Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@nika @palošek @maly_prcek @marcelkad @jarakr @medvi11 @sufik @lillyzelvicka @jam PROSÍM O KONTAKTNÍ ÚDAJE na můj mail eliska.uradnikova@seznam.cz
@katka82 @palošek @terezita jsem si doplnila kontakty jsem měla
hehe, a my to tu klepem v podnajmu 2+1 😀
halenka vypada zatim dobre 😵
jeste jsem se vam chtela pochlubit prvni SIO plinkou na kseft, cerna dle prani rodicu Eliaska... tady to trva hrozne dlouho, tak mrknete prosim sem https://picasaweb.google.com/108769865842662890...
tahle a nekolik dalsich... ja myslela, ze z toho aksamitu zesedivim, to se posunovalo, bobtnalo a ja nevim co jeste!☹ taky s tim nekdo tak bojujete?☹
jo a pak taky bojuju s oblouckama, no 😀 hlavne je to rukama, ale nekdy mi zavazi taky sirka patky:-/ mam kombinaci over-cover a tam je patka sirsi nez zatim na jakymkoli OL na kterym jsem sila 😒
a kdyz uz si tu teda tapetuju😉 anketka, kdo mate OL, jakej steh pouzivate nejcasteji, pripadne na co? dekujiiii🙂
Aerin máš to moc pěkné, všechny ty věcičky, ta hnědý setík už jsem listovala minule i na pipkách 🙂
na OL používám nejčastěji 4 nitný příjde mi, že je to s ním nejlíp začištěné, ted jsem si pořídila ještě CL a tak nejlepší mi přijde kombinace 2nitný řetízkový(jako rovný steh) na CL a 4 nitný na OL (jako začištění) ale to je tak na mikiny nebo sukýnky či kalhoty, na plenky je to asi zbytečné, zvláště, když je pak šití celé uvnitř
Svetříky a kamašky si pletu na pletacím stroji.
http://tosauer.rajce.idnes.cz/
tady jsou moje výtvory, ale s těmi dětmi mi to jde hrooozně pomalu, takže to jsou výtvory cca za půl roku :-X
taky 4nitku pořád
To je rychlost:
Dobrý den paní Macháčková,
softshell typ 5/10 stoji 169,- Kč + DPH/bm.
Můžeme Vám poslat menší množství než je naše základní balení. Za stříhání účtujeme jednorázový poplatek. Pokud se stříhá 1 - 2 barvy je to 100,- Kč, 3 - 4 barvy to je 200,- Kč, 5 a více 300,- Kč.
Materiály stříháme maximálně do 20 m, nejsme na stříhání zařízeni, nemáme žádný střihačský stůl. Jsme velkoobchod a expedujeme po rolích. Poplatky, které si za stříhání účtujeme jsou za manipulaci a čas. Role se musí rozbalit, odvinout, zpátky zabalit. Tuto práci dělá 1 osoba.
Zboží posíláme prostřednictvím DPD. Při odesílání na dobírku účtujeme dopravné 95,-Kč, balné 30,-Kč.
Lze vystavit fakturu a zaplatit zboží předem. Zde se účtuje dopravné 75,- Kč, žádné balné. Pokud je účtováné zboží bez DPH přes 5.000,- Kč, neúčtujeme žádné dopravné. Jakmile peníze dorazí na náš účet zboží odesíláme.
Pěkný den
Marie Frydrychová
@caramilla teda Peťo z toho nejsem vubec chytrá 😀, ještě že to není na mě 😀
diky holky!🙂
ja prave taky 4nitku a uvazuju ze to prenastavim...nebo minimalne trosku uberu na sirce...no nevim :-/
hlavne, koupili jsme drahej stroj, na kterej nemame, a ja siju furt jednim stehem 😝 musim se pochlapit a neco taky zcoverlockovat 😀
@aerin Aksamit 😀 😀 😀 Jsme se tu včera o tom bavily 😀 😀 😀 Hrůza... Bojuju pokaždé...
Také furt 4nitkuju, na lemy triček teď používám ten slepý steh se 3 nitkama, ale jelikož se ty slepé stehy nejadí udělat všechny najednou, tak furt vyndavat a nandavat jehlu, to je na zešedivění 😀
@caramilla mam tenhle http://www.brother-czech.cz/shop/prod.php?id_pr...
fakt vtipny, nejsem schopna se pres to prenest...jdeme od vyplaty k vyplate, koupili jsme ho ze sporaku...a ja jsem takovej bridil, ach jo 😔 😔 😔
strihat bude animal, ne?😀
takže metr vychází 202,80,-kč zaokrouhlila jsem na 203,-kč spočítala metry a je z toho suma 17555,-kč s příplatkem 300 za stříhání = pošta zdarma. Jedině u hnědé může být problém - poprosit, aby ji střihly 20 a 14 metrů, když více, jak 20 metrů nestříhají
jinak já hodně taky šteluju šíři a hustotu stehu, často teď jedu šíři jen na 5mm
@medvi11 Jo jo, stříhat já toto naštěstí nebudu 😀 Já si teď střihnu tu naší USA a pak - doufám - další Wendy, to mi bohatě stačí 😀
@animal Jinak tak jsem to pochopila, že nám 34m nedodají v celku, ale na 2 části. TO je v pohodě, ne? Dost lidí má třeba jen metr, tak snad se to vejde rozdělit, aby někdo nedostal 2m na kusy 😖
Ještě jsem poslala dotaz na cenu té druhé varianty Softu.
@aerin Hm, tak ten stroj vypada fakt moc dobre! No jo, nemuzu mit vsechno 😀 Ja si ted za 7,5 tisice koupila ke 30tinam automaticky kavovar, co si mele zrnicka, hmmmm 😀
A od rodicu jsem dostala k vanocum i ke 30tinam prave ten "obycejnej" overlock...
Tak za 10 let vim, co si koupim ke 40tinam 😀 😀 😀
tak na OL siju taky na 4 nite, 3 jsem zkousela, kdyz mi jedna horni rupla a nelibilo se mi to.. 😀 spis chci zkusit takove to zahybani, ale na to asi zas potrebuju dalsi patku, co? no ja se na ne budu muset juknout a dokoupit do zasoby.. 😀
@animal teda sire jsem jeste nestelovala.. 😀 ja do toho navodu budu muset fakt juknout! jsem zkoukla tvuj rychlonavod a podle toho siju dodnes.. 😅 😀
@aerin to se podda.. 😉 chce to cas.

máme před rekonstrukcí a též už máme plánované místo na kulečník 😀 a malý bárek u toho 😎