Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
kolečko ještě nemám ☹ že by ježíšek? je to takovej rozdíl proti nůžkám?
a kde dokupujete řezací kolečka? Mám hroznou spotřebu, tak 1-2 měsíčně. POdle toho, kolik šiju. Teď dlouho nebyla strima, tak nějaký jiný tip? Ale na střihy je to super....
A uhodily mrazy, tak jsem spíchla nánožník. Zítra snad nafotím. Teď jsem prala kočár. A naštěstí jsem na rozdíl od Car nemusela šít celý fusak, vejde se ještě do normálního z loňska. Asi mám nějaký obr... Tak mám jen nánožník a do toho promokavý fusak. Hurá.
Holky, před časem sem někdo dával obrázky krásných zvířátek( každé oko jiné) mohla bych o ně ještě jednou moc poprosit? Učíme se s maličkým zvířátka a chtěla bych mu nějaká namalovat. Bez předlohy to nedám a ani po dlouhosáhlém googlení jsem nenašla nic kloudného..
@zojec ten mozol-otlak sa zvykne robiť. ja som strihala 3 roky kožu a poťahovinu na sedačky a otlaky riadne. mali sme aj s kolegyňou prsty olepené rýchloobväzom. potom to toľko nebolelo. časom otlaky ustúpili ale zostali. voľakedy rezacie kolečká neboli a nožniciam som verná dodnes 😀
Holky, tak poprvé jdu trochu tvořivě zaspamovat... můj první šicí počin (pokud nepočítám jeden pokus před 20 lety). Dneska jsem dotáhla do konce zelenou vestu, zítra mě čeká ještě fialová varianta (pro dvojčata) - tam taky chybí jen detaily. Buďte prosím shovívavé, je to fakt moje premiéra, ještě ke všemu jsem si musela hodně lámat hlavu, protože původně to mělo být s kapucí a podšívkou. Tu jsem nechtěla, ale zase by to nevypadalo pěkně, když by nebyla vesta zapnutá... a ten stojáček jsem prostě nějak sesmolila, bude asi víc od krku, ale první nástřelová zkouška se zdála v pohodě. Místo knoflíků měly být jen patentky, ale takhle mi to přišlo veselejší. Jo, a ještě tam měly být kapsy, mám je i střižené, ale fakt nějak nevím, jak na ně, tak se na ně asi vykašlu. Pro začátek jsem si tak jako tak vzala věru mega sousto (aspoň se mi zdá a když jsem se tu s tím pachtila, v duchu jsem si rezervovala místo v Bohnicích vedle Car a ostatních 😨). Jo, a omluvte prosím kvalitu fotek, ale prostě jsem to musela nafotit ještě teď a podělit se... Víte vůbec, jakou mám RADOST? 😀
@aerin tak já na střihy nemám nic 😖 až je mi trapně 😖 mám rozkopčený ottobre a vždycky ten střih, který mám obkreslený mám přišpendlený k té stránce a založený v časáku, takže pak ve finále najít nějaký střih je očisteč 😖 ale šanon tu mám a euroobaly taky, tak až budu mít jednou čas, třeba to nějak porovnám 🙂
@zikie já nám uložené tyhle zvířátka: http://pinterest.com/pin/56998751505242956/
@sufik1 já kupuju tyto http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7...

zdravím. myslíte že kombinácia bambusový aksamit a bambusové froté bude dost teplá na takú teplejšiu mikinu?