Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak já mám dnes den blbec nejdřív ty záda a ted mi volala kožařka,že výsledky z histologie dopadly špatně a že musím na odběr další tkáně.Nehroutím se ale obava je veliká 😖 právě včera jsem se dozvěděla,že manžel mé kamarádky je znova v nemocnici vrátila se mu rakovina a je na tom dost špatně 😖 je to hnus ten svět a pak se mi okolí směje že chci aby moje děti jedly pokud možno zdravě
@lenasss ☹ Co napsat... S tím, štěstím a ránou to tak mám taky, vždycky, když jsem šťastná, tak se začnu stresovat, co přijde a říkám si "nebuď happy, snaž se nebýt happy, nebo se něco stane" a říkám si, jak je to možný, že to prostě tak blbě funguje, že se pak ve finále člověk vlastně radši snaží nebýt šťastný, aby se něco nestalo... ono to takhle asi nefunguje, ono se nám to jen tak zdá, Protože pak, když se něco s... tak se to s... všechno a člověka něco bolí nebo něco řeší a je nešťastný a nabalují se další věci... Ríká se, co by bylo štěstí a radost bez neštěstí a smutku, kdybychom nezali opak, tak si toho světlého nevážíme a nedoceníme. Člověk si váží zdraví, až když přijde nemoc. Je to tak se vším, je to vymyšleno dobře, ale někdy to setsakra bolí.... Nikdy bych si nevážila bezbolestného pohybu, kdybych nezažila, jak může pohyb bolet... Jenže některé "zkoušky" jsou prostě fakt už moc.
Myslím na tebe, opravdu moc! Víc udělat nemůžu. Ten stres je na tom nejhorší. A bohužel moc není asi rada, co s tím dělat...
@caramilla to musí být dobré jinak to přeci nejde 😅 ale nejlepší na tom je že když jsem tam šla na to znaménko a čekala na výsledky byla jsem strašně klidná až nezvykle na mou povahu a ještě jsem říkala tomu mýmu,že je to podezdřelé,že se vůbec nebojím a ještě včera mi vytahovala stehy a říká mi nebojte se to vaše znaménko vypadalo klidně a bez nálezu (původně mi ho nechtěla vůbec odstraňovat) a nakonec říkala,že pro klid to uděláme a ono ejhle ale teď jsem našla nějaké diskuze že to měla spousta lidí a nakonec z toho nic nebylo.Jen to čekání bude hrozné ale já na to v tom našem shonu zapomenu budu sedět u šicího stroje a všechny chmury budou hned pryč 😅 😀 ale nejlepší na tom všem je že mě problesklo hlavou když mi to říkala do telefonu,že teď ne vždyť já se ten Ol ještě neužila 😀 😀
Ahojte zienky prosiiiiiiiiiiiim ktora mate u alinn tucniakov a mate otovreny PayPal ucet nepomozete please 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Nemozem zaplatit, lebo na SK mam vymlety ucet 😝 a mozem zaplatit len z Uk uctu, takze najlepsie cez paypal. Ak by sa nasla nejaka dobra dusa, ku ktorej by som mohla poslat platbu a ona by ju poslala alinn na ucet tak poslite IP prosim. Budem neskonale vdacna. Nechcem zdrziavat zasielku na SK ☹
@vevercam ...tak v mém provedení vypadá tohle triko takhle... 😅 Raději jsem vykreslila 40, ale bez švových přídavků jsem šila na OL...takže rukávy si na dalším triku udělám kapánek širší. Vadí mí výstřih na zadním díle. Přijde mi nějaký velký, že bychobkreslila jiný ??? 😅 😅 😅 😀 😀 😀 Délka mi příjde moc dlouhá i délka rukávů, aspon na tom mém triku, tak jsem zkracovala....Možná příště 38 a se švovými přídavky 😅 😅 😅 To tvé triko vypadá super....líbí se mi i to nadstavení rukávů...Já měla naštěstí obj. 1,5m.
holky jsem totál mimo,už se mi k těm zádům dala i horečka a bolí mě prozměnu celé tělo.Chtěla jsem vám jen říct že WENDY je doma přeměřeno a MTX psali dnes že odesílají tak v pondělí bych ho měla mít doma doufám že stihnu příští týden přeměřit a nestříhat a pak jen poslat že 😀 tak se tu mějte a moc nekecejte ať vás potom dočtu 😀 😀 😀 já se jdu potit 😅
@caramilla je to růžové merino s elastanem ze ŠD, sušila jsem si ho tu od jara 🙂
@sinala šila jsem vel. 40 při obvodu 95cm
@polosek já právě dělala to lemování přehrnutím, ale takto to vypadá také moc hezky, jen jsi velmi pravděpodobně stříhala 2 přední díly, on je ten zadní díl společný pro modely 8,11,13, nebo jestli jsi nestřihla místo ZD přední díl z jiného modelu? já mám ZD normálně ke krku
@beky52 to je střih z mariny 😉
@vevercam no, já to musím prozkoumat 😀 , právě jsem vykreslovala 11 a 13 😀 a vypadá to, jako bych dozadu dala ten druhý přední díl 😀 😀 😀 😀 Lemování jsem střihla kratší délky a našila jako patent...je to dost pružná látka. A tak se to dá nosit 😅 Kdybych dělala ten lem jako ty...mám strach, že by se mi to zas vlnilo...jako minule..... Ještě mi té pruhované látky zbylo, tak vyzkouším malé legíny podle posledního Ottobre. Včera přišlo 😉 A tím končí mé předplatné 😀 😀 😀
@lillyzelvicka líbí se mi ty látky....to je česká bavlna? Myslím, že něco podobného mám doma 😀 Byla v akci 😉
Ad kleště z LIDLU...zkoušela jsem nýtky přidělat k bambus aksamitu...ale nejde mi ten nýtek úplně scvaknout, tak mi to z dirky vyskakuje...Nedrží to, nevím proč????
Holky moje veledílo 🙂 dokončené díky Sufikovi a paspulky od ní 🙂, jsem nadšená a nejen já, Bětka jí nechtěla dát dolů 🙂 a chtěla jít hned ven 🙂 bunda i kalhoty jsou podšité flísem, bunda ma na flísu náplet, díky nemuž se na záda nedostane zima 🙂 a mezi nápletem a vnitřkem bundy je ještě ještě jedna vrstva softu s flísem, ale softem dovnitř 🙂 ke krku je taky náplet a rukávy jsou řešený stejně jako spodek bundy 🙂 kalhoty mají dole náplet a ještě gumku 🙂 jsem z nich nadšená fakt, na to že to je můj první mega počin, letní nepočítám, to nebylo nic složitýho 🙂 jo a v kapuce je guma napevno 🙂 jak jsme tu řešili bezpečnost 🙂 tak a fotky 🙂 omlouvám se jsou teď na nočním světle 😖 zítra když napadne sníh vyfotím venku 🙂

@animal já myslím,že i na 100% ted tu hopkám na balonu a skouším různá protažení a je to lepší to jsou ty hodiny za šicím strojem,tahání 11kg pořád na jedné straně a vše kolem 🙂