icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
4. aug 2011

@animal Součty jsou v tabulce. A těch 16 metrů klidně vezmu na sebe a pak to nějak rozprodám případně aspoň bude pro opozdilce. Vychází to na nějaké 3000 Kč, to už je mi fakt jedno.

ivuska.h
4. aug 2011

Připisuju si k sobě teda +16 hnědé.

animal
4. aug 2011

@ivuska.h díky za součty, téda tak ať si trhnou nohou, jsi je převezla celou rolí 🙂

ivuska.h
4. aug 2011

@animal No mě to je fakt jedno, v těch penězích, co utratím za materiál, se 3 tisíce ztratí 🙂) Spíš se trochu děsím toho, jak to budu stříhat lidem, co to budou chtít, ale je toho celkem málo... Hodím to pak asi na Fler nebo tak něco.

animal
4. aug 2011

tak já bych tabulku pro balerinu uzavřela a č. ú. je 670100-2208279097/6210, do zprávy jméno a nick.
čú je od caramilly 🙂

animal
4. aug 2011

v tabulce je přesná částka k zaslání. Nyní se objednává pouze Balerina, čiperka až v září až naskladní a kdo bude mít zboží od obou firem, tak pošlu klidně najednou až v září. Kdo si objednal balerínu a je z Prahy, tak lze osobně vyzvednout v Praze 19.8.

animal
4. aug 2011

jen pro orientaci mi prosím napište, kdo čeká na výplatu?? ať jej na účtě nevyhlížíme 🙂

ivuska.h
4. aug 2011

@animal Prosímtě, jaká je šířka toho softshellu z Baleriny, taky 150 cm?

aerin
4. aug 2011

@animal ja cekam☹

animal
4. aug 2011

@ivuska.h Šíře: 145-148cm todle píše paní, co jej prodává na MMB na balerině se to nedočtu

animal
4. aug 2011

@aerin tak čekej 🙂

nika
4. aug 2011

ahojki holky, kukám tu se to rozjelo, email jsem posalala i s informacemi a těším se moc na září, platbu provedu co nejdříve. ať jsou penízky k mání.

ivuska.h
4. aug 2011

Chachá, právě jsem se zbavila 6 metrů hnědého softshellu 🙂 Máme ještě další členku do hromadky, dala jsem jí veškeré instrukce.

animal
4. aug 2011

@ivuska.h říkejte mi blesk

animal
4. aug 2011

@ivuska.h no a klidně si může přidat i jiné barvy, pokud se vejdeme zase do těch 20 ti metrů 🙂

terezita
4. aug 2011

heeeh, vy jste se tu rozjely!! tak ja na vyplatu necekam, to co mi socka posila me uz moc nevytrhne.. 😝
toz zkusim zavarit svou sedou kuru mozkovou a vzpomenout si na prihlasovaci udaje na ebanking a poslu 😀
@ivuska.h ja prave ten diferencial pouzivam. ten jediny.. 😅 😀 a zrovna dneska jsem ale zapomnela prestelovat, tak se mi trochu povytahly ramenni svy.. no coz, to se ztrati.. 😀

baarca
4. aug 2011

Tak jdu taky platit.

@animal Kde že v Holešovicích budeš? Já tu bydlím, tak bych případně mohla pražskou zásilku převzít a rozdistribuovat já. I když Terka to taky nemá daleko.

animal
4. aug 2011

Já jdu do lighthousu ISCARU k doktorovi okolo 12:30hod

baarca
4. aug 2011

@animal Tak to je 2 minutky od mne 🙂

janickabez
4. aug 2011

tak já bohužel nemužu poslat dříve než 10.8. omlouvám se

terezita
4. aug 2011

@animal ja odtamtud bydlim tak ani ne 10min. autem, dojet by urco nebyl problem.
jee vidis, kdyztak bysme to mohly deponovat i u @baarca , k ni to je jednou doprava a jednou doleva.. 😀

animal
4. aug 2011

no nic musíme se na chvíli vyexpedovat ven., tak zase později

terezita
4. aug 2011

@caramilla zaplacino 😉

baarca
4. aug 2011

@caramilla Taky zaplaceno.

Že tu ještě prudím, ale jak jsem si mi nelíbila ta fuchsiová, tak jsem se zamilovala do téhle vínové http://www.balerina.cz/php_multilang/info_prod.... Prý nějaká novina, která má místo fleesu uvnitř nějaký úplet.

caramilla
4. aug 2011

@ivuska.h Tý jo, díky - a já myslela, že je to neřešitelný. Ale počkejte, ještě je třeba se přeptat na dopravu, jestli ta role taky bude zdarma doprava:(
Snad jo...

Jinak já kdyžtak někoho na ten soft taky seženu🙂 Koukám, že jsme mohly vzít od každé barvy roli (kromě fuchsiové 😀 😀 😀 ) a bylo by to... 😀

Ten diferenciál - já jsem fakt amatér začátečník, návod jsem projela, ale nějak jsem to nepochopila a asi nečetla pořádně, takže díky za velké AHA, po dovolené vyzkouším 😀 A jestli to vyřeší mé nadávání nad aksamitem, tak vás budu blahořečit 😀

@baarca To je kalhotovina, tenounká látka. Taky se mi moc líbí, ale osobně bych to zase asi nechala na někdy jindy, ne? Třeba na nějakou jarní objednávku? 😀

Mě už MD dorazila a i peníze za hromadu Wendy, takže teoreticky můžu zaplatit i dřív. Animal, do kdy teda bych to měla objednat a zaplatit, aby se to stihlo? Ještě paní pošlu dotaz na dopravu při té roli a termín dodání.

Letím

caramilla
4. aug 2011

Ještě i takhle ten soft hnědý bude levnější 😀

caramilla
4. aug 2011

pri odberu cele role je cena nizsi, doufam, ze jste to prepocitali

kamishek
4. aug 2011

@caramilla teď jsi mi nasadila brouka do hlavy... myslíš, že tenhle soft je moc hrubý/nepoddajný na kalhoty? jsem z toho plánovala bundu a kalhoty pro sebe a manžela a teď teda nevím 😕

baarca
4. aug 2011

@caramilla Aha, to víš, já se s těch materiálech tolik neorientuju. Ale na jarní kaťata by to bylo super, tak snad se zase složíme na nějakou hromádku na jaro. Tohle už nechci komplikovat, to je jasné. Už tak obdivuju, že to zvládnete.

animal
4. aug 2011

@kamishek tento soft je právě na kalhoty a bundy...takové to podzimní oblečení tam ten druhý je právě tenčí (ale v ruce jsem ho neměla)