icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
31. okt 2012

@ucitelka70 ..možeš poslať..ak ti budem posielať stuhy..oki?..86 je dobrá..trošku zmenším..a bude..díky 🙂

barcav
31. okt 2012

vzkázek od @petkasv

,jsem na kapackach a budu doufat ze se mimi udrzi co nejdyl chtela bych do prosince,mimi dostalo kortikoidy na plice a ja kapacky,kter mi teda davaj co proto,a nejhorsi je odlouceni od betky,ale ta to s tatinkem zvlada,manzel mi zazimoval stroje i hacek a rekl ze do porodu mam utrum,ale nevadi,mimi je prednejsi.petka--------------------------------------------------------------

ardila
31. okt 2012

Ještě si dovolím naposled k obouvání.. zajímavé články, některé věty mi připadaly jako bych psala sama 🙂
http://www.runfree.cz/2012/02/mala-noha-dil-i/
http://www.runfree.cz/2012/02/mala-noha-dil-ii/
http://www.runfree.cz/2012/02/mala-noha-dil-iii/

macin73
31. okt 2012

@ardila Už mám rozpracovanou objednávku 😎

macin73
31. okt 2012

@barcav No nazdar, tak ji moc pozdravuj a že držím pěsti!!!

macin73
31. okt 2012

@zojec A dáš mi prosím odkaz? Díky!

palosek
31. okt 2012

@barcav ...že petku moooc zdravím a modlím se za ni i miminko, ať to vydrží co nejdýl....hodně štěstíčka..... 😉
Kamarádka ve 32týdnu taky zakrvácela a hned fičela do Fakultky v Ově, naštěstí se vše zklidnilo a za pár dní ji pod přísnou podmínkou ležení pustili domů....má tam taky dvouletou dcerku a to odloučení bylo pro ni snad nejhorší..... 😒
Ted má miminko v bříšku už něco málo přes dva kg, tak je klidnější, ale leží poctivě.....což je s dvouletým dítkem určo dost záhul...nevstát k němu.... ☹

laeela
1. nov 2012

@argo1 taky mám mrňata rok a čtyři měsíce od sebe, u nás tedy plánovaně, obávala jsem se, že později bych se už do čtvrtého nenechala ukecat. 🙂 Ale mám je už starší - 3 roky a rok +8 měsíců. Zatím je to tak, že buď se mlátí, nebo společně škodí, nevím co je lepší. 😀

palosek
1. nov 2012

@laeela Moje starší holky jsou od sebe taky o rok a 3měsíce 😉 Je to stejné v každém období, buď si rozumí nebo se hádají...ale to tak u sourozenců prostě je, obrušují se 😀 😀 😀

piecee
1. nov 2012

@laeela @argo1 holky jsme na tom stejně 😀 😀 mám děti 2r10m a 1r6m od sebe taky je to boj ale je o čím dál lepší
@argo1 níhodou parádní mikča 😵 z čeho to máš?já jsem teď dělala na sebe danaiku z toh největšího střihu ..koupila jsem flees u nás tady v látkách ale je nějakej silnej jsem v tom jak balvan 😅 lae říkám si co mě stála času a energie tak ji prostě musím nosit 😵 nehlědě na to že z té mé touhy mít mikunu vznikla i mikina pro muže pže jsem předtím zvětšila střih hodně a náhodou vyšla velikost na něj 😅

palosek
1. nov 2012

koukám, že tyhle čepičky jednou stále.... http://alles-selbstgenaeht.blogspot.cz/2011/05/... 😀 😀 😀

sufik1
1. nov 2012

@petkasv držím palce a myslím na tebe

nějak jsme měli málo triček, tak vám tu trochu zaspamuju.

mahafi
1. nov 2012

@barcav taky na petku myslíme, snad to bude brzy ok a pustí je domů. Ať mimi vydrží co nejdýl a jsou v pohodě

tygrova
1. nov 2012

@barcav Pozdravuj Peťku, ať se i s miminkem drží a je všechno v pořádku! Myslíme na ně!

kuna
1. nov 2012

@sufik1 trička jsou hezká, líbí se mi ta barevnost. A mám dotaz, jakou nití jsi našívala toho psa, to je nějaká vyšívací? Přijde mi, že obyčejná by nebyla tak výrazná...

