icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mahafi
8. nov 2012

@lenasss zatím teda nemůžu říkat z vlastní zkušenosti, ale kamarádka má holčičku taky prvním rokem ve školce.. těm doktorka doporučovala Imunoglukan. Nemocná občas je, ale už to není s takovou frekvencí..

lenasss
8. nov 2012

@veronik77 @ivca79 holky děkuji za rady už jsem objednala něco z hlivou ústřičnou a Royal Jelly Bio je to mateří kašička a uvidím nicméně jdem zase dnes k doktorce na ORL taky máme jít ale nevím jak to všechno stihnu ještě když mám lítání já po doktorech a tak je to takové na mašli 😝

sinala
8. nov 2012

@lenasss já to tak měla s tou starší. Do 3 let zdravá až na jednu výjimku a ve školce to začalo a skončilo před 2 lety 😀 😀 😀 .A to jsme brali kde co.... 😠
Nevím zda z toho vyrostla, ale od té doby co jsem doma ( nemocenská skoro celé těhu) a nechodí do školní jídelny jsou obě zdravé 😀 😀 😀 . Tak nevím, zda je to domácí stravou nebo tím, že jsou větší

caramilla
8. nov 2012

@ardila ty jsou krásný, ale šít bych se s tím nechtěla 😀

Já jsem včera v noci prvně nažehlovala velurky a teda to jsem čuměla, jak jsem rychle poslala skoro stovku do pr.... ☹ Mě nenapadlo, že je to tak těžký, že to nevzládnu, když to tu všechny máte vždycky tak krásný a nikdy jsem nečetla, že by to někdo zk...
Tak buď je problém v žehličce nebo v těch rukou, co jí držej (což je bohužel pravda). Já pos.. úplně všechno, co přijde pod žehličku...

@animal - nevíš, jak bych mohla odstranit zbytky toho lepidka z okrajů nažehlovačky (posl. obrázek)? Jasmínka se tak na to tričko s houbama těšila a já ho pos... Ale nositelné to je, jen to není moc profi ☹
A čím se to stalo. držela jsem to víceméně na místě, ale asi jsem se trochu zachvěla a jakoby tu "posunula"? Tzn. z žehličkou nehýbat absolutně vůbec? Mě se totiž celá ta houba nevešla pod žehličku, tak jsem se snažila jí tam jakoby nacpat, což se pak povedlo, ale tím jsem hla žehličkou ☹ A kus té folie se mi seškvařil, měla jsem to tam na sekundu přesně 20 vteřin.
Druhá se mi pak povedla už pěkně... To jsem nehýbala žehličkou a pocitvě se 20 vteřin usilovně modlila 😀

A ještě zimní flízová sukýnka. Jsem ji ušila jen tak ze zbytku, že Jasmí má už sukní dost a jde na prodej, ale je tak slušivá a teplá, že Jasmínce ušiju ještě taky jednu 😀

lenasss
8. nov 2012

@sinala právě že on ještě snad nebyl nemocný jen nějaké lehké nachlazení a od září je pořád namraky ale pořád nejdýl byl 9dní ve školce v kuse kromě výkendu tedy 😀 je to strašné no vyzkouším nějaké preparáty zakážu sladké a uvidíme buď to pomůže nebo ne

terezita
8. nov 2012

@caramilla tak ja zehlickou hybu, kdyz je nazuhluju.. pres pecici papir.. ale teda ja ty velurky obstrihavam tesne kolem obrazku, aby tam prave nebylo moc folie nazbyt a pak se taky chybky eliminujou.. 😅
hele a vypada to skoro jako by to tam patrilo.. stin.. 😀

timkoemkamatko
8. nov 2012

@lenasss ...tak ja by som mohla rozpravat o chorobach v skolke, najstarsi zacal chodit v 4 rokoch do skolky - jeho dochadzka- katastrofa- inak sa to nazvat neda. 3-4 dni v skolke, 3 tyzdne doma a stale dookola...brali mu nosne mandle, uzivali sme imunoglukan, potom sme presli na kolostrum, rakytnikova stava - vysledky takmer ziadne. Vysetrenie u imunologa: mierne znizena imunita. Nech som robila cokolvek, vzdy po 3-4 dnoch prisiel "zasopleny" a zacalo to znova, bola som zufala a pisala som si do kalendara kolko dni bol v skolke...Trosku Ta potesim- minuly rok ako predskolak sa celkom dobre drzal a teraz v skole tiez- este nemarodil, tak asi na tom nieco bude, ze musi z toho vyrast- hoci ja sama som tomu vtedy nevereila, ze sa to raz skonci....dceru som do skolky nedala, pojde az na rok ako predskolacka

lenasss
8. nov 2012

@timkoemkamatko tak to máme stejně.Máme jít taky na ORL ale moc se mi nechce nechci ho trápit on strašně trpí co se týká doktorů a bolesti nějka to nezvládá stačí aby měl kozu v nose a jak smrká tak to bolí a on už pláče.Manžel prý do školky nechodil vůbec protože byl pořád nemocný a potom mu vytrhly krční mandle a od té doby dobré.Ale zase od segry malej byl na vytrhnutí nosních a má je zpět a trpí znova tak jestli to má cenu

timkoemkamatko
8. nov 2012

@lenasss mojmu muzovi v detstve vyberali 3-krat nosne mandle, raz krcne. Dcere tiez na ORL povedali, ze vybrat nosnu mandlu, ale neriesim to- je doma a je ako-tak pokoj

romanacka
8. nov 2012

ahojte
tak idem sa už odtajniť, často vás tu chodím očumovať že aké výtvory tu dávate, no ja z vám som paf, úžasne šijete a tie aplikácie sú úžasne @caramilla tá suknička je úžasná, celkovo si môj favorit aj ostatne ste silne motivujúce, ja som vyučená krajčírka aj sem tam niečo ušijem , ale teda na vás nemám, fakt nádherné vecičky tu dávate

terezita
8. nov 2012

tak za me nuuuda, prijde mi, ze furt siju to same dokola.. a uz me to prestava bavit.. ale furt chtej vsichni jen jabka, hrusky a sede softshellky.. jsem toho softu vzala nejak malo.. 😝 sede jsem teda nejak pozapomnela pofotit, tak prihazuju aspon zelene..

