se tlačítko, odklopí se vnitřní strana dvířek a vyndá se kulatý filtr, ten rukou ometu a vrátím zpátky, zaklapnu dvířka. Třetí filtr se dá otevřít po zmáčknutí knoflíku, dole se vytáhne takový jakoby šuplíček, ten je nejlepší očistit a vypláchnout, tento třetí filtr se nemusí čistit po každém sušení, já ho čistím tak jednou za dva-tři týdny.
Až na ten třetí filtr je to jen suchý bordýlek, které se seber rukou a hodí do koše, nic složitého, rozhodně žádné mytí. Ad voda, z jednoho sušení 6 kilové pračky jsou cca 2 litry vody (odhadem).
A myslím si, že šetrnost sušičky nejvíc zajistí to, že suška má čidlo na vlhkost prádla, tudíž nesuší již suché a když suší navlhlé, tak i ta vyšší teplota prádlo tolik nepoškodí.
TA moje odpočítává předem daný čas a na konci je vidět, že čas běží úplně jinak, například má napsáno, že 15 minut do konce, ale je hotová třeba za 5 minut, páč ten čas se tam mění podle toho, jak je suchý prádlo.
Toť moje poznatky.
@kryska5 pekné výtvory, tiež teraz "bojujem" s lamou. Prosím ťa, máš nejaký trik na lemovanie s gumičkou? Mne sa tú potvoru nedarí prehnút presne na polky, vždy sa mi podarí z druhej strany nejaký kúsok vynechať. Tiež mám ušitú takúto čiapku a nakoniec som to lemovala širším páskom úpletu a z rubu odstrihla zbytok 😝 ešteže v tej lame to nie je tak vidieť 😀

@kryska5 ty čepičky jsou úžasný!!!
@crawler Linda.... 😵 😵 😵 měla jsem v záloze pro Amálku
A co budem kupovat dál?? sušičku už mám, tak třeba myčku nebo kuchyňskej robot? 😝