@barcav petku pozdravuj, že na ni myslíme 🙂 A chválím chlupaté výtvory, já jsem takto šila oboustrannou mikinu s patentama a dělala jsem to tak, že jsem začla těma nápletama a po každém kousku zkoušela, jestli to ještě pořád otočím 😀 Nakonec jsem to otočila u zapínání (měla jsem na patentky) a to šila pak z lícu. Ale já to měla dole rovné do pasu, ten overálek tam má ještě ty nohy, tak tam si nejsem jistá. Já bych se do toho zamotala 😀

caramilla
1. nov 2012

@barcav díky za zprávu. Moc mě nepotěšila, ani si to radši nepředstavuju ☹ Moc ji pozdravuj a myslím na ni v modlitbách!
@ardila Já myslím, že tu "spamování" nevadí, protože my tu kecáme stejně o všem možném a ono to do toho tak trochu spadá, je to šití bot, ne 😀

sufik1
1. nov 2012

@kuna jen jsem projela ss stehy na stroji, tohle je jakoby dvojitý cikcak. prostě jsem si vyzkošela, který jak vypadá v reálu, aby byl výrazný. A tenhle se mi líbil nejvíc. Mám na stroji asi 30 stehů...

sufik1
1. nov 2012

holky pražandy, je akce na vstupné do Sloníkova. Kdybychom neměli už permici do lefíka, tak jdeme do toho, sloníkov je o dost lepší... http://www.odmaminky.cz/cz/akce/praha/permanent...

mooncaa
1. nov 2012

@petkasv Přeji ať vydržíš co nejdéle 2v1 a ať to Betka s tatínkem zvládnou.

@sufik1 Ty jsi dělala ten skrytý šev za krkem na trikách? Jak to šlo, návod jsem na to viděla, ale u mě by to asi nebylo moc rovné.

sufik1
1. nov 2012

@mooncaa myslíš to začištění, aby nebyl vidět OL? jo, to dělám. A jde to docela dobře. Jen ten začišťovací proužek musíš mít dost široký, aby šel dobře zahnout. Já dělám 4 cm normální lemování a 3-4 ten začišťovací. Našiju najednou, ten začišťovací pak ohnu úplně dovnitř a akorát to pěkně zakryje ten OL a šiješ pod tím tlustým švem jen triko a začištění.

mooncaa
1. nov 2012

@sufik1 Jo to začištění myslím. Ještě jeden dotaz, děláš to jen na zádech jako to mají kupovaná trička nebo i vepředu?

sufik1
1. nov 2012

@mooncaa jenom vzadu na krku. Od švu do švu - tj buď na ramenou a nebo když je to raglán tak jen tu kratší část . Prostě aby to nebylo vidět u poskládaného trička. a ještě jeden fígl. štítky našiju před zahnutím proužku jen rovnostehem a ten pak po ušití začištění vytáhnu zezadu, takže ten šev není pak na zádech vidět. A hlavně už při začišťování nemusíš myslet na to, jestli je to rovně. I když ne na 100% je to rovné, že...

mooncaa
1. nov 2012

@sufik1 Dík. Vypadá to naprosto profesionálně.

macin73
1. nov 2012

@zojec Díky!

caramilla
1. nov 2012

@crawler Jak sušíš flíz a umělotiny? Já to dám na syntetoku "extra suché" nejvyšší suchost a ono to za 10 minut pípá, že to je hotové, je mokré, tak to tam vrátím a to samé. Jsem to dala na sušák 😠

piecee
1. nov 2012

@sufik1 parádní jako vždy 😵 taky bych potřebovala šít třička s takovou frekvencí já než ušiju tričko tak z toho vyroste 🙄 😀 😀 btw:chtěla jsem se zeptat spíš jak děláš že se ti ta aplikace (pejsek) nekroutí?já ať dělám co chci snažím se nenatahovat nic a stejně co je na úpletu takse mi to vlní:( nastavením stroje?nebo rukama?mám starou veritas moc toho asi nezmůžu:-/

terinka2013
1. nov 2012

baby dá sa v klasickej metráži kúpiť bamusová látka?

crawler
1. nov 2012

@caramilla to je divný, nemáš tam nějaký špatný nastavení? já hážu všechno do jednoho pytle - třeba včera jsem sušila vícevrstvé plenky s teplákama, trička, do toho pulky s flízem a i nějaká ta umělina tam byla a dala jsem to normoš na bavlnu a med. teplotu a bylo...Program ze syntetiky jsem zkoušela zatím jen suché k uložení a taky bez problému...Já Ti nevím...prostě indikátor vlhkosti by měl program natáhnout, když je prádlo mokrý...a né zapípat...Já prostě zatím vždy vytáhla všechno jen suché...Nemáš něco s tím indikátorem vlhkosti? 😅 🤐 Asi bych zkusila napsat do servisu, protože myslím, že už jsi to tu jednou psala, že jsi něco vytáhla mokrý 😒 ...filtry máš čistý? A jak Ti to ukazuje na displeji ty kapky kolem prádla? Pozoruješ, jak ubývají v průběhu sušení? Mě to postupně ukazuje nižší a nižší vlhkost až tam je jedna kapka - sušení pak trvá ještě asi 10 minut a pak teprve program končí...

kuna
1. nov 2012

@caramilla já mám teda jinou sušku, ale i umělotiny dávám na balvnu extra suché, mám v sušce sensor, takže jakmile je to hotové, pípá. Já na ten syntetikový program většinou zapomenu, že ho mám 🙂 . Většinou ale stejně peru takový mix, takže suším bavlnu u syntetiku společně, proto ten bavlnový program.