icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivca79
7. nov 2012

holky, měla bych prosbu. Nemáte, prosím, některá uložený odkaz na nějakou pěknou zástěrku do školky? Dcerka dneska přišla, že si ji mají donést, tak že bych nějakou spíchla 😉

animal
7. nov 2012

@ivca79 koukni na fler, tam něco bude

laeela
7. nov 2012

Někomu jsem tu slíbila, že dám echo, jaký je ten vlněný barevné úplet, co je k prodeji na MMB za dobrou cenu.
Objednala jsem cca před 3 týdny a paní mi ani neodpověděla. Takže víc už se snažit nebudu. 😉

jam3
7. nov 2012
sufik1
7. nov 2012

@ivca79 já šila podle Amelie z farbenmix.... neteři na vývarku

ange_de_la_morte
7. nov 2012

@jam3: paráda, mockrát děkuju 🙂

mooncaa
7. nov 2012

@katkaela S tou dělohou jsem to měla stejné u 2. porodu, proto jsem 3. rodila ve stejné porodnici, ale naštěstí se mi to neopakovalo. Mě to teda dali dohromady už na porodním sále, ale měli se mnou pěknou práci.

ucitelka70
7. nov 2012

@zuzimia ja mám paspulku, viem ti dať cca 2-3 metre ak chceš

piecee
7. nov 2012

holky nechcete se některá zbavit pár kousků PULů? 😀

caramilla
7. nov 2012

@lilly2711 poznávám 😀 hezké. A motýlek dokonalý 😀

caramilla
7. nov 2012

@bordino já myslím, že to byl nejlepší příspěvek roku, bys měla vyhrát na MK nějakou cenu 😀 😀 😀 😀

caramilla
7. nov 2012

@katkaela gratuluju, je krásná!

caramilla
7. nov 2012

@maya84 no, jasně, je to věc názoru 😉 Já ač teda softek našiju dost, tak právě nechci mít na zimu různé verze, ale jen jednu, kterou oblékám celý rok. Mě teda u softu schne špatně i ten flíz uvnitř, jak je tam ta membrána a nevětrá to, tak to hrozně špatně schne. Jako sušička dobrý, ale v dobách před sušičkou děsný... Ale když to po pár hodinách otočíš na rub nebo dáš k topení, tak je to asi OK. Ony stejně nejhůř schnou ty mé náplety v rukávech, že 😀

ucitelka70
7. nov 2012

@caramilla aj ja som našla inšpiráciu u teba - vláčik Tomáš súpravka soft, zajtra by som skompletizovala.... to našívanie aplikácií mi zabralo hádam aj 5 hodín, das ist hrúza

Ja síce nebudem mať tak krásne interaktívne vláčiky ako ty, ale na prvotinu to ujde....

barcav
7. nov 2012

@jitu22 on prďolka občas taky doooost šťourá prstíkem, tak sedím rozkročmo abych ho moc neutiskovala 😀

animal
7. nov 2012

@barcav šmánkote ty už jsi u konce 😨 😨 😨 😨 to to uteklo, nedávno jsi hlásila, že jsi těhu 😀

ardila
7. nov 2012

Ahoj, tak jsem konečně dokončila zimní verzi capáků.. Ale ani z nich nemám moc radost, vybrala jsem ze všech možností tu nepracnější verzi. Musím jen doufat, že to půjde časem rychleji, až se to zajede.. Jdu chrnět, nějak mě to vyřídilo..

laeela
7. nov 2012
lenasss
7. nov 2012

tak já dnes ušila jen dvoje prdeláčky a jdu taky chrnět.Nějak jsem pořád unavená.Ale potřebuji vyšít zásoby do vánoc abych se po vánocích mohla pustit do dalšího objednávacího maratonu 😀 😀

macin73
7. nov 2012

@lenasss Můj dotaz zapadl... co jsou prdeláčky? 😕

barcav
7. nov 2012

@macin73 já takhle říkám vlhčeným ubrouskům 😀 ale to lenass asi nemyslí 🙂

jitu22
7. nov 2012

@macin73 kaťata s kontrastní vsadkou na zadku (http://jituli.blogspot.cz/2012/09/prdelacky.html) Nevím, jestli mají nějaký oficiální název, já jim říkám tak 🙂

sinala
7. nov 2012

jdu se pochlubit kolik jsem toho stihla od pondělního večera do úterní noci 😀 😀 😀
troje svrchňáky a jedna kapsovka - nařezáno od dubna 😀 😀 😀 a částečně i nacvakáno a jedny spodky než střihnu do merina
někdo má takovou rychlost standardní, ale u mě je to rekord 😀 😀 😀 .

Byly podmínky - dítě brzo uslo a druhý den spalo skoro celé dopoledne, měla jsem navařeno a uklizeno a vypráno i vyžehleno, takže jsem se těmito činnostmi nemusela zabývat 😀 😀 😀 a zdržovat 😉

stassy
7. nov 2012

Já taky něco vložím, po velmi dlouhé době. Mám pocit, že co máme doma Makuli, tak šít vůbec nestíhám.. 😢
Na fotkách dva narozeninové dárky - neteře měly narozeniny (3 a 6 let), oslava byla (pro mě) nečekaně přesunuta o týden dřív a tak jsem si den před oslavou dala noční směnu = oboje ušito za jeden večer, odchod do postele ve tři hodiny ranní. 😀
Na první fotce sprostě vykradená @terezita 😀 😀 😀 a šatky Amelie, na fotce druhé waldorfská panenka

lucijan
8. nov 2012

@stassy já si furt říkám, že jsem si to měla rozmyslet dřív, jestli si jako koníčka pořídím další dítě, nebo zůstanu u šití 😀

sinala
8. nov 2012

@stassy @lucijan holky co byste chtěly se 3 takhle malými dětmi, to je úspěch, že vůbec sednete ke stroji 😀 😀 😀

snowwitch
8. nov 2012

Holky, jakou berete látku na šatičky? Jsem látkový analfabet, tak vůbec nevím. Navíc nesnáším žehlení, takže se nesmí mačkat 😀
Ráda bych ušila holčičkám nějaký pěkný šatičky ke stromečku...

lenasss
8. nov 2012

hoky prosím vás čím posílit imunitu u 4letého dítěte byl zase tři dny ve školce a dneska si stěžuje že ho bolí v krku a zas má rýmu a tot tam šel po třech týdnech zdráv 😖 se z toho picnu on tam víc není než je

veronik77
8. nov 2012

@lenasss vitamíny, echinaceu, rakytník.... ale děti to začátkem školky většinou tak mají... ☹

ivca79
8. nov 2012

@lenasss my jsme to takhle měli po vánocích až skoro do června 😠 . Začala chodit do školky a hrůza, neustále rýma, zahleněná a následně kašel, vždycky max čtrnáct dní ve školce a zase tři týdny doma a tak furt dokola. Dávala jsem Imunoglukan, ale nezdálo se mi, že by nějak zabíral, možná je potřeba ho brát nějakou delší dobu než začne zabírat. Pak jsme ale v květnu byli trhat nosní mandle a od té doby je celkem klid 😉 . Ještě se hodně doporučují výrobky z hlívy ústřičné Imunit, ale nemám zkušenost