icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
14. nov 2012

zdravotné okienko: kto poradí niečo, aby nezapekalo? okrem ovsených ovlečiek? čo by sa nemalo konzzumovať hlavne?

zojec
14. nov 2012

@ucitelka70 na zapchu su fajn slivky.. susene, alebo slivkova stava (dostat kupit v DM) .. hruskova tiez pomoze..
a koho zapeka? vnucika ci niekoho z vas? malo by sa hlavne dbat na celozrnne pecivo ( u nas je myslim len jeden taky chlieb. 100% slatinsky) .. ale take ozajske, nie to co zafarbia kavou a nazvu cierny chlieb 🙂 tak isto celozrnna ryza, cestoviny 😉 pravidelny rezim, viac ovocia a zeleniny , minimum masa /najlepsie ziadne) a je po zapekacke 😉 a hlavne nezabudat na pitny rezim 😉

papajka7
14. nov 2012

baby ty tucnaci su uzaaaasnyyyy,preco som sa ja vtedy akurat liecila s latkoholictva prave vtedy ked sa objednavali 😠 😠 😠 😢 😅 😅 keby aspon uspesne 😝 😀

hahaluzacka
14. nov 2012

tak teda odhodlavam sa aj ja tu dat moje vytvory :D dnes som stihla konecne viac ako jednu plienku 🙂 a to som experimentovala s patentkami

daisyr
14. nov 2012

@katka82 bodyčka i trenýrečky super! jak to děláš, že máš ta body dole tak krásně olemovaná, mě se to vždy vlní 😒 jo a ten střih na boxerky bych možná i brala, když nabízíš 😉

macin73
14. nov 2012

Ahoj holky, absolutně nestíhám dočítat... mám dotaz. Můžete mi prosím shrnout, proč si ke klasickému stroji pořídit i OL? V čem je přidaná hodnota? Co umí OL, co klasika neumí? Díky!

kuna
15. nov 2012

@macin73 tak za mě, nejdřív jsem si koupila kráčející patku a s tou bych si na šití vystačila. Důvod pro OL pro mě byl

- jsem perfekcionista a chtěla jsem mít švy hezké i zevnitř
- u některých švů tím pádem stačí objet na OL a zahnout dovnitř, bez OL jsem podehnula dvakrát, jinak se mi to nelíbilo (např lem trička, atd)
- OL umí jemně nařasit tenčí látky
- na OL můžu nechat okraj jen obnitkovaný kontrastní nití a udělat z toho záměr (třeba ta tunika, jak je hodně šije Terezita)
- a opět estetika - našívají se s ním super lemy, na OL můžu šít lem trička tak, že ho našiju přehlý napůl a pak můžu (nemusím) prošít, jako je to na těch bodýčkách, co tu nedávno dávala Katka. Na normoš stroji si toto nedovedu představit, nebylo by to hezké, tam se to musí olemovat
- šití je rychlejší

když to shrnu, tak kdybych fakt neměla peníze a nemohla si ho dovolit, tak ta kráčející stačí, ale OL tě pozvedne zase někam jinam 😉

veronik77
15. nov 2012

@macin73 Je to mazlíček 😀 Rychlejší šití, začištění a ušití švu v jednom, šití z pružných materiálů (jde simulovat i na norm. stroji, ale není to ono).... Ze svého okolí vím, že kdo k němu zasedl, už nechtěl jinak 😀 Pokud bych šila jednu dvě věci za rok, tak ho myslím oželím, ale trička a tepláčky jsou potřeba pořád 🙂

terezita
15. nov 2012

@papajka7 tucnaci jsou stale k dispozici.. 😉 rekni alinn.. 😅 😀
@macin73 pridana hodnota? budes mit vic casu (ehm.. no nebudes, bo budes vic sit..) na manzela, deti a domacnost.. 😀 na OL mas tricko usite za pul hodky, na normalnim stroji za hodinu a pul..

macin73
15. nov 2012

@kuna @veronik77 díky... ale normální stroj taky užijete vedle OL? Aby mi tu pak neležel ladem. Mám úžasného mhd, asi dvakrát jsem něco placla o OL a on mi ho chce koupit pod stromeček. Já si ho prostě nezasloužím (jeho i OL).😕

macin73
15. nov 2012

@terezita no tak to nevím, to už nebudu spát vůbec - včera jsem šla spát v půl čtvrté ráno a s migrenou ☹

laeela
15. nov 2012

@macin73 vůbec o tom a nedumej a nech si ho koupit. Uvidíš ten rozdíl sama. Fákt. Já šiju opravdu pouze rekreačně a než mi po objednání dorazil, tak jsem si nadávala, že je to proste jen drahý špás. Ale není. Opravdu ne. 😉

terezita
15. nov 2012

@macin73 jestli na nej peniz mas, tak nepremyslej a kupuj! ja ted mluvim o dobe pred OL a s OL.. nechapu, jak jsem bez nej mohla tak dlouho zit!!!
normalni stroj budes taky potrebovat, OL neumi rovnosteh. ale uplety usijes komplet jen na OL, na kalhoty, kabatky, bundy a taak potrebujes furt i rovnosteh.
jaaaaj, tak doufam, ze rano ses probrala uz bez migreny! je to svinstvo, taky ji mam dost casto.. 😝

a jdu spamovat druhou a posledni softshellkou.. jen nevim, jestli bude zakaznice nadsena, chtela zelenou.. o ufonovi se nezminila 😅
strih Quinn nebo jak se jmenuje od FM, vel. 110-116..