lucijan
8. nov 2012

@caramilla pěkný sněhule 😀 😀 ani jsem si jich na výstavce zimní obuvi nevšimla 😉
jinak růžový houby na šedým triku jsou senzační

katkaela
8. nov 2012

@mooncaa Aha, mne to až druhý deň začalo "vypadávať" a mala som len parciálny prolaps, teda von liezol len krčok maternice, ale aj tak som nemohla moc chodiť a stáť, lebo mi to všetko tlačilo von a nemohla som sa vyčurať. Ale ty si to asi mala vážnejšie, keď ťa dávali dohromady už na porodnom sále.

lucijan
8. nov 2012

@terezita se nediv, když je to tak pěkný 🙂

katkaela
8. nov 2012

Idem to tu trochu počítať, kým najmladšia spí a staršia je u babičky, resp. pokochám sa asi len fotkami, čo krásneho ste pošili, a čo zatial vidím...teda krása a objavili sa ja ďalšie nové talenty 😉

ucitelka70
8. nov 2012

@caramilla paráda, ako Jasmi pozuje, všetko na nej pekne ukáže, a crocsky sú parádne, zladená na maximum....

katkaela
8. nov 2012

toto som ešte stihla vyrobiť pred rozpadom...mantinel do kolísky, písmenka pre Olíviu a šáteček pre Elišku

ucitelka70
8. nov 2012

babenky, už je síce pozde, dokončievam softs. kabátik, ale do budúcna, dosť mám nariasený kabátik kolo kapucne, ako to mám vyriešiť? kapucna je dosť široká pritom, a potom ak prešívate, kde zahýnate spojovací šev - kabátik-kapucna? ja som dávala dole, aj s ozdobnou páskou, na malom to zanikne, ale chcem aj svojmu drahému ušiť, tak aby som sa vyvarovala chýb, díky....

ucitelka70
8. nov 2012

@katkaela nádherne si to urobila

sinala
8. nov 2012

@lenasss a spí ve školce? Bratranec, když přestal ve školce spát, tak zlepšila i nemocnost.
A ono je ve školce problém zaměstnaných matek, když tam dávají dítě i nachlazené bez teploty ( taky jsem dávala, nebylo zbytí) a Ti ostatní slabší ( většinou prvorození 😀 ) to chytnou

lenasss
8. nov 2012

@sinala spí tam.Mi totiž bydlíme od školky 8km a jezdit pro něj po obědě bych se ulítala.Tak ho vyzvedává manžel jak jede z práce 😒 toto jsem nadávala včera když v šatně dvě totálně zahleněné děti šli do školky a bylo na ních vidět že se jim nechce že jim není dobře a museli protože rodiče chodí do práce.Já to chápu dnes je ta doba složitá ale proč mi máme toho slabšího jedince 😀 asi proto že je prvorozený 😅

sinala
8. nov 2012

@lenasss no já si to myslím, že prvorození jsou slabší, protože na nemají staršího nemocného sourozence, který by jim postupně zvyšoval imunitu 😀 😀 😀
aspoň unás to tak fungovalo 😀 , starší kašlala a chrchlala na mladší a ta ve školce nebyla tak náchylná - ale to je pouze má soukromá domněnka 😀
a 8 km jedzdit pro dítě v poedne je nanic, to už je lepší ho mít doma celý den 🙂

katkaela
8. nov 2012

Holky, prosím vás, ako je to s rodičákom na prvé dieťa (podla nového systému), keď som začala brať PPM na druhé? Ja som myslela, že ten rodičák mi stopnú a budem brať už len PPM, ale teraz mi došiel papier, že mi len znížia ten rodičák o tú sumu PPM (mám len minimálnu) a budem teda poberať obe...pochopila som to správne? A keď mi skončí PPM na druhé, zažiadam si o rodičám na druhé, to sa mi už asi ten prvý rodičák stopne....nie?

snowwitch
8. nov 2012

Holky, koukám, že dáváte soft kalhotám do pasu patent...drží to dobře? Nebo do něj dáváte ještě gumu?

animal
8. nov 2012

@caramilla no tak to nevím, jestli to půjde dolů, já včera nažehovala japonskou slečnu a mám okolo lepidlo, ale to se zřejmě vypere a lehce jsem asi přehnala teplotu, protože se mi na folii udělaly bouličky

animal
8. nov 2012

@snowwitch já tam dávám ještě gumu

sinala
8. nov 2012

@animal @caramilla @terezita a ostatní když dáváte do patentu gumu, děláte tam nějaký otvor ( knofl. dírku atp.) pro případnou výměnu nebo úpravu gumy? nebo pak pářete

terezita
8. nov 2012

@sinala ja tam otvory nedelam.. ale taky se mi jeste nestalo, ze by bylo treba parat, tuk tuk.. 😅

sinala
8. nov 2012

@terezita já budu párat 😀 😀 😀 dala jsem gumu moc natěsno 😀

animal
8. nov 2012

@sinala já taky nedělám dírky a zatím nebylo třeba párat