Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek jo jo česká bavlna.Já podporuju české textilky 😀
@crawler
@piecee
děkuju, děkuju, prošívání vrstev? já ušila zvlášť soft a zvlášť flís 🙂 u tý bundy je to sesišý jenom v místě nákrníčku 🙂 to nebylo tak hrozný, protože nejdříve jsem přišila kapucu - soft k softu a pak flís k flísu a na tom flísu (dvě vrstvy) je náplet na krk, takže nic hroznýho no a pak mám sesitý rukávy, na flísu je náplet a k tomu nápletu je přišitý soft takže zase jen dvě vrsty a no a pak je flís přišitý v bočních švech softu a jinak nikde, a kalhoty jsou přišitý jenom vrchní část takže to celkem šlo 🙂
@schnek jajku :( no, my jdem až v půlce listopadu, tak pak dám vědět... přesně takovou diagnózu nám vytvořila ta p. uč. ze školky, tak uvidíme... my jsme teď s malým byli v kině - vydržel (fakt se se zaujetím díval) půlku filmu o Zvonilce, druhou půlku nemohly vydržet ani další děti, ale statečně to přetrpěl do konce 🙂 vydrží si celkem dlouho kreslit, hrát s legem, začíná si o všem povídat, v poslední době se naučil i hodně písniček a rád zpívá, prostě mi samotné nepřijde nějak jiný... jediné, co si myslím, že s ním fakt je, je to, že ho asi dost rozmazlujem :D
@karchinka hyper je nejspíš hodně. Prý není ukazatelem, že u něčeho vydrží, naopak že to, že nějakou činnost milujou a dokáže je pohltit, ale zase když nejsou schopný vydržet u jiný cilený činnosti, je znakem hyper (opakuju, co jsem si odnesla z dnešní předběžný diagnozy, tak snad moc neblábolím). Matouš klidně vydrží koukat na celou pohádku, pokud se mu líbí, nebo si 2h vyhrát s oblíbenou hračkou. V létě jsme byli na Době ledový 4 a zvládnul to dobře. Znaky autismu nijak moc, ale jsou tam. A pak je špatný, že je hodně negativní (ne, nechci, nebudu atp.) a právě se nechce věnovat věcem, který neuzná za zajímavý, takže bude problém s tím,a bychom s ním nějak pracovali. Čeká nás teď foniatrie, s největší pravděpodobností logopedie, dopuručila nám jít na ORL, aby ho omrkli, že nemá žádný problém, který by znamenal problémy se sluchem a správným slyšením, s největší pravděpodobností bude mít odklad ZŠ a rozhodně není na normální školku, příp. by mohl do logopedické. Za mě je asi nejhorší ten opožděnej vývoj, hlavně ta řeč, protože se sním nejde nijak domluvit, prakticky 2 roky máme doma 1,5 roku starý dítě, který se nehnulo z místa, a je to na bednu 😔 Abych pravdu řekla, na to, že to bylo předběžný, mám z toho hlavu jak meloun. Zatím jsem statečná a nehroutím se 😅 Přeju lepší pořízení 😉
@ardila můžeš mě trošku zasvětit do taju obouvání? já teď řeším co dcerce doma obout (ještě teda leze, ale jsou chvíle-třeba po ránu -kdy je třeba 1,5hodiny vkuse na nohou ve stoje....) Zatím se snažím jí dát na dobu kdy vím že stojí Pegresky , ale to minimálně, protože v tom neumí lézt a začne se vztekat, tak ji dávám ty kožené capáčky (Mini Feet nebo Little Lamb), ale babičky říkají, že jakmile začne chodit už jen ty pergresky se zpevněním kotníkem, ale to mi zase nesedí s tim, že se hodně propaguje kožená obuv-capáčky bez zpevněného kotníku...?
@jemi Jasně, ráda.. Jen to raději nechám na zítra, vypila jsem moc vína 🙂 Šimonek je dnes výjimečně u našich..
Mimochodem včera jsem se chtěla blíže seznámit s naším overlockem, který zatím používá jen máma.. Rozhodla jsem se, že zkusím Šímovi ušít boxerky, napřed jsem asi hodinu zírala na střih a nechápala, kde, co, jak 😀 Pak jsem sice něco vystříhala, ale chyběly nejspíš nějaké součástky, takže nakonec nebylo nic..Takže zatím jsem nepokročila a zůstávám věrná této mé lásce 😀

Ja stále držím pokope, tak som sa premohla a strihla lamu od Lucky @bordino a ušila si mikču, aby sme s Eliškou ladili 🙂