Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj, tak jsem dnes od @schnek vyzvedla stroj a po prvním seznámení jsem teda moc spokojená. Je to fakt rozdíl proti starému, přijde mi, jakoby šil skoro sám 😀 Tak snad si najdu čas a něco na něm taky vytvořím.. Ale nevim, Šimonkovo pyžamo pořád nemá rukávy
A ještě nový zimní model.. už šel rychleji, tak snad to půjde.
@aideen kukni aj tu:
http://www.be-creative.sk/?p=1603
Prosim vas, kto robi hromadku na galanteriu Stoklasa? Aj ja si prosim stlpcek. Dakujem
Baby môj pokus začína
www.domikomi.blogspot.com
chtěla bych se naučit dělat hezké aplikace objeté cikcakem a chtěla jsem se zeptat těch z vás, co to umí, jestli k tomu taky používáte specialitky typu zvláštní spodní nit či hlavně trhací výztuhu pod motiv? Protože kdykoliv tu aplikaci našívám přímo např. na tričko, tak se mi to strašně vytahuje a vlní. Moc se mi líbí toto http://angelleadesigns.com/tutorials/how-to-mak....
Na pattistudiu tyto potřeby mají, já jsem si z tama zrovna minulý týden objednala mimo jiné i nádherné aplikace a nějak mi nedošlo, že budu chtít i tyto věci 🙂 Tak dneska vezmu útokem galantérku.
@kuna ja aplikacie nasivam len rovnostehom, lebo nemam regulaciu sirky cikcaku a ten moj je prilis siroky :( ale nazehlujem tak ako je na tom blogu.. a pokial je latka velmi elasticka, tak podkladam aj tenk nazehlovci vlizelin zo spodu.. ale minule som niekde nasla nasivanie aplikacii so stehom na gombikove dierky... to som este neskusala, ale asi vyskusam 😉
@komisakpd vidim, ze visacky uz visia :D moje som este ani nevniesla do pracovne :(
@ardila tie su bozske.. nadherne, hned by som si objednala :D 🙂
ja našívam aplikácie len gombíkovým stehom a je to pekné a ešte si povoľujem vrchnú niť a vtedy je steh pekný zaoblený a nepreráža spodná niť
@ardila ty jo uplně lituju že ty naši dva chuligáni už chodí v botech 😵
aplikace - tacky by se mi hodil nějaký figl..už jem objevila kouzlo vliesofixu fakt super 😵 horší je že musím šít taky rovnostehem jako zojec pže můj stroj též neumí upravit steh takže cikcak nejde nastavit a když si dám ten s nejmenším stehem tak se mi to strašně kroutí 🙄 zkoušela jsem přišívat stehem na knoflíkové dírky ale to je děs strašně se to kroutí na upletu atd 😔
asi to chce fakt zkoušet a smířit se s tím, že ne každá aplikace bude hned hezká 😀 . Já našívám taky rovnostehem, ale u toho cikcaku se mi právě líbí, že by se dala aplikace i "vykreslit" uvnitř. Ještě jsem našla jeden návod tady http://www.myhappycrazylife.com/how-to-applique/.
@kuna Já mám uložený ještě tento návod na aplikace:
http://sewmamasew.com/blog2/2010/06/tips-for-em...
Tak "elegance" v našem stylu, jsem si vzpoměla venku jak fotí vždy Caramilla a musela jsem se mát - u nás foceno na staré cirkulárce, v popředí rámky na ovce 😀
Pokus o čepičku Farbenmix, je menší, takže půjde do světa a musím udělat větší, zvenčí je mikroplyš, zevnitř úplet Mylly,
legínky úplet Moraviatex a vestička samodomo pletená z merinovlny:
tak, první pokus...musím sebekriticky říct, že to není zas tak špatné 😀 . Udělala jsem to jako našívací aplikaci, otázka je,jak by se to celé chovalo, kdybych to rovnou dělala třeba na úplet... V galantérce žádný spešl podkladový matroš neměli, tak jsem čapla nezažehlovací vlizelín a přeložila ho napůl a dala jako podklad. No a pak si poštelovala nitě podle vašich tipů a těch na blozích a celkem to šlo. Jen si to příště musím pořádně předmalovat, jsem už taky vydra postarší a když to mám lehounce, tak na to pak nevidím 🙂. A tím pádem je vidět, kde je to křivě. Přikládám i fotku, jak to vypadá z rubové strany.
@kuna ty blááho to je krásný..to mě se teda nevede takle 😅 takže dvě vrstvy vlizlinu a nešiješ uplně u okraje jo?pak to zastřihneš okolo?
ty jo holky mám půjčený na víkend OL od tety kupovalijsme ji ho před měsícem k narozkám...myslíte že mám šanci se s ním skamarádit za jeden den? 😕 😀

@aideen Tady jsou HD pastelky:
http://www.strihplinky.xf.cz/navod_HD.html
Ještě dodám, že se mi osvědčil pouze na malé miminko, pak jsem měla radši klasické kalhotkové na patentky.