Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka82 tyjo, ty jedeš! Ty tyčňouší věci jsou úžasné, škoda, že nemám ty tyrkysové. V návrhu se mi moc nelíbili, ale takto ušití vypadají super! A k tomu vlnění (jestli teda myslíš to u krku), já jsem to trošku vychytala tím, že si dávám bacha, abych natahovala jen ten finerib, ale absolutně ne tu látku, na kterou našívám. Při šití mám vždycky látku dole a patent nahoře a pořád to rovnám a je to o hodně lepší.
@macin73 jak psaly holky, potřebuješ oba stroje. Na OL nenašiješ nic nahoru - nenašiješ aplikaci, neprošiješ šev svrchu, neuděláš na něm lemování....a třeba lamu šiju jen na rovnostehu, tam se mi naopak ani nelíbí mít ten olemovaný steh. KUpovala jsem v nej sici stroje, mela jsem kupon.
Já jsem taky dostala stroj od muže (k narozkám), jen jsem ho trošku zklamala tím, že asi týden před narozkama jsem přišla s tím, že si ho asi koupím a on mi smutně odpověděl, že jsem mu zkazila překvapení, že mi ho chtěl koupit sám (asi bych neměla brothera, ale janome). Tak jsem mu řekla, že to nevadí, že je to i tak dárek od něj a že si objednám ten můj předvybraný.
@terezita ta softka je úžasná! Ten ufounek je super, já jsem taky plánovala na další softku nějakou příšerku, ale asi větší a na záda (viděla jsem na FM 🙂) Ale ten tvůj je úžasný, takový nenápadný, ale oživí!
Můj manžel je šťastný, že mám koníčka, protože mu aspoň dám pokoj 😀 😀 My jsme oba v tomto stejní, stačí nám, že jsme "spolu" (třeba v pokoji, nebo aspoň na sebe vidíme prosklenýma dveřma), ale děláme si každý svoje.
Já teď bohužel večer většinou pracuju, u toho mám puštěnou TV jen když je tam něco, co mě baví (Sběratelé kostí apod). Ale těším se, až se to trochu uklidní a budu mít čas i sednout ke stroji. Doteď to bylo jen o víkendech a na můj vkus hodně málo. Ale látek mám hafo a jsem natěšená, takže mhd mi to jako formu aktivního odpočinku schvaluje 😀
Jo, jinak na eMiminu jsem dnes četla, že PetkaSv má už Rozárku
@macin73 jen ho nech, ať Ti udělá radost 🙂 Já mám taky OL slíbený k Vánocům. Ale mám povoleno objednat si ho už z téhle výplaty, protože do Vánoc bych to už asi nevydržela. Už teď se mi nechce nic nového začínat, když vím, že brzo bude bráška doma 🙂 Ale Tvoje pocity naprosto chápu, mám to úplně stejně. Manžel mě na OL skoro i přemlouval, a já pořád, že raději garnýže do dětského pokoje, vchodové dveře a tak...
S večery to mám dost podobné - manžel po večerech hodně pracuje, tak buď žehlím nebo šiju, sem tam se zakecáme, ale že bychom se společně třeba na něco koukli, to se nám podařilo od narození synka jen párkrát.
@sinala 😀 😀 jj vydržím koukat jen na Vyprávěj a u toho teda ještě pletu a pak honem ke stroji 😀 😀
@kuna díky za tip 😉 já jsem taky zjistila že to nesmím moc natahovat když třeba šiju dvojjehlou spodek trika 😉 aby se to nevlnilo 🙂
@jitu22 můj manža taky pracuje večer popřípadě jde do hospody 😉takže jsem fakt zvyklá bejt tu furt sama 😝no a společně večer na film jsme se za těch 10 let dívali asi 3x 😅 😀 😀
poraďte kde koupit froté na plenky HD? Na ŠD je vyprodané...A máte někdo zkušenost, jak rychle schne bambus.aksamit? Líbil by se mi jako vnitřní vrstva, ale scne nám tu vše špatně, ty HD pastelky jsou pro nás ideální...
@snowwitch zkus Deti v bavlnke: http://www.detivbavlnke.sk/specialne_latky.php?... posílají i do ČR a dokonce maj i levnější poštovné naž ze šijem 😉
@terezita no ono popravdě tam toho ani moc ke koukání není 😝
@veronik77 😀 😀 manža taky furt hudrá 😀
Ahoj holky, mohu se k Vám přidat na kukanou a na rady, které budu potřebovat? 😀
@macin73 tiež som nad OL dho potichúčky uvažovala a keď som to vyslovila nahlas, mm bez problémov že však si ho kup 😀 teda mám ho doma cca týždeň, ale nebanujem tych peňazí, aj keď nešijem na zakázku, pokial oželíš pár tisíc, určite si ho KUP! 😉
a mmch mám zlavový kupón na šijaciestrojepatchwork.sk (to je strima) na 19,8eur, ale neviem či je prenosný aj na ich českú stránku.
@snowwitch Já bamb. aksamit hodnotím jako nejlepší materiál na vnitřek plíny! Ale teda na šití nic moc, dělá si co chce... Na schnutí je asi o něco horší než froté... Mimochodem - kalhotkovka s odepíacíma vkládačkama je na schnutí taky v pohodě... (třeba jak má Anavy)
@macin73 Pokud šiješ úplety, určitě je OL k nezaplacení. Je to rychlejší (nemušís začišťovat), pěknější, funkčnější... Normální stroj potřebuješ taky (aplikace, zakončení trik atd. pokud nedáváš náplet, zipy, knofl. dírky, prošití,...). 😉
INFO ÚPLETY - holky, některý nedošly mejly ohledně úpletů atp. Dneska byla splatnost a chtěla jsem zítra objednat, ale bohužel ještě nemám hafo platbe, zejména od těch, co jsou na zač. tabulky a byla tam chyba v mejlech. Týká se to hlavně vás tady, prosím prosím, o rychlou platbu, ať nám ty krásné látky nevyprodají! 😉
Holky, a kdeže to kupujete ty úplety? Ráda bych nějaké fakt kvalitní a hlavně hezké, že? 😀 A pokud by šlo na náročné kluky, bylo by to fajn.
Já mám doma, nebo spíše u maminky, všechny stroje. Obyč mámi doma, ale u mamky mám OL i coverlock. Takže přístup ke strojům je výborný. Látek jsem moc nenašla, nebo našla, ale přijde mi to šíleně drahé ☹ A pokud je něco dostupnějšího, tak to vypadá mdle a nevýrazně.
Budu ráda za každou radu. 🙂

@katka82 Jemu stačí, že mi tím udělá radost - je to vážně poklad 😵