icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
13. nov 2012

@zikie no dobře, no 😀 😀 😀

jemi
13. nov 2012

Tak přidávám můj dnešní výtvor, ještě ráno zjistím jak sedí dcerce, protože mám obavy, že budu zužovat rukávy, ale celkově z trika mám dobrý pocit 🙂 Jen jsem 2x párala. Teď si dám něco k jídlu a vrhnu se na fialové body. Jinak kombinace hnědý finerib a orandžové tučnáci je skvělá.

maroubrabeach
13. nov 2012

baby mate niekto coverlock brother M-2340? ste spokojne?

crawler
13. nov 2012

@jemi já právě dumala, jaký patent či fin k oranž. dát....hnědé mám 2 odstíny a ani jeden mi nepasoval... 😒

nemáte někdo vhodný červený či oranžový?

beky52
13. nov 2012

@terezita no tak toto...toto bol orgazmus 🙂 🙂 ..niečo nádhernéééééééé..neviem sa vynadívať 🙂 🙂 fakt..nemám slov..

kuna
13. nov 2012

@crawler prirodni, bily nebo zluty?

mima2011
13. nov 2012

@vianne lépe bych to asi nepopsala 😉 viz. foto

crawler
13. nov 2012

@kuna žlutý mám doma slunečnicový a vůbec nee...bílý jsem nakonec vybrala - mám střiženo na polodupky pro mimino...tak jsem nastříhala z bílého a uvidím, jak to bude dokupy...ještě jsem váhala nad bordó...ale prostě ani jedno ani druhé není to pravé ořechové 😅 ...ten přírodní mě teda nenapadl...no stejně ho nemám....

jemi
13. nov 2012

@crawler já mám doma fin jen bordo, hnedy a tyrkys takže jsem moc neváhala 🙂 a mám právě tepláčky hnedé s orandž patentem, tak to k sobě pujde

bordino
13. nov 2012

pěkně jste mě s těma aplikacema nakazily, takže to, co mělo být namalovaný za 10 minut, jsem šila celý večer 😀
Tričko pro kamaráda na svatbu

mooncaa
13. nov 2012

@maroubrabeach Asi ho mám já, spokojená jsem, jen bych uvítala, kdyby uměl i smyčky i shora. Má jednu spodní niť a až 3 rovné shora. Takže já bych měla koukat po 5 nitných, ale to fakt pořizovat nebudu. Jinak ho má tuším i Caramilla a ta má našito mnohem víc jak já.

mooncaa
13. nov 2012

Teda vy všichni s těma tučňákama a aplikacema jedete. Jedno lepší než druhé.

caramilla
13. nov 2012

@mima2011 jo, tak to je patka na slepý steh! 😀 😀 😀
@bordino hele, já jen čumím, jsem koukala na ty stránky od Moniky a na tu tvou aplika a konstatuju, že asi neumím dělat aplikace, jsem totální lemra, tohle je fakt mazec, co děláte! 😠 Čím jsou kreslený ty ksichtíky a jak jsi dělala ty zuby??? 😕 😕 😕
Bé, já se nechytám, dneska jsem koukala na Fleru na tlačítko "zavřít obchod",já ho jdu asi kliknout nebo co 😠

terezita
14. nov 2012

uff, jsem dosila mou historicky prvni a na dlouho taky predposledni/posledni softshellku. zitra strihnu jeste jednu na zakazku a pak koncim, nechapu, ze vas ty bundy bavi! ja trpim 😀 😀 😀
@caramilla ty si taky prdla, proc bys zrovna ty mela kram zavirat.. 😅 😀

bordino
14. nov 2012

@caramilla jsi vážně prdlá :D :D Prosím tě, křivý to mám, ruce nedoléhjají... a ksichtíky jsou natvrdo malovaný, stejně jako zuby barvama na textil, to bych nedala. Musela jsem je udělat zubaté, kamarád je již starší pán a kočička nápadně připomínala oblíbenou Hello Kitty :D 😀

