Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 jj, jasmí dnes měla super modelkovskou náladu, na to, že byla asi 15 minut po probuzení a bylo 8 ráno a jeli jsme do bankomatu vyzvednout prachy na climayarn z MTX, páč to nejde platit kartou, tak byla zlatá 😀
@lucijan no, protože jsme crocsy na zimu ještě neměly koupený, ještě jsem je ani neznala, ale pak jsem pojala nápad koupit sobě a Míně stejné a už to bylo 😀 A to nemám jen jedny! Koupila jsem světle růžové z 2. ruky a sobě ty tmavé a pak jsm našla na MMB i ty tmavé, paní vložila, a tak jsem koupila ty tmavé s tím, že ty světlé pošlu dál. Ale vůbec vůbec vůbec se s nima neumím rozloučit, protože k šedí bundě, co máme na zimu jsou hezčí ty světlé. Je to u mě boj nervů 😀 😀 😀 😀 Jsem magor, magor, magor... a já byla tak přesvědčená, že prostě jedny prodám a bude 😀 A to ještě jedny boty jsou na cestě a to je teda absolutní luxus, taky z MMB a nové stály 3 tisíce, já sehnala za litr, jsou dokonalý a dám si je do vitrinky 😀
@animal ; @terezita Já to nažehlovala na 3 tečky, jak je v návodu (mám na míň teda???), přes pečící papír a ani moc jsem tou žehličkou nehýbala, jen maličko posun, abyc tam dostala celou tu houbu. Není okolo to lepidlo z folie, to jde odrolit prstem, to je v pohodě, ale je okolo to bílé lepidlo, co přivařuje právě ten velur k tričku, to se obstřihnutím nezmění. To tam je pod tím velurem, že. Fakt je to asi ve hvězdách, když Terez hýbe a dobrý a já skoro nehýbu a hov.. hov... hov... 😀
@sinala pářu 😀
@caramilla @animal ehm, tak ja zehlim na plny pecky.. 😀 hele ono to bude nakonec tou zehlickou..
tak a dosila jsem merino svetrik z fialovych jezku pro emmajzlici, jedeme na vik. na hory (hehe, na kola) tak aby mlada neumrzla.. jeste jdu strihnout fialove softshellky, at mi ditko hezky ladi.. 😀 😀 😀
no a jeste ze tu nemam tucnaky, to bych musela hnedle smiknout jeste fialove tucnaci triko.. jak ja se uz na ne tesim!! ty tyrkysovi vypadaj uzasne!!
@caramilla co delas zitra? nebudes tu v okoli?
@crawler Ahojky, promiň, že otravuji, ale nakukuju k Vám jen občas. A moje tvoření není na zveřejnění ☹ Jsem totální amatér a bohužel to ještě není k světu. Mohu se zeptat, kde se dá koupit tato nádherná látka? Mám doma také malého raráška, který miluje zvířátka a u nás na Lešné se tučňáčkům děsně směje 🙂 Moc děkuji, nestíhám Vás pročítat. Alien
@crawler Jak ty bílé rukávy ještě krásně září 😀 😀 😀 Krásný výtvor 🙂
@maly_prcek 😀😀 nevím, zda to nebude dostávat jen do postele - Fany je maxičuně 🤐
@katkaela Je to tak, vlastně pobíráš dvě dávky současně. Rodičák na první dítě Ti ukončí, budeš pobírat PPM a pokud chceš, bude Ti úřad práce doplácet, např. do výše rodičáku (těch 7600Kč), ovšem pozor, peníza na doplácení se berou z částky 220 tisíc, kterou máš na druhé dítě. Což znamená, že za toho půl roku, co čerpáš PPM se částka sníží třeba o 20 tisíc, k vyplacení zbude 200 a ty se Ti budou vyplácet třeba do věku tří let dítěte, tj. měsíčně už nebudeš pobírat 7600Kč, ale cca 6600Kč.
Jsem na tom stejně jako Ty. 😉
@katkaela Mno, mě byl rodičák na Báru přerušen (oni ho neukončují, ale jen přerušují) a pokud chci, aby mě dopláceli do částky, kterou si já určím, podám vyplněný formulář žádosti o rodičovský příspěvek, kde vypíšu datum, od kdy chci, aby mě dopláceli - já dávala den narození Markéty.
Jako teoreticky mi přide, že máš vlastně to samé, co píšu já (PPM plus snížený rodičák), ale přijde mi divné, že na starší dítě.. Bych na pracák asi zavolala a přeptala se. Abys pak nemusela nějaké peníze vracet třeba..
@stassy No tiež je mi to divné. Predpokladám, že ideš už tiež podla nového systému. Ja som totiž ani žiadny formulár žiadosti o RP na druhú dceru teraz nevyplňovala. Len som poslala chlapa nech potvrdenie o priznani PPM odnesie na ÚP, aby mi stopli rodičák. Nič iné po ňom nechceli.
Každopádne tam zavolám, alebo sa aspoň pokúsim dovolať cez tých milion úradníkov 😀 Ďakujem za info 🙂
@sufik1 Já si to taky měnila. Když jsem byla těhotná. Vlastně jsem přešla ze starého systému na nový, kdy k té vyšší částce bylo potřeba doložit příjem otce (resp. to, že má na tu vyšší částku nárok). Jestli si to dobře pamatuju, tak to při téhle změně bylo tak, že od částky 220 tis. se Ti odečte částka, která Ti už byla na dítě vyplacena (dejme tomu za rok a půl to dělá 136800Kč), zbývá k vyplacení 83200Kč, což při vyplácení měsíčně té nejvyšší částky znamená, že budeš pobírat ještě 7 měsíců a kousek a pak už nic. Jeníkovi teda budou necelé tři roky, až přestaneš pobírat peníze.A co budeš tou dobou dělat, je otázka. 😀 😀 😀
@katkaela Ono pokud nechceš, aby Tě ÚP doplácel, tak žádný papír podávat nemusíš, dáš ho až v tom půl roce dítěte. Ale pobíráš jen tu nízkou PPM.
@bordino potkaly jste se s lenkou kvuli tomu strihu? jsem se ji ani neptala.. 🙂
a ja pro dnesek dosila, uff.. 😀 strihla jsem si jeste lami cepku, ale ne lindexku, byla jsem lina vytahnout strih.. toz jsem udelala tu skritkovskou od FM, gretu.. vypada to taky dobre, jdu ji otestovat na diteti.. 😀
Ahoj, můžete mi prosím poradit jaké jehly nejlíp na softshell? Dík

@sinala já díru dělám, nikdy nevím jak dlouho gumu potřebuju