icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
3. aug 2011

@terezita no právě kvůli pražandám bych byla ráda, kdyby to dorazilo a stihla jsem to střihnout, když tam jedu

palosek
3. aug 2011

Ahoj holky. K softshelu...ta malinová se teda ruší nebo zůstává? Bych vybrala pro holky jinou...

caramilla
3. aug 2011

@aerin V pohodě, gumičky zatím jsou 😀 Tak promýšlej, já tě chápu, jsem stejná, nemůžu se nikdy rozmyslet🙂

caramilla
3. aug 2011

@palosek Zůstává 😀 😀 😀 Prosím!

terezita
3. aug 2011

ruzovou jsem zrusila jen ja, bo ruzofku nemusim.. 😀 😀 😀

caramilla
3. aug 2011

@janickabez Malinová zatím je 10 m, tak kdo se škrtne, tem ně rozpláče 😀 😀 😀 Asi si vezmu celou roli nebo co...

caramilla
3. aug 2011

@terezita To neni ruzova, to je fuchsiova, to je fialova 😀

maly_prcek
3. aug 2011

@aerin Nemusíš to nechávat - jakmile máš odstín, co cheš )s tím, že se to teda dost ještě vymáchá), tak vyndáš a mácháš s octem, dokud to nepřestane barvit...
Jestli ráda barvíš, zkus Procion barvy... To je jiná třída, ty se fakt nehnnou a jsou i pro děti do 3r...Jen ta cena je hrůzná... 😉

terezita
3. aug 2011

@caramilla ja to fakt nebudu riskovat, nazivo jsem to nevidela a na poslednim obrazku mi to prislo uz dost divoke.. ja vim, ze budu litovat, ale uz to menit nebudu.. 😀 😀

sufik1
3. aug 2011

@animal Praha tady! Ale navím, jestli tu budu, můžečš to nechat u Fram? určo se uvidíte... peníze klidně pošlu kam napíšeš

nika
3. aug 2011

krásný večer, holky, tu to plká a šije, já pořád cestuji, celý červenec v tahu 🙂 nicméně k softshelu, paropropustnost je mně docela fuk, ikdyž na děti mně příjde lepší větší odolnost vůči vodě z venčí. pro dospělé zase naopak 🙂
prosím pak IP kam poslat zálohu a jak asi vysokou, není to u mne problém, 🙂

janickabez
3. aug 2011

@caramilla mě se líbí tak se s tebou podělím o roli 😀

terezita
3. aug 2011

@janickabez 😀 😀 😀

janickabez
3. aug 2011

na co se dá použít "popelín" tady ho mají za pěknou cenu, píšou "oděvní" mě by se šikl na ubrus a sedáky na židle, a nějaký domácí kalhoty... za ty peníze....myslíte že by to šlo
http://www.dumlatek.cz/3176-uni-popelin-oranzov...

sufik1
3. aug 2011

@janickabez jsem si tam taky metřík přihodila, abych vás podpořila v malinové

aerin
3. aug 2011

@maly_prcek diky 🙂 tak jsme to vymachali, ale bez octa, v navodu fakt nebyl, byl tam pro vlnu a hedvabi, ale pro bavlnu atd. tam byla jen ta sul...no uvidime...zatim to vypada celkem dobre, ale bojim se ze flek stejne zustal☹ mela jsem bilou halenku co jsem nosila pres pupek a na brise mi zazloutl olej na strie:-/

maly_prcek
3. aug 2011

@animal Taky máme kapsu 2x flís... V pohodě od jara do zimy, i do deště a větru, přece jen ten flís taky jsen tak něco nepustí a šije se parádně...
Oblíkáme vlněné triko + mikina s kapuckou (nějaká delší pod zadek), longiesky, botečky/vyšší vlněné ponožky, na hlavu kukličku (v extra zimě na to ještě čepku).
Když je moc zima, prostě přidáš buď ještě jednu vrstvu nebo tu dečku do kapsy...
Do MHD a když hodně přecházíš ze zimy do tepla je ale fakt praktičtější ta bunda s vsadkou.

Ste toho zas naplkaly... 😕 Se budu muset hodit do sítě, neb budu odpojena... A jdu kuknout na ssh...

palosek
3. aug 2011

@caramilla Mě se ta malinová pro holky líbí. Chci ji zkombinovat s tou tmavě šedou. Tak snad se nikdo nezruší. Víc jak 2m nemůžu brát :(((

maly_prcek
3. aug 2011

@aerin S octem to míň pouští, u bavlny to tu barvu ustaluje... (U té vlny je to vyloženě nutné pro fixaci té barvy) Dávám ho i do praní obarvených věcí... Dyštak budeš kreslit a flek obrázek 😉 Fleky to chce úplně odstanit - savem, odbarvovačem, ... jinak je to fakt furt vidět... Hlavně ty potvory mastné... 😠

aerin
3. aug 2011

@maly_prcek ach jo, no tak uvidime☹ a ja peru stejne vsechno s octem, davam ho misto avivaze 😀

animal
3. aug 2011

@sufik1 nechám to Fram 🙂

maly_prcek
3. aug 2011

@animal Takže prosím k ssh - Zůstává, jestli by šlo té tyrkysové 1,5m, budu radši... Prosím pak mi napište, komu kdy kam kolik poslat zálohu (kdyby šlo teda poslat hned celou částku, radši bych to to poslala hned vše...)
Díky...

animal
3. aug 2011

@maly_prcek no zkusíme u tebe speciálně odhadnout přesnou částku, ale neslibuji, že se přesně trefím 🙂 č.ú. se bude rozdávat za pár dní. Až se zjístí informace o poštovném atp.

caramilla
3. aug 2011

@maly_prcek Když si někdo přihodí 0,5 m, tak může být 1,5m, ale jinak bych řekla, že určitě půlmetry neustřihnou 😀

@terezita 😀 😀 😀 A já si myslela, že tě přesvědčím a budeš nadšená propagátorka fuchsiové! 😀 😀 😀

caramilla
3. aug 2011

Tak zaslán dotaz na toto množství:
17m černého softshell 5/10
33m tmavě hnědého softshell 50/10
10m oranžového softshell 5/10
10m cyklánem softshell 5/10
13m tmavě modrý softhell 5/10

+ poštovné.

maly_prcek
3. aug 2011

@caramilla Když nepude, tak jen metřík... Třeba to střihou s nějakým přebytkem 😀

season
3. aug 2011

@caramilla @animal ja padnem, že gulečník... 🙂

caramilla
3. aug 2011

@season To vy nemáte???? 😕 😕 😕 😕 Tsssss 😠

animal
4. aug 2011

@caramilla to je běžná věc viď? kulečník 😀 to je v dnešní době jako myčka v kuchyni 😎

animal
4. aug 2011

@season to si nepřej vědět, co všechno manžel dělá 🙂