terezita
14. nov 2012

@bordino ale i tak to vypada paradne! 😀 na me ty maluvky jsou uz taky vyssi divci..
ale pokorila jsem ten muj nedostizny cil softshellove bundy, ditko se do ni zamilovalo a to az tak, ze dokonce dneska pozovala, u emminy vec nevidana!! 😀

vianne
14. nov 2012

@mima2011 skveleee...velka vdaka,m no tak toto uz chapem, dik za namahu

laeela
14. nov 2012

@terezita bunda parádní, to máš vlastní střih? 😵

terezita
14. nov 2012

@laeela neee, to je phillipa nebo jak se to pise od FM. jsem byla lina ji rozstrihat, prislo mi to zbytecne.. 😀 😀 😀

zojec
14. nov 2012

@terezita bunda je nadhernaaaa 😉 som minule niekde videla tie kvietkovane vrecka.. hned som si pomyslela, ze to raz zrealizujem 🙂 a em je krasne dievcatko 😉

kuna
14. nov 2012

@terezita ta je nááááádherná! Mně dostala ta aplikace na kapse, to je super, já moc líbit, já jednou asi pajcnout 😀 😀 😀

katka82
14. nov 2012

@terezita teda softka fakt úúúúžasnáááá 😵 😵
@crawler nádherná tučňáčí mikča a Iškovi moc sluší 😉
@bordino no teda klobou dolů 😲
jdu malinko zaspamovat 😉 lacláčky prdeláčky vlastního střihu 😉 jen jsou teda nějaké moc široké 😅 pomalu by si tam mohl vzít podnájemníka 😀 a pár bodíček
včera jsem celý večer střihala tak se snad dneska dostanu k šití 😉 střiženo mam na tučňáčí body,trička,pyžámko a boxerky 😎

terezita
14. nov 2012

@zojec @kuna ja to taktez nekde videt a tudiz pajcnout.. 😀 😀 😀

terezita
14. nov 2012

nevite kde najdu strih na panske boxerky? se mi nechtej rostrihavat.. 😀
ty tucnaci boxerky k vanocum me tak pobavily, ze do toho fakt pujdu! 😅

alinn
14. nov 2012

@crawler oranžová medová a červená nevím která to je, ale je to červená trochu do oranžova (taky MTX) není to sice uplně 100% stejné ale hódně se to blíží k použitým barvám . A hnědá se k tomu hodí taková teplejší (myslím, že to je ta co má jemi - tedy alespoň podle fotky). Já tu mám dva odstíny a jeden je jakoby studenější do zelena a ten k tomu nejde. A pozor, já k tomu budu ještě dávat tmavě růžovou..teda ne sama od sebe, je to na přání 😀 tak jsem zvědavá na výsledek..majitelce se bude určitě líbit..a o mně vlastně nejde..já to ušiji a budu doufat, že z toho vyroste 😀 😉 Ale kdo ví, třeba si mě ta kombinace nakonec získá 😎
Jo a žlutá k tomu jde mangová a fialová lilková. A ještě tu mám k oranžovým nastříhanou šedou
Ale je to o tom co kdo má rád a co kdo snese a kolik čeho tam dáš 😉

mima2011
14. nov 2012

@terezita ta je suprová 😵 😵 😵

laeela
14. nov 2012

@terezita To jsem chtěla slyšet, Philippu mám doma. 😀

laeela
14. nov 2012

@terezita kopíruju příspěvek odjinud ohledně pánských boxerek:

Na pánské jsem vzala za základ tento střih a protože jsou bokové, tak jsem to zvýšila, protáhla i dolů, střední část nechala stejně a natáhla do stran podle skutečné míry.
http://underwear.sew-ing.com/boxer.html

terezita
14. nov 2012

@laeela sila jsem tu delsi verzi a prijde mi to furt kratky.. 😅 jsem myslela, ze to bude delsi.. 😀
a dekuju za odkaz!