Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita jj, moc hezká byla 🙂
My máme telku jako kráva, jenže "naživo" koukáme stejně asi taky jen na Vyprávěj. Jinak spíš na filmy (sto let staré, tj než se to dostane na DVD), nebo něco z netu. Ale teď ji začínám využívat a koukáme s J. na NatGeo Wild, ale je to strašnej krvák - tuhle dávali, jak se lví mláďata učila lovit. Někteří byli udupáni bizonama, chudák žirafa jejich útok taky nepřežila...no horor hadr 😀
mne dnes prisiel letny soft.. som z neho uplne unesena :D 🙂 ze som tak malo zobrala 😠 😖
3 dni som prala latky, takze uz mi nic nestoji v ceste a mozem zacat spracuvat.. b. sa tiez velmi pacia tucniaky.. chce z nich gate pre babiku :D 🙂
ja sa inak uz asi tyzdne mordujem s konom na kapsu.. to je tak uslachtile zviera, ze vobec netusim ako ho usit , aby sa dotycna konofilka neurazila 😕
Ahojte, tak ja idem spamovat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 pridávam naše velúrové variácie 😀 😀 😀
niektore su aj podsite - jedny hrubsim obojlicom, jedny jednolicom. Strihy som odskusala rozne, ale nakoniec najlepsie sedi kvazy haremkovy - hore su sirsie a dole do uzka a hlbsi sed.
a gaťulky pre nellie - strih z OTTOBRE sedia dobre, len ja som zadny diel skrátila a najlepsie nakoniec sedia s prehnutym pasom a vsitou gumou. Skusala som bez obsitia a gumy, ale Nellie ma brusko a vsetky jej padali a sa zosulkavali 😀 . Este celkom dobre sedia s lemovacou gumickou.
holky poradíte prosím co dát dítěti když ODMÍTÁ PUNČOCHÁČE?zkoušela jsem snad už čtvery ale pořád knučí že ho to někde škrábe 😖 myslíte že třeba spodky z bambus upletu by vydržely ?máme z toho bodyčka asi dvě ale jde na nich vidět (na loktech) že se vytávají tak nevím co to udělá na kolenách 😕
Holky, já už se nemůžu dočkat, až budu mít doma ten OL 😀. Ještě zopáknu ty mé dotazy - je jedno, který e-shop a nemá někdo plonkovou slevenku? Díky!
@macin73 ja ho kupovala tady http://www.vysivacistroje.eu/cz/eshop/k/domaci-... ale za 6,8
Obdivuju vaše šicí tempo.. já toho moc nestíhám. Předevčírem jsem zkoušela střih z burdy na čepku ala křemílek z dadky a včera naostro na tučňouších. Tak aspoň s tím se můžu pochlubit 😀. Modelku přesvědčit o nějakém pomzování.... to je nadlidský úkon 😀, takže jen suše na zemi. Ještě jsem dodělala pro mamču pod jedli háčkovanou soupravu čepku a tubus na krk, ale to zatím schne, takže to vyblejsknu časem.
@barcav moc pěkný tričo ty psmenka se mi nelíbily ale takle na hotovém triku to vypadá super...btw: co tady ještě děláš? 😀 😀
@sinala jo vidíš dadky tu mám taky mraky díky za připomenutí 😅 to bych mohla zkusit..i když obávám se že nebude chtít vůbec nic na tělo neb má lehký exem kvůli alergii na mlíko a pořád se škrábe:(
Holky prosím, jaká je ta elastická teplákovina z Batani? Není to moc slabé, na tepláčky? Nevytahá se to? Potřebuju naskladnit nějaké veselé barvy... Díky
Jinak vaše výtvory nádherné, zejména softky od @terezita, nááádhera!!! A tučňáčí trenýrky, zrovna taky vymýšlím 😉 Ale nemám střih, tak asi použiju zkrácený a zmenšený na prdeláčky z Ottobre 😉
@anastazieb teplákovina z batani je super. je tenčí ale moc příjemná na omak i na nošení. A narozdíl od MTX nepouští oka.
@anastazieb teplákovina je perfektná, aj po veľa, veľa praní je ako nová, príjemná, elastická, takže si vyber aj užší strih, pruží aj do šírky aj do dlžky
holky krásný krásný!!
Vymyslela jsem si, že bych mohla Tondovi ušít zástěru po jeho nadšeným pomáhání v kuchyni je to vždycky na převlíknutí... nemáte nějaký tipy na střih?

Jáchym spí, jdu na tučňáky. Hurá!