Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
vzkázek od @petkasv
,jsem na kapackach a budu doufat ze se mimi udrzi co nejdyl chtela bych do prosince,mimi dostalo kortikoidy na plice a ja kapacky,kter mi teda davaj co proto,a nejhorsi je odlouceni od betky,ale ta to s tatinkem zvlada,manzel mi zazimoval stroje i hacek a rekl ze do porodu mam utrum,ale nevadi,mimi je prednejsi.petka--------------------------------------------------------------
Ještě si dovolím naposled k obouvání.. zajímavé články, některé věty mi připadaly jako bych psala sama 🙂
http://www.runfree.cz/2012/02/mala-noha-dil-i/
http://www.runfree.cz/2012/02/mala-noha-dil-ii/
http://www.runfree.cz/2012/02/mala-noha-dil-iii/
@barcav ...že petku moooc zdravím a modlím se za ni i miminko, ať to vydrží co nejdýl....hodně štěstíčka..... 😉
Kamarádka ve 32týdnu taky zakrvácela a hned fičela do Fakultky v Ově, naštěstí se vše zklidnilo a za pár dní ji pod přísnou podmínkou ležení pustili domů....má tam taky dvouletou dcerku a to odloučení bylo pro ni snad nejhorší..... 😒
Ted má miminko v bříšku už něco málo přes dva kg, tak je klidnější, ale leží poctivě.....což je s dvouletým dítkem určo dost záhul...nevstát k němu.... ☹
@laeela @argo1 holky jsme na tom stejně 😀 😀 mám děti 2r10m a 1r6m od sebe taky je to boj ale je o čím dál lepší
@argo1 níhodou parádní mikča 😵 z čeho to máš?já jsem teď dělala na sebe danaiku z toh největšího střihu ..koupila jsem flees u nás tady v látkách ale je nějakej silnej jsem v tom jak balvan 😅 lae říkám si co mě stála času a energie tak ji prostě musím nosit 😵 nehlědě na to že z té mé touhy mít mikunu vznikla i mikina pro muže pže jsem předtím zvětšila střih hodně a náhodou vyšla velikost na něj 😅
koukám, že tyhle čepičky jednou stále.... http://alles-selbstgenaeht.blogspot.cz/2011/05/... 😀 😀 😀
@sufik1 trička jsou hezká, líbí se mi ta barevnost. A mám dotaz, jakou nití jsi našívala toho psa, to je nějaká vyšívací? Přijde mi, že obyčejná by nebyla tak výrazná...
@barcav petku pozdravuj, že na ni myslíme 🙂 A chválím chlupaté výtvory, já jsem takto šila oboustrannou mikinu s patentama a dělala jsem to tak, že jsem začla těma nápletama a po každém kousku zkoušela, jestli to ještě pořád otočím 😀 Nakonec jsem to otočila u zapínání (měla jsem na patentky) a to šila pak z lícu. Ale já to měla dole rovné do pasu, ten overálek tam má ještě ty nohy, tak tam si nejsem jistá. Já bych se do toho zamotala 😀
holky pražandy, je akce na vstupné do Sloníkova. Kdybychom neměli už permici do lefíka, tak jdeme do toho, sloníkov je o dost lepší... http://www.odmaminky.cz/cz/akce/praha/permanent...
@mooncaa myslíš to začištění, aby nebyl vidět OL? jo, to dělám. A jde to docela dobře. Jen ten začišťovací proužek musíš mít dost široký, aby šel dobře zahnout. Já dělám 4 cm normální lemování a 3-4 ten začišťovací. Našiju najednou, ten začišťovací pak ohnu úplně dovnitř a akorát to pěkně zakryje ten OL a šiješ pod tím tlustým švem jen triko a začištění.
@mooncaa jenom vzadu na krku. Od švu do švu - tj buď na ramenou a nebo když je to raglán tak jen tu kratší část . Prostě aby to nebylo vidět u poskládaného trička. a ještě jeden fígl. štítky našiju před zahnutím proužku jen rovnostehem a ten pak po ušití začištění vytáhnu zezadu, takže ten šev není pak na zádech vidět. A hlavně už při začišťování nemusíš myslet na to, jestli je to rovně. I když ne na 100% je to rovné, že...
@sufik1 parádní jako vždy 😵 taky bych potřebovala šít třička s takovou frekvencí já než ušiju tričko tak z toho vyroste 🙄 😀 😀 btw:chtěla jsem se zeptat spíš jak děláš že se ti ta aplikace (pejsek) nekroutí?já ať dělám co chci snažím se nenatahovat nic a stejně co je na úpletu takse mi to vlní:( nastavením stroje?nebo rukama?mám starou veritas moc toho asi nezmůžu:-/
baby dá sa v klasickej metráži kúpiť bamusová látka?
@caramilla to je divný, nemáš tam nějaký špatný nastavení? já hážu všechno do jednoho pytle - třeba včera jsem sušila vícevrstvé plenky s teplákama, trička, do toho pulky s flízem a i nějaká ta umělina tam byla a dala jsem to normoš na bavlnu a med. teplotu a bylo...Program ze syntetiky jsem zkoušela zatím jen suché k uložení a taky bez problému...Já Ti nevím...prostě indikátor vlhkosti by měl program natáhnout, když je prádlo mokrý...a né zapípat...Já prostě zatím vždy vytáhla všechno jen suché...Nemáš něco s tím indikátorem vlhkosti? 😅 🤐 Asi bych zkusila napsat do servisu, protože myslím, že už jsi to tu jednou psala, že jsi něco vytáhla mokrý 😒 ...filtry máš čistý? A jak Ti to ukazuje na displeji ty kapky kolem prádla? Pozoruješ, jak ubývají v průběhu sušení? Mě to postupně ukazuje nižší a nižší vlhkost až tam je jedna kapka - sušení pak trvá ještě asi 10 minut a pak teprve program končí...
@caramilla já mám teda jinou sušku, ale i umělotiny dávám na balvnu extra suché, mám v sušce sensor, takže jakmile je to hotové, pípá. Já na ten syntetikový program většinou zapomenu, že ho mám 🙂 . Většinou ale stejně peru takový mix, takže suším bavlnu u syntetiku společně, proto ten bavlnový program.

@ucitelka70 ..možeš poslať..ak ti budem posielať stuhy..oki?..86 je dobrá..trošku zmenším..a bude..díky 🙂