Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
každá z nás si musí připočíst jednorázový poplatek zaokrouhleně 15,80,-kč (to je to stříhání) nepočítala jsem tam 3 osoby ze seznamu, protože tyto 3 osoby mají zboží jen z čiperky.
Na overlocku šiju jen čtyřnitkou, párkrát jsem dělala takový ten vlnitý lem jen s jednou jehlou, ale nechce se mi to furt přehazovat a převlíkat... Coverlock mi teď nechybí, používám dvoujehlu na obyč rovnostehu, funguje to uspokojivě.
Aksamit -- šiju ho jen na overlocku, takže tam není žádný problém. Na rovnostehu je to s ním hnus a nevím, proč bych to dělala, takhle se dobrovolně týrat 😀
@terezita tak se na tebe bude muset hezky koukat a nezlobit, aby měla kalhotky 🙂
jo a něco ti ještě přivezu, jestli se teda v té Praze potkáme. Budeš moct přijet autem do Holešovic? Když ti budu předávat ten tvůj MTX a soft a soft pro Sufíka a pak bych ti ještě možná nechala soft pro Mooncaa, ona bude zrovna na dovolené, když já budu v Praze, tak by si to pak u tebe vyzvedla, jestli by to šlo????
@aerin Však to můžeš místo toho obšít rovnou na overlocku, nevím teda, jak má ten Merrylock nejširší steh, ale třeba můj Brother má 7 mm a na to už lastin celkem našiješ (používám sice ten 9 mm, ale když je při našívání natažený, tak se tím zúží, víc jak těch 7 mm mít nebude). Nebo to můžeš objet prvně na overlocku a pak ještě kousek vedle na rovnostehu, to už se ti hýbat nebude a vyrobíš si tím širší přídavek.
@ivuska.h Ja teda z aksamitu silim o na overlocku, asi jsem nejaka leva nebo nesenzitivni k aksamitu, nebo mam predsudky 😀 Da se to postelovat tim diferencialem, aby to nezlobilo, to me nejak asi nenapadlo ???
@aerin Neni na tom asi zadna veda, z rubu naspendlim, prosiju na overlocku, pak na pridavek svu nasiju lastin, prevratim a prosiju rovnym 😀
PUL objednavame z Kids in the Karden - jsou to hromady na ekozahrade 😀
@animal Minky PUL ano! 😀
@caramilla Buď máš blbě nastavený diferenciál (u mě to vychází na úplné maximum -- na nejpružnější látku) nebo málo špendlíš (musíš kolmo k šití), nebo za to nějak nedobře taháš, nejlíp na to skoro nesahat.
Minky PUL -- nevím, je to hrozně těžká látka, poštovné z USA vychází otřesně, plus DPH a marže prodejce... Ceny tudíž astronomické, za ten efekt to podle mě až tak nestojí. Levněji vyjde dát nelaminované minky přes bílý PUL, na objemu to skoro nic nepřidá, mám tak šitou jednu plínku a je to v pohodě.
@aerin Z líce musíš kousek vedle lastinu, neměl by se propíchnout, prostě uděláš jakoby tunýlek.
@animal Mám se teda ještě zeptat do dobu dodání? Jinak já až budu mít dost peněz na účtě, tak zaplatím. Objednat třeba můžu už nějakého 9. nebo tak. Ale jsem na dovolené celý příští týden, na netu budu, ale nebudu na něm (snad) vysedávat! 😀 I když jestli bude zima a lejt, tak si udělám grog a od netu se nehnu 😀 😀 😀
@ivuska.h Neproběhlo... Nakonec na to použiju č. ú. manžela, abych v tom neměla bordel, na můj účet mi chodí hodně plateb a než bych to roztřídila...
Jestli už víte teda, kolik, tak č. ú. je 670100-2208279097/6210, do zprávy jméno a nick.
A tou variantou 5/10 jsme si jistý???
@aerin Já neprošívám. A přídavek by mi i stačil, ale já prošívám záměrně vedle - kousek jakoby do středu plínky, ani to nešiju rovným, je to takové "zubaté", ale vypadá to právě pěkně, mě se to líbí a funkční to je. KOukni na ekozahradu, tam je všechno přesně popsané🙂
@ivuska.h No, ten diferenciál já nějak ještě neovládám, tak to asi bude tím ... dík...
Aha, tak problém!!!!
"od barvy ustřihneme maximálně 20 m. Pokud požadujete více, bohužel nelze. Potom zbývá odběr pouze standartní role - 50 m.
Cena softshellu 10/3 je 149,- Kč + DPH/bm.
Objednávky je lepší vždy posílat písemně."
Tzn. objednávku dopisem (?) - ptala jsem se, zda mohu poslat mejlem (v tom obj. systému to lze jen těch 50m) a co máme přes 20m, tak nám nepošlou!!!! Nechápu to!!!
Nemůžu to už dnes řešit...
Jedině, že se někdo obětuje a objedná těch 14m na sebe a rozpošle zvlášť, nebo fakt nevím:(
@caramilla tak uděláme 2 objednávky 🙂 bude to o kousíček ale dražší, protože se připočte 75kč pošta a 100 stříhání navíc. Tato objednávka by snad mohla být na soukromou osobu (mě) a dodačka taky na mě. Akorát si budu muset dát pozor při podkladech pro Ivu, jak bude dělat faktury (hnědé fakturovat jen 20m)
tak to je neco s tou hneodu 😕

možná se povede zařadit do sortimentu minky PUL, uvítaly byste jej??