Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna Jasmí se zase teda vyčurá všude 😀 Já nočník s sebou v kabelce v Praze fakt nemám. Nevozím ho už asi půl roku. V září Na Příkopech se jí chtělo čurat dole v Zaře a letěly jsme nahoru a chytla jsem takový ten velký "květináč", jak jsou tam okolo toho ty lavičky, tak tam čurala. Já se styděla, ale co jsem měla dělat 😀 😀 😀 Nebo v nejhorším prostě na chodník ☹ Ale většinou všude nějaká zeleň na zalití je a na velký záchod ona chodí úplně v pohodě, já ji přidržím a čurá. Včera jsme čurali na Chodově v tom centru a tam mají malý záchůdek pro děti a ona byla tak nadšená a tak důležitá 😀 😀 😀 😀 Cestou zpět si vymyslela, že chce čurat v metru a my spěchali na autobus, tak jsem měla v kabelce plenku a řekla jí, že to má vydržet, ale kdyby to nešlo, má se vyčurat do plenky. A Vydržela a na Roztylech jsme plenku zase sundali.
Jinak od nás z Benešova busem je lepší jezdit bez kočáru, nakládat do autobusu tady kočár a vykládat a pak do metra nést, no děs... takže když to jde, jezdíme bez kočáru, ale to ušlapání je fakt síla, to máš pravdu. Zpět ji pak manžel nesl na ruce.
a ad nožičky, ptala jsem se fyzio dneska na ty rovné podlahy a bosky a on říkal, že všude lepší bosky 😀 A jak jsem včera chodila bosky, tak mě dneska na fyzio ukázala slabost ta zdravá noha, co mě bolela dole klenba, takže možná to má fakt tak šílený vliv na celé tělo! Fakt jsme na to koukali a furt nechápali, čím to je a pak mě napadly ty boty neboty a on říkal, že to je možné 😀
A jinak ortoped. vady jako je našlapování na kotník se podle mě bez pevného opatku neobejdou. Alespoň teda moje nejlepší kamarádka má holčičku, co skoro nemohla chodit, našlapovala v podstatě na kotník, nikdy neměla ani capáčky, jen do kočárku a furt bosky a nenaučila se chodit, až v roce a půl na ortopedii jí dali ortopedické vložky a doporučili zdravotní pevnou obuv a začala rychle chodit a i se jí ta vada zlepšuje, není to furt 100%, ale možná se vyhne operaci, vložky a pevný kotník já pomáhají. Takže myslím, že se nic nemá paušalizovat 😀
@palosek no, právě, to bylo kdysi dávno, když Jasmínka začínala si říkat a byla jsem asi podruhé ve městě bez pleny a ona si vzpomněla v galanterii. Já vyndané různé knoflíky a vše rozkrámováno a ona, že čurat, tak jsem vše uklidila, dítě do kočáru a upalovala jsem z nákupního centra ven a jelikož tam zeleň je asi tak 300 m daleko a ještě uprostřed kruhového objezdu, tak jsme si zalezly za auto a tam se vyčurala jako pejsek ke zdi:D Mě to právě přišlo sice nechutné, ale psi očurávaj taky všechno a moc lidem to nevadí... a navíc pak asi 15 minut na to začalo lejt, takže po loužičce ani stopy 😀 Mě to přišla furt lepší volba než načurat v obchodě na podlahu 😀 😀 😀
@caramilla Tak já s nejstarším čůrala i v obchodě na podlahu (zkrz kalhoty). Si zrovna vzpomněl v suterenu v obchodě, zahlásil a za 2 sekundy začal čurat, jsem se nestačila ani rozhlédnout, ale šel kolem nějaký prodavač a pustil nás na služební záchod, ale stejně bylo pozdě už to bylo v kalhotách. Naštěstí jsem měla rezervní.
A s dcerou jsem zase čůrala uprostřed sjezdovky, bo tak zdatná, aby rychle sjela dolů nebyla, a vlevo vlek, vpravo vlek.
Nejmladší zatím dávám na ven plenku, se mi v té zimě nechce trénovat venku s počůranýma kalhotama. Doma už OK.
Jinak ještě jsou dobré kanály na čůrání, když není zeleň. Ale nesmí na nich parkovat auta.
