Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@piecee kvůli materiálu jen když budeš asi hodně měnit druh látky, mě to třeba zlobilo, když jsem šila pak jednu tenkou vrstvu úpletu, když jsem sešívala dvě a pak soft, tak jsem ni nenastavovala. Včera mě to taky blblo, ale to proto, že mi malá zas vylezla na stůl a přestavila všecky kolečka. 😠
holky díky, homeopatika doma nemám, teda kromě oscillo.... Mluvila jsem s mamkou a ta mi říkala, že už se s tím setkala taky, že jak je ten krk rozdráždný, tak z toho může být trošku krve. Teď dobrý, dívá se na krtka, dneska bude maraton 😀 Ale tak co, když je nemocná.
@piecee jj šiju soft přímo na OL, hezky to pak zevnitř vypadá. A pak ty švy prošiju zvenčí na rovnostehu.
@sinala ty si veľmi poctivá švadlenka, aj si zapisuješ.... klobúk dole pre tebou....
@ucitelka70 u mě je to nutnost - časová, když vytáhnu stroj, potřebuju rychle šít než se dítě vzbudí 🙂 🙂 . Já jsem zpočátku hodně zkoušela, aby ten šev byl hezký, teď už šteluju i za jízdy 😀 😀 😀
@piecee já koukám na youtube:
Traktory jsou drahý, ale koupila jsem 0,5 m, zatím půlka vystačila na čapku a na rukávy k triku, půlku ještě syslím. 😉
Tak když se to zkombinuje, tak to taková darda není a látka je fakt krásná, vůbec všecky ty úplety, úplně zářivé barvy, příjemné na omak. Já vzala ještě obláčky a oranžové muchomůrky a kousek petrolejového počesaného Hilca s autobusy.
Ono kolikrát stačí krásnou látkou podšít kapucu jinak jednobarevné mikiny a udělá to podle mého velký efekt. 😵
@kuna taky ta krev může být z nosu ne? U nás to tak bylo, byl teď nemocný s přestávkama měsíc 🙄 Jak je ten nosík podrážděný, tak někdy se ta krev objeví, i na polštáři...
@beky52 - buttonky... http://angelleadesigns.com/tutorials/fabric-cov...
a ozaj, ty už máš doma súpravu na buttonky?
@ucitelka70 já mám tohleto, výhoda je že to zvládne ruzne velikosti buttonku (buttonky mam zatim jen od te pani) a zatím jsem delala jen s lamou a vše probehlo v pořádku 🙂
@jemi ak máš univerzálne, fakt výhoda.... ja som si dávala dávnejšie do kostymu robiť buttonky, aj na blúzku, chcela som veľa drobných gombíkov, na šatovún suknu zas veľké - ale tá pani už nežije, keby som mala dievčatko-vnučku, tak by som brala....
@ucitelka70 sorry teď to po sobě čtu a zapoměla jsem dát odkaz http://www.vierma.cz/160-tvoritko-na-potahovani...
@jemi zistila som 😉
@animal, @terezita a i ostatní. KOnečně jsem sesmolila článek na blog, kde jsou ty naše "moudrosti" jak se šije plochý steh na OL, jak se řasí a co vůbec OL umí. Taky tam je sekce aplikace, šití zipů, konstrukce střihů a lemování výstřihů a pod. Tak si to někam uložte, já taky vždycky pátrám a tak jsem začala ty naše odkazy na všechno možné ukládat do těch článků a taky to zpětně aktualizuju. Kdo se má v těch záložkách internetu vyznat, že... takhle to aspoň najdu.... http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/11/postupy-v...
http://domikomi.blogspot.sk/2012/11/softshellov...
dakujem baby..kuk na moje softky...viac foto na blogu
@ucitelka70 ..nie nemám..kde zohnať.a z čoho to pozostáva..a čo to stojí?

@laeela ty jo zkušenosti nemám ale držím palec ať je vše o.k taky bych to viděla na průdušky:(