jemi
15. nov 2012

@macin73 normální stroj potřebuješ dál, já když šiji tak mám oba stroje na stole a v rovnosteu mám dvoujehlu (konečně nemusím během šítí střídat jednu jehlu s dvoujehlou a vystačím jen s dvoujehlou a zbytek OL

a za mě velké plus je ta rychlost a to že nemusím měnit jehli a třeba clim se mi šil na OL snad tisiíckrát líp než na rovnostehu a to mám kráčející patku

sinala
15. nov 2012

@macin73 já šiju málo, ale OL jsem si pořídila a po prvotním rozpačitém pocitu, zda jsem nevyhodila peníze kvůli pár ušitým věcem 😀 ..... OL je super .....čepička ušitá za 15 - 20 minut ( už nastříhaná) ( ostatní rychlíci určitě i za 10 😀 ).
Šiju beze strachu, jak to bude vypadat, zda mi švy nepopraskají ( nemám overlokový steh na rovnostehu). A když našívám lem, tak super....
pokud máš peníze, tak si ho kup

katka82
15. nov 2012

@daisyr díky 🙂 no mě se to taky vlní jako kráva 😀ještě to teda prošívám na rovnostehu což to vlnění trochu zmírní 😉no na těch fotkách to není moc vydět 😀 jinak střih klidně obkresím jen si řekni jakou velikost 😉
tak jdu zaspamovat s tučňákama 😉 včera jsem nad tímhle vším strávila celkem 5 hodin 😝 div že se mi o nich i nezdálo 😀 😀 ale jsem teda párala ten lem u krku na vršku od pyžámka bo tenhle úplet se děsně natahuje a celé to děsně odstávalo 😝 a jenom tím jsem strávila dobrou hodinu(od 23:00 do půlnoci 😀 )

katka82
15. nov 2012

@terezita softka náááádhernááááá 😵 myslím že ufounka si paní zamiluje 😉 😀 😀
@hahaluzacka super plínečky 😵 😵

terezita
15. nov 2012

@katka82 juuu!!! no do tech tyrkysovych budu muset dneska strihnout!! 😀

macin73
15. nov 2012

Holky, díky moc všem na názory. Trochu jsem řešila, jestli to není zbytečný luxus a aby mi pak ten rovnosteh fakt neležel ladem, ale má to logiku. Co jsem pochytila, tak nejvíc tu byl doporučovaný Brother M 3034 D, ne? Kde ho koupit? Rovnosteh jsme kupovali v Ragosu, ale tam OL nemají. Případně nemá někdo volnou slevenku na další nákup? Občas to tu někdo nabízel, ale nevěnovala jsem tomu pozornost 😕. Díky moc!

katka82
15. nov 2012

@terezita 😀 😀 no jen střihej,střihej 😉 už se těším na foto 🙂 já už mam od kamarádky objednávku na 2 tríča(pro dvojčata) ze zelených tučňáků s býlíma rukávama 😉
jinak jak tučňáci už jsou po celé ČR pěkně profláklí 😀 😀 včera tu byla kamarádky od Brna a povídá jé to jsou ty tučňáci no naživo jsou fakt krásný,pak jsem mluvila s tou co jí budu dělat ty trička(ta bydlí teda tady v okrese) a ona jé ty máš ty tučňáky tak to z nich něco chci 😀 a pak kamarádka od Domažlic jé tučňáci no naživo musí bejt úžasný 😀 😀

katka82
15. nov 2012

@macin73 jako určitě rovnosteh budeš furtka potřebovat 😉 já mam na stole obě mašiny a jedu 😉 😀 😀

ivca79
15. nov 2012

@terezita softka opět luxusní

ivca79
15. nov 2012

@katka82 teda ty jedeš ... nádhera
holky jak já vám ten overlock závidím, musím začít šetřit, ať si ho taky můžu pořídit 😉 , ale to bych se musela přestat účastnit různých hromádek 😀 .. jinak dneska mi příjde kráčející patky, tak jsem zvědavá, jak se mi s ní bude šít

katka82
15. nov 2012

@ivca79 děkujů 😉 no to víš musím se činit až se mi zima zeptá čím jsi obšila děti??????????????? 😉 😀 😀 jinak já dostlala loni OL od manži dílem k vánocom a dílem za porod druhorozeného 😉

macin73
15. nov 2012

@katka82 No já si říkám, že by to mohlo být za porod, k vánocům a i k narozkám příští rok, tak to snad tak hrozný není 😀

bordino
15. nov 2012

tučňáci jsou tu, nádherá nádherná, že já nevzala víc 😀 Malýmu se strašně líbí, suším je na okně a on se nemůže vynadívat 😀

veronik77
15. nov 2012

@katka82 Aspoň se hezky pozná, kdo je v sektě 😀

bordino
15. nov 2012

A ještě jeden balíček dorazil, kdo ještě váháte, do čeho obout sebe i děti, tak ty třívrstvý capáčky od Ardily jsou neskutečný. Máme hodně studené podlahy a mě se v nich málem potí noha! 😀 Fakt doporučuju.

macin73
15. nov 2012

@bordino Já taky čekám balíček, ale na ty pro sebe jsem si zatím netroufla... 😕

katka82
15. nov 2012

@macin73 no hlavně to musíš doma pořádně vysvětlit a zargumentovat 😉 😀
@veronik77 😀 no jo jenže tohle jsou právě mimosektařky(teda aspoň mimo naší sektu)já to prve blbě napsala 😉 😀 😀