@mooncaa jj, kanály 😀 Ale mě přijde, že nějak ubyly y nebo jsou takové ty s tím pevným deklem bez dír 😀 😀 😀
Jinak náhradní rifle a spoďáry jsem včera v praze taky měla. Já měla peněženku, mobil, kapesníky, plenu a náhradní oblečení + piškoty a voda v lahvi. Jsem se smála, kabelka Desigual a v tom výbava přebalovací tašky 😀 😀 😀
Ahoj, tak jdu taky konečně s nějakým fotopříspěvkem. Po pěti dnech dřiny jsem doladila střih zimních dadůsků a podařilo se mi konečně najít chvilku a zkusit jiný materiál a jiný stroj. Takže první pokus o softshellové botky.. Hodně nedokonalý, chovala jsem se k tomu jak ke kůži a ono se to chovalo úplně jinak, ale stejně z nich mam radost..
@animal Omlouvám se, úplně jsem ti zapomněla odpovědět, měla jsem to nabitý.. Já myslím, že na posilování úplně stačí chodit naboso.. ideální je nějaký nerovný povrch, takže jak tu někdo psal, je dobré mít doma na zemi nějaký bordel 😀 Šimon si teď vytváří zdravou podlahu sám, všude sype fazole co má na hraní a hrozně ho baví po tom chodit 🙂 S žádným cvičením zkušenost nemám a ani jsem se o to zatím nezajímala.. Ale chystám webovky o chůzi naboso, kde by mělo být kde co, tak třeba i něco o tom zjistím, snad mi na to vyjde spolupráce s fyzioterapeuty. Ale to je na delší dobu, nemám vůbec čas, takže jsem zatím moc nepostoupila ☹
Potřebuji poradit, chci nařasit látku hooodně moc, 3:1 možná i víc. Lastinem zvládnu jen asi 2:1. Nemáte někdo nápad jak na to? Nevím jestli nenakombinovat zdrcnutí na OL plus ten lastin. A to chci nařasit elastickou látku.
@mooncaa jj, tak takhle řasím...
@terezita @maly_prcek Díky, tak já to zítra vyzkouším.
Tak CLIMAYARN objednán. Ale bohužel, než jsem zapařila se spolužáky z gymplu a přijela domů a ve 2 pustila PC, abych vám to objednala, tak už měli jen 7 kg ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Sorry, dřív to fakt nešlo. 😀
Alespoň doufám, že jsem to objednala dobře, páč jsem dost vypalovala červíčka a nemám úplně bystré smysly 😀 😀 😀
jo jo, chlastání je lepší než šití... měla bych víc kalit a míň šít... toď moudro dne 😀 😀 😀 😀
Dobré ráno přeju vám, ale sobě ne, to bude kocovinka jak za starých časů a zítra mě čekají dušičkové povinnosti v Jižních Čechách... 😝 ajajajaj...
@dugyna To je můj vlastní střih, který budu používat na zimní Dadoos a ten dál poskytovat nechci, omlouvám se. Na botky je střih třeba v Ottobre 6/2010
Dneska mám v plánu konečně něco pro Šímu, pyžamo a čepici, tak jsem zvědavá, jestli se k tomu vůbec dostanu..
@caramilla Sakra, na ten climayarn se tak dlouho chystám a je fuč.. Ale stejně by mi to tu jen leželo, tak to zas tak neva 🙂
zdravm šikulky, nemáte niektorá strih na zavinovačku SwaddleMe?
pomoc, dochází mi niť v OL, mám B1034, je to ta úplně vlevo. Jak se dělá takové to navlečení s navázáním nové nitě? Budu teda navlékat poprvé a nechce se mi to moc studovat :( Prosím můžete mi to nějak jednoduše popsat co a jak?
díky
Já zatím zvládla čepici, ale tou se ani chlubit nebudu, je šílená 😀 Ale Šimonek řekl, že je krásná a celý odpoledne doma jí měl na hlavě 🙂 Jen doufám, že jí nebude vyžadovat i ven, to bych se musela stydět.. Teď jdu na pyžamo, snad dopadne líp 😝

@bordino krása, ty jsi blázen 😀