icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

karchinka
27. okt 2012

@schnek tak tos mě moc nepotěšila, já myslela, že když u něčeho fakt dovede vydržet, že to nebude žádná hrůza... :( uvidíme za 3 týdny, dám pak vědět

kofinek
27. okt 2012

@katkaela 🙂 krasa, ja ze uz napises, ze mate prirastok a ty zatial takto sikovnickujes. krasne bundy, potom i foto v realu dodaj 😉

schnek
27. okt 2012

@macin73 dík. Musíme se do toho vrhnout a makat 😉

schnek
27. okt 2012

@karchinka to jsem si právě myslela taky. Budu držet palce, ať jsou to jenom samý dobrý zprávy 🙂

lillyzelvicka
27. okt 2012

tak se jdu pochlubit softkou pro malého .Zima je venku pořádná a mi neměly žádnou bundu do toho nečasu.Takže moje nocovka.
JInak milujeme traktory bagry prostě fama 🙂

lilly2711
27. okt 2012

@lillyzelvicka fantaaaaaaazia, uzasneeee, len nesmiem ukazat Matovi, lebo ani spat uz nebudem. 😀

karchinka
27. okt 2012

@lillyzelvicka ta je nádherná!!!!!!! a odkud je ta krásná látka se zvířátkama?

lillyzelvicka
27. okt 2012

@karchinka @lilly2711 děkuju , látka už nevím odkud je mám jí od loňské zimy , tehda mi manža řekl že to není na bundu že to je tak na povlečení 😀

zikie
27. okt 2012

@lillyzelvicka Ta je suprová!!!

mooncaa
27. okt 2012

@lillyzelvicka Tak ta bunda je úžasná, ostatně jako všecho, co šiješ.
Já teda nechápu jak to děláte, za noc dáte bundu a tak. Já šiju jednu věc minimálně 2 týdny.

palosek
27. okt 2012

@lillyzelvicka ..tak nad tou bundou normálně slintám 😝 😵 😵 😵 😵 😀 Perfektní...Líbí se mi vyřešení kapucky u krku 😵 Dobře se to asi nasadí na hlavičku a zapne, ikdyž už je bunda oblečená a pozapínaná. U některých bund kapuce moc nejde nasadit aniž bys neodepla bundičku.... 😅

veronik77
27. okt 2012

@lillyzelvicka nádherná bundička! mně se líbí, jak je to ještě "horké" ze stroje a jsou vidět značky křídou 😀 😀 😀

lillyzelvicka
27. okt 2012

@veronik77 jo no křída ta je u všech mojich věcí 🙂 taková značka že jsem to opravdu dělala já 🙂
@mooncaa to je výjimka já tak nerada šiju.Potřebuju abych to měla vyzkoušené a nemusela to pak párat nebo předělávat

caramilla
27. okt 2012

@lillyzelvicka no comment! 😉 😎

caramilla
27. okt 2012

holky, jde do sušičky flíz? Mám tu na vyprání flízové deky, co jsme měly na léto na zahradě a pak jarní fusak od emitexu, všude je na štítku, že sušička ne, může mi někdo vysvětlit, jakej to má důvod, že to tam nesmí????

ucitelka70
27. okt 2012

@lillyzelvicka krásne prevedenie, vymakané... všetko kráááásne...

medvi11
27. okt 2012

@caramilla ochrana výrobce proti reklamaci...flís tam dávám běžně...

caramilla
27. okt 2012

@medvi11 ja si to rikala. A najdu nekde nejake realne info, co tam nesmim davat krome toho, ze tam nesmi to, co se muze srazit? Treba manzelovy bavlnene ponozky maji vel. tak na me a jeste mi budou male 😀 Ale krome srazeni, vadi susicka necemu? Jdu tam narvat ten fliz 😀
A co treba takovy ten dekovy plys ze SD, jak terka psala na SD, tak po vyprani zhrubne a ty chlupy slehnou, co v susicce? Nacechra se to, jde to tam dat? Krome toho srazeni teda 😝
Ja jsem uplne unesena tim, jak slehle veci to nacechra tak, ze jsou jak nove. KOupila jsem mine na MMB za 60 kc oprane manzestracky ze zary na zahradu a po vyndani ze susicky jsou jak nove 😀

zojec
27. okt 2012

baby, vy ste tu ako chodiace reklamy na susicky 😀 😀
@caramilla ked budes predavat pouzite plienky, tak ich tam tiez svihni :D pokial nie su flakate, tak aj ich cenu mozes po vysuseni navysit 😀

caramilla
27. okt 2012

@zojec 😀 Ja uz jsem vsechny plenky dala na pudu "na priste" 😀 Kdo to ma furt sit, ne? 😀 Ale taky se tesim, az si je zase nacechram. A hlavne aksamitove veci tam dam, to si snad dojdu na pudu i pro miny vyrazenou slehlou mikinu a nacechram ji tam 😀

macin73
27. okt 2012

Holky, dotaz. Sedím u stroje (hurá 😎 ) a laboruju nad knoflíkovými dírkami. Šijí se z lícu, nebo z rubu? A když mám dírku s jedním kulatým koncem, má být ten kulatý konec u kraje látky? Kdyby to někomu pomohlo, mám Brothera NV10 a vybrala jsem typ stehu 16. Dírky jsou ve flísu. A ještě doplňující otázka - mám nechat šířku stehu, jak je nastavena, nebo je třeba to doladit? Děkuji!!!

veronik77
27. okt 2012

@macin73 tenhle bratr nemám, ale kulatý konec je ke konci látky a šila bych z lícu... ale jsem laik 🙂 a napřed se myslím vyšije dírka a pak až se prostřihne 🙂

veronik77
27. okt 2012

@caramilla nepouštějí v sušičce ty "chlupatejší" materály víc bordelu do filtru? já do našeho 20leté Philca raději flís, beránek atd nedávám... 😒 Ale my máme poněkud starší model 😀

ucitelka70
27. okt 2012

baby, ktorá ste to tu spomínali outlastové oblečko? práve som niekde o tom čítala... a zaujalo ma to....

jemi
27. okt 2012

@ucitelka70 my máme z outlastu hodně věcí a spokojnost 🙂 hlavně bodýčka super, hodně elastické a tím pádem pořád na tělo takže nosíme velikost 74 od 3-9m a pěkně teplé

piecee
27. okt 2012

@lillyzelvicka krásný...ty jo ten bagr já čučím jak jsi to dokázala 😨 😵 😵

jemi
27. okt 2012

@ucitelka70 růžové bodýčko, zelená kukla, orandžová čepička, a šedá outlast mikina , ještě máme víc bodýček a tepláčky

ucitelka70
27. okt 2012

@jemi pozerala som stránku dita tábor....

ucitelka70
27. okt 2012

našla som dobrú inšpiráciu, ušijem takéto golieriky, v rôznych farbách.... pod polovriky sa budú hodiť....

caramilla
27. okt 2012

@veronik77 to nevím, ale když se ten filtr stejně po každém praní čistí? Není to pak jedno?
@macin73 z lícu, já nic nedonastavuju, vyberu typ dírky podle materiálu